Notícies

Categories:

 • Pàgines
Formació MORITZ

Oct 14, 2021

Formació MORITZ

Benvolgud@s:

Moritz té el plaer de presentar la segona edició "Moritz University” , un projecte dirigit a les universitats catalanes que té per objectiu compartir el llegat cerveser de la marca. La cervesera catalana, a través dels seus mestres cervesers, oferirà als estudiants la possibilitat d'aprendre sobre l'ofici d’elaborar cervesa, no només des de l'àmbit teòric, ja que a més podran posar a prova els seus coneixements universitaris i inquietuds de forma pràctica en una micro cerveseria, i culminar el projecte amb la creació d'una cervesa fresca.

El repte consisteix a aprendre els secrets de fabricació de la cervesa de la mà dels mestres cervesers de Moritz, Albert Viaplana i Germán Melgarejo, que es convertiran en mentors dels estudiants de les diferents universitats de Catalunya en un projecte que s'iniciarà a l'octubre de 201 i finalitzarà al maig de 2020.

Durant les diferents etapes, els estudiants tindran l'oportunitat de rebre formació en les mateixes instal·lacions de la Fàbrica Moritz Barcelona, així com d'aprofundir en aspectes relacionats amb la composició i elaboració de la cervesa, la influència de diferents ingredients i els aspectes organolèptics de cada recepta.

Cada universitat podrà presentar un equip, compost per estudiants de diferents especialitats relacionades amb la química, l'enginyeria, la ciència i tecnologia dels aliments, etc., fomentant així el treball en equips multidisciplinaris.

Un jurat especialitzat, format per mestres cervesers, beer sommeliers i professionals independents de diferents àmbits, triarà la millor proposta, que es convertirà en el llançament de la Moritz Pop Up el juny de 2022 i es comercialitzarà durant 4 mesos a la Fàbrica Moritz Barcelona i al Bar Velòdrom.

En la seva valoració, el jurat tindrà en compte no només la qualitat de les propostes presentades sinó també el seu component d'innovació, apostant així pel talent jove i la creativitat, senyals distintius de Moritz des de la seva fundació.

A més, l'equip guanyador farà un "training" a la Fàbrica Moritz de Barcelona i es convertiran en figures clau de la festa de presentació de la cervesa, ja que podran convidar els seus companys de promoció, professors, amics i familiars perquè provin la seva creació.

Des de 1856, Moritz sempre s'ha caracteritzat per buscar la innovació, l'aprenentatge, l'efecte sorpresa, i les noves experiències en l'elaboració de la cervesa. I tot això amb la mateixa il·lusió que va posar en crear la primera cervesa de Barcelona. Ara, vol compartir aquesta experiència a través de la Moritz University.

La Universitat Rovira i Virgili participarà presentant un equip format per alumnat del GEBA/GTBA, GEQ i doble grau amb alumnat de primer a quart. Farem una sessió informativa amb els promotors d'aquest projecte el dia 22 d'octubre a les 13 h a l'aula 107. Us deixaré una enquesta al Moodle per confirmar l'assistència i també hi podreu participar virtualment. El contacte d'aquest projecte en la URV soc jo mateixa (silvia.delamo@urv.cat). La constitució del grup, la faré després de la reunió amb les voluntàries i els voluntaris presentats.

Animeu-vos, en la primera edició, les vostres companyes i companys van aprendre molt

(https://www.diaridetarragona.com/tarragona/Alumnes-de-la-URV-aprenen-els-secrets-de-la-cervesa-20200212-0056.html)!!

 

Repte experimenta.

Oct 04, 2021

Repte experimenta.

Converteix-te en un padrí científic amb alumnes de 4art. d'ESO.

Més informació

EUROPE-COLORADO PROGRAM

Set 28, 2021

EUROPE-COLORADO PROGRAM

Mobility Projects and Graduate Study in Engineering In partnership with the Balsells Program

INFORMATION SESSION TUESDAY 5 OCTOBER, 2021 14:00 h Presentation, Classroom 117 Universitat Rovira i Virgili | Tarragona

More information 

Poster

 

Ago 31, 2021

Informació alumnes nou ingrés 2021-2022

Informació pels alumnes de nou ingrés.

Els masters MEQ i MEESE aconsegueixen el segell internacional de qualitat EUR-ACE

Jul 22, 2021

Els masters MEQ i MEESE aconsegueixen el segell internacional de qualitat EUR-ACE

El màster en Enginyeria Química i el màster en Enginyeria Ambiental i Sostenibilitat Energètica, que s’imparteixen a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química de la URV (ETSEQ) han obtingut el segell internacional de qualitat EUR-ACE, un segell de qualitat concedit per l’European Network for Accreditation of Engineering Education (ENAEE) a les titulacions que compleixen de manera excel·lent amb les exigències professionals de l’enginyeria.

Més informació

L’estudiant Anna Agràs guanya la quarta edició del Premi Magda Medir-ESSITY

Jul 07, 2021

L’estudiant Anna Agràs guanya la quarta edició del Premi Magda Medir-ESSITY

El premi reconeix el o la millor estudiant de Pràctiques de Lideratge d’Equips dels graus d’Enginyeria Química i d’Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris.

Més informació

Jun 21, 2021

Workshop: Recruitment interviews and selection

Information Workshop: Recruitment interviews and selection

IX Premi Messer a estudiants d'Enginyeria Química i Enginyeria en Bioprocessos Alimentaris.

Jun 21, 2021

IX Premi Messer a estudiants d'Enginyeria Química i Enginyeria en Bioprocessos Alimentaris.

L’empresa gasista Messer Ibèrica va atorgar divendres passat el IX Premi Messer a estudiants del grau d’Enginyeria Química, i el II Premi Messer a estudiants del grau d’Enginyeria en Bioprocessos Alimentaris de la URV. 

Més informació

Maider Salazar i Sukaina Ben Taleb, guanyadores del premi Work Experience Dow-ETSEQ 2020

Mai 14, 2021

Maider Salazar i Sukaina Ben Taleb, guanyadores del premi Work Experience Dow-ETSEQ 2020

Les dues estudiants de primer curs del màster en Enginyeria Química de la URV realitzaran sis mesos de pràctiques retribuïdes a Dow, al Centre d'Innovació Pack Studios Tarragona

El premi Work Experience Dow-ETSEQ 2020 ha estat per a dues alumnes de primer curs del màster en Enginyeria Química de la URV. Maider Salazar i Sukaina Ben Taleb Ikutza han rebut el seu reconeixement en un esdeveniment celebrat a la sala Catalunya del Departament de TS&D. Allà, els responsables de les dues institucions que donen nom a aquest premi, Dow i ETSEQ, han coincidit a destacar l’enorme vàlua i projecció de les dues guanyadores de l’Work Experience Dow-ETSEQ 2020.

El Work Experience és un programa amb oportunitat de futur per als estudiants de l’ETSEQ de la URV, que ofereix avantatges com l’accés a premis d’estudi amb pràctiques a empreses punteres del sector, entre les que es troba Dow. Per a l’estudiantat del màster en Enginyeria Química de l’ETSEQ suposa una formació dual en què, mentre realitzen el seu treball final de màster, s’enfronten a un projecte real en un entorn professional. Es tracta d’un procés de selecció competitiu en què es tria a les persones guanyadores del premi a partir del seu currículum i unes entrevistes professionals.

Més informació

Dia de les nenes en les TIC: inspirant al col·legi Sant Pau

Abr 22, 2021

Dia de les nenes en les TIC: inspirant al col·legi Sant Pau

El quart dijous d'abril és el "Dia Internacional de les nenes en les TIC". Aquest any és el 22 d'abril.

La professora Aïda Valls serà al col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona, per fer un taller amb les nenes i nens de 6è de primària. Es farà un dels tallers dins el Programa INSPIRA STEAM. Ja fa 3 setmanes (que ...) en el programa fent una sessió a la setmana.

El dia 22 d'abril parlem de les dones científiques i tecnològiques que han fet descobriments o invents importants al llarg de la història.

Inspira steam

Cursa virtual solidària

Abr 19, 2021

Cursa virtual solidària

Us animem a participar en una carrera virtual de l'1 al 9 de maig per a recaptar fons pel programa AWASUKA (cuines sense fum al Nepal) i la AECC (Associació Espanyola contra el càncer).

Més informació

Xerrada informativa sobre oferta dels Màsters de l'ETSEQ

Mar 18, 2021

Xerrada informativa sobre oferta dels Màsters de l'ETSEQ

La sessió, via TEAMS, es realitzarà el 23 de març a les 12h amb el format:

De 12 a 12:30: Presentació general dels màsters de l’ETSEQ a càrrec de la Directora de l’ESTEQ

De 12:30 a 13h. Sessions Teams en sales en paral·leles on cada coordinadora o coordinador de màster podrà respondre a les vostres qüestions

Pròximament publicarem l'enllaç a la sessió en aquesta mateixa pàgina i altres canals habituals.

Cartell informatiu

Jornada de portes obertes

Feb 18, 2021

Jornada de portes obertes

Jornades de portes obertes, el dia 26 de març de 16:30 a 18:30 hores.

Més informació a la web de la URV.

El projecte Inspira STEAM arriba a més de 800 nens i nenes!

Feb 12, 2021

El projecte Inspira STEAM arriba a més de 800 nens i nenes!

El projecte Inspira STEAM arriba a més de 800 nens i nenes en el seu tercer any a Tarragona.

La iniciativa, coordinada per la URV, vol trencar estereotips de gènere i fomentar les vocacions científiques entre les noies de sisè de primària alumnes de 13 escoles de la demarcació durant aquest curs.

La iniciativa està coordinada i organitzada per la URV, que han vist la necessitat de fomentar activitats que ajudin a trencar estereotips de gènere i que normalitzin la presència femenina en els estudis STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts i Matemàtiques).

Més informació al diari digital de la URV

Dia de la dona i de la ciència

Feb 11, 2021

Dia de la dona i de la ciència

Avui és el dia de la Dona i la Ciència, i, des de la URV, i en especial des de les seves Escoles d'Enginyeria, ETSEQ i ETSE, volem contribuir a incrementar els referents femenins i trencar estereotips en Tecnologia amb aquest petit clip on exalumnes ens expliquen la seva experiència.
Esperem  que us agradi!
 
 
Informació actualitzada sobre el coronavirus SARS-CoV-2 – URV

Gen 19, 2021

Informació actualitzada sobre el coronavirus SARS-CoV-2 – URV

Informació actualitzada

L’enginyera química per la URV Belen Anton és guardonada amb el Premi Dow 2020

Nov 27, 2020

L’enginyera química per la URV Belen Anton és guardonada amb el Premi Dow 2020

El premi és una oferta laboral a l'empresa Dow relacionada amb l’enginyeria química a Europa, Orient Mitjà i Àfrica.

Belen Anton Meury, que ha cursat el grau d’Enginyeria Química a la URV, ha estat guardonada amb el Premi Dow 2020, que enguany celebra la seva 42a edició. Aquest premi concedeix a la persona guanyadora una oferta laboral relacionada amb l’enginyeria química dins l’àmbit geogràfic de Dow EMEA (Europa, Orient Mitjà i Àfrica). De fet, Belen Anton ja es troba desenvolupant les seves funcions com a enginyera de millores a la planta d’etilè de Dow Tarragona. 

Europe-Colorado Program

Nov 16, 2020

Europe-Colorado Program

Information about the Europe-Colorado and Balsells Programs. A great mobility opportunity for European Engineering and computer science students.

More information web 

Information sheet

 

 

 

Freshly Cosmetics: empreniment jove, local i de l'ETSEQ!

Nov 10, 2020

Freshly Cosmetics: empreniment jove, local i de l'ETSEQ!

Notícia sobre l'empresa Freshly Cosmetics a La Vanguardia.

Programa Repte Experimenta

Oct 29, 2020

Programa Repte Experimenta

Informació sobre aquest programa de difusió científica.

Vídeo

 

Visita d'Acreditació dels Màsters MEQ i MEAiSE - audiència oberta

Oct 20, 2020

Visita d'Acreditació dels Màsters MEQ i MEAiSE - audiència oberta

Benvolguts membres de la Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ),

El Màster en Enginyeria Química (MEQ) i Màster en Enginyeria Ambiental i Sostenibilitat Energètica (MEAiSE) es troben immersos en el procés d’acreditació tant per part de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU), com per l’agència ASIIN, per l’obtenció del label EUR-ACE.

Els propers dies 26 i 27 d’octubre tindrà lloc la visita virtual d’un comitè d'experts externs (CAE) que avaluarà el desenvolupament i resultats de les titulacions.

En el transcurs de la visita, aquest comitè d’experts (CAE) es reunirà a través del programari Zoom amb els diferents grups d'interès dels màsters: equip de direcció, professorat, estudiantat, titulats i ocupadors. 

Com a mecanisme alternatiu a l’audiència oberta, AQU Catalunya posa a disposició el correu electrònic qualitat@aqu.cat per a que, si hi ha alguna persona que no hagi estat convocada a les audiències, i ho desitgi, tingui la possibilitat de dirigir els seus comentaris al CAE.

Atentament,

Montse Ferrando Cogollos

Directora de l’ETSEQ

Oct 16, 2020

Visita d'Acreditació dels Màsters MGET i MNMP - audiència oberta

Benvolguts membres de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ),

El Màster en Gestió d’Empreses Tecnològiques (MGET) i el Màster en Nanociència, Materials i Processos (MNMP) es troben immersos en el procés d’acreditació per part de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU). 

Els propers dies 15 i 16 d’octubre tindrà lloc la visita virtual d’un comitè d'experts externs (CAE) que avaluarà el desenvolupament i resultats de les titulacions.

En el transcurs de la visita, aquest comitè d’experts (CAE) es reunirà a través del programari Zoom amb els diferents grups d'interès dels màsters: equip de direcció, professorat, estudiantat, titulats i ocupadors.

Com a mecanisme alternatiu a l’audiència oberta, AQU Catalunya posa a disposició el correu electrònic qualitat@aqu.cat per a que, si hi ha alguna persona que no hagi estat convocada a les audiències, i ho desitgi, tingui la possibilitat de dirigir els seus comentaris al CAE.

Atentament,

Montse Ferrando Cogollos

Directora de l’ETSEQ

 

Set 23, 2020

ACTUALITZAT AMB ENLLAÇOS A TEAMS!. Informació jornada acollida curs 2020-21

 

Informació amb enllaços a TEAMS 

Informació en PDF

Set 10, 2020

Alumnes de nou ingrés i no matriculats. Informació fonamental curs 2020-21. ACTUALITZAT.

Informació fonamental pels alumnes de nou ingrés.

Informació pels alumnes no matriculats de nou ingrés CURS ZERO  

L’estudiant d’Enginyeria Química Irene Martos, guanyadora del premi Work Experience Covestro-ETSEQ

Ago 10, 2020

L’estudiant d’Enginyeria Química Irene Martos, guanyadora del premi Work Experience Covestro-ETSEQ

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ) i l’empresa Covestro han atorgat, per quart any consecutiu, el Premi Work Experience a Irene Martos, futura estudiant del Màster d’Enginyeria Química de la URV. Amb l’objectiu de donar suport al nou talent del sector, el premi inclou la quantitat econòmica equivalent al primer any del màster i un programa de pràctiques curriculars a la multinacional química Covestro, que permetrà completar l’experiència de l’estudiant i introduir-la al mercat laboral.

Més informació a Etseqexperience.com

L’estudiant Xavier Valldepérez guanya la 3a edició del Premi Magda Medir-ESSITY

Ago 09, 2020

L’estudiant Xavier Valldepérez guanya la 3a edició del Premi Magda Medir-ESSITY

El premi reconeix el millor estudiant de Pràctiques de Lideratge d’Equips dels graus d’Enginyeria Química i d’Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris. Es tracta de la tercera edició d’aquest premi, que reconeix al millor estudiant de l’assignatura optativa de quart curs Pràctiques de Lideratge d’Equips dels graus d’Enginyeria Química i d’Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris de la Universitat Rovira i Virgili.

Entrevista al Diari Mes a la coordinadora del projecte INSPIRA STEAM

Jul 14, 2020

Entrevista al Diari Mes a la coordinadora del projecte INSPIRA STEAM

La professora investigadora Cristina Urbina de la ETSEQ és coordinadora a la demarcació del projecte INSPIRA STEAM, que busca despertar vocacions científiques i tecnològiques entre les nenes.

Entrevista

Lliurat el 8è Premi Messer als estudiants d’Enginyeria Quimica

Jul 06, 2020

Lliurat el 8è Premi Messer als estudiants d’Enginyeria Quimica

La Vuitena edició del Premi Messer atorgat a l’equip que hagi realitzat el millor projecte integrat de segon curs del grau d'Enginyeria Química de la URV ha sigut per Patricia Altozano Meijer, Sergio Aragón Sánchez, Carles Borreguero del Arco, Marta González Roncero, Javier González Solis, Laia Pagès Rovira, Víctor Puchal Bosch, Roger Roca Falguera i Eduard de las Heras García, que ha exercit de líder.

El projecte guanyador ha desenvolupat una solució innovadora per produir metanol de forma descentralitzada com a un model d’economia circular.

Més informació

Jun 23, 2020

Exposició Pública dels Autoinformes d'Acreditació MGET-MNMP i MEAiSE-MEQ

D'acord amb els estàndards europeus de qualitat, i per tal de fomentar la participació de la comunitat universitària de l'ETSEQ en el procés d'acreditació de les titulacions,  us comuniquem que, des d’avui s’obre el termini d’exposició pública dels Autoinformes d’Acreditació (curs 2018-19) de quatre màsters.

Atès que dos dels quatre màsters, a més de renovar la seva acreditació, opten també a l’acreditació internacional EUR-ACE®, els autoinformes, s’han agrupat de la següent manera: 

Màster en Gestió d’Empreses Tecnològiques (MGET) i Màster en Màster en Nanociència, Materials i Processos (MNMP). Autoinforme en català  

Màster en Enginyeria Ambiental i Sostenibilitat Energètica (MEAiSE) i Màster en Enginyeria Química (MEQ) (acreditació EUR-ACE®. Autoinforme en anglès

Ambdós autoinformes, estaran disponibles per tal que els diferents agents d’interès de l’Escola (estudiants, professors, PAS, empreses, col·laboradors, societat en general) puguin aportar les seves impressions/comentaris fins el proper 30 de juny

Podeu fer arribar el vostres comentaris i/o aportacions enviant un correu electrònic a la tècnica de qualitat docent de l’ETSEQ, Carme Pérez (carme.perez@urv.cat ).

Moltes gràcies per la vostra col·laboració

Cordialment, 

La Direcció de l’ETSEQ

 

L’estudiant Jorge de Yarza guanya el Premi Work Experience Messer – ETSEQ 2020

Mar 05, 2020

L’estudiant Jorge de Yarza guanya el Premi Work Experience Messer – ETSEQ 2020

Messer finança la matrícula del Màster d'Enginyeria Química al premiat, que farà les pràctiques a l'empresa.

Messer Ibèrica ha lliurat el Premi Work Experience Messer – ETSEQ a Jorge de Yarza, estudiant del Màster d’Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili aquest dilluns 3 de març en un acte al rectorat. L’empresa finança amb aquest premi la matrícula del màster de l’estudiant premiat, així com supervisarà el seu Treball de Final de Màster i l’acollirà en pràctiques.

Més informació

Projecte Inspira Steam a Tarragona Ràdio.

Feb 25, 2020

Projecte Inspira Steam a Tarragona Ràdio.

Àudio de Tarragona Ràdio on la Cristina Urbina del Departament d’Enginyeria Mecànica de l’ETSEQ explica com el projecte Inspira STEAM ajuda en el foment de la vocació científica entre les noies.

Accedeix al contingut

Els tallers del Girls’ Day apropen la professió d’enginyera a les alumnes d’ESO

Feb 18, 2020

Els tallers del Girls’ Day apropen la professió d’enginyera a les alumnes d’ESO

La jornada de la URV, que s'ha organitzat coincidint amb el Dia de la Dona i la Nena en la Ciència, promou l'accés de les noies a l'enginyeria perquè només el 23% de persones matriculades als graus de l'àmbit de l'enginyeria i l'arquitectura són dones.

Més informació

Estudiants de l'ETSEQ (GEBA i GTBA) a la "Moritz University"

Feb 12, 2020

Estudiants de l'ETSEQ (GEBA i GTBA) a la "Moritz University"

Un equip d’estudiants de la URV participa a la competició d’elaboració de cervesa artesana “Moritz University”

Sis estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Eginyeria Química formen l’equip que representa la URV a la “Moritz University”. Es tracta d’un repte adreçat als estudiants de les universitats catalanes per aprendre els secrets de fabricació de cervesa de la mà dels mestres cervesers de Fàbrica Moritz Barcelona, Albert Viaplana i Germán Melgarejo. Ells es convertiran en els mentors dels estudiants durant aquest procés, que culminarà amb l’elaboració d’una cervesa fresca i sense pasteuritzar. Els estudiants dissenyaran una fórmula cervesera. La guanyadora es comercialitzarà aquest estiu.

Més informació

L’estudiant Àngela Gómez guanya el Premi Work Experience Essity – ETSEQ 2020

Gen 27, 2020

L’estudiant Àngela Gómez guanya el Premi Work Experience Essity – ETSEQ 2020

Rep una beca per cursar el Màster en Enginyeria Química de la URV i farà les pràctiques i el Treball de Fi de Màster a l'empresa.

Àngela Gómez, estudiant del Màster d’Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili, ha guanyat el Premi Work Experience Essity – ETSEQ 2020, que consisteix en el pagament de la matrícula del màster i la realització de les pràctiques i el Treball de Fi de Màster a l’empresa. Essity és una  empresa multinacional d’origen suec que fabrica productes i solucions per la cura personal i és líder en el sector de la higiene i la salut.

Més informació

EUROPE-COLORADO PROGRAM UNIVERSITY RESEARCH INTERNSHIPS

Gen 22, 2020

EUROPE-COLORADO PROGRAM UNIVERSITY RESEARCH INTERNSHIPS

The College of Engineering and Applied Science at the University of Colorado Boulder (CU) provides mobility opportunities for undergraduate and master’s students from Europe to complete their final projects in engineering and computer science under a CU faculty member’s supervision. The program is a unique opportunity to complete a research intern-ship of 4-6 months in a campus research lab in beautiful Boulder, Colorado. For more information about our world-renowned research and academic focus areas, please see www.colorado.edu/engineering/.

More information

Dow premia sis estudiants de l’ETSEQ per projectes amb solucions innovadores

Des 02, 2019

Dow premia sis estudiants de l’ETSEQ per projectes amb solucions innovadores

L’estudiant del master d’Enginyeria Química, María Dolores Sánchez, guanya el premi Solutionism de Dow i els estudiants del  Màster d’Enginyeria Ambiental i Sostenibilitat Energètica Jordi Díaz Lladó, Hammam Ahmed Hammam Alkezmazy, David Millan Santos, Francesc Domènech Montserrat, i Ajay Manhas han guanyat el premi Sustainability.

L’acte de lliurament va tenir lloc el dimarts 26 de novembre a les instal·lacions de l’empresa. Aquesta iniciativa forma part del programa de col·laboració de l’ETSEQ i Dow per afavorir la inserció laboral dels titulats.

Més informació

Balsells Program Mobility Projects and Graduate Study In California and Colorado

Set 18, 2019

Balsells Program Mobility Projects and Graduate Study In California and Colorado

Balsells Program Mobility Projects and Graduate Study In California and Colorado

INFORMATION SESSION - FRIDAY, 27 SEPTEMBER 2019

13:00 h Presentation, Sala de Graus ETSE/ETSEQ

Universitat Rovira i Virgili | Tarragona

INFORMACIÓ ESSENCIAL PER L’ALUMNAT DE NOU INGRÉS A L’ETSEQ CURS 2019-20

Jul 08, 2019

INFORMACIÓ ESSENCIAL PER L’ALUMNAT DE NOU INGRÉS A L’ETSEQ CURS 2019-20

 

IMPORTANT: En el moment que et matricules, la URV t'assignarà una adreça de correu electrònic i l'accés al Moodle. ÉS FONAMENTAL que activis aquest correu electrònic i el consultis i facis tots els tràmits a través d'ell.

1.- JORNADA D'ACOLLIDA

La jornada d’acollida es celebrarà el divendres 6 de setembre de 2019, amb el següent horari:

a)      Alumnes matriculats a GEQ / GEBA / GTBA i Doble Grau GEQ / GTBA: Se us convoca a les 10h a la Sala de Graus de l’ETSEQ

b)      Alumnes matriculats a GEM: Se us convoca a les 11h a la Sala de Graus de l’ETSEQ

En aquesta jornada se us donarà tota la informació essencial per començar el curs amb bon peu.  Per tant, és fonamental la teva assistència!

Tot el Campus Sescelades, i, per tant l’ETSEQ també, oferirà dues setmanes de curs zero on, l’alumne de nou ingrés podrà revisar i enfortir els coneixements adquirits a Batxillerat de:

-          Física

-          Matemàtiques

-          Química (només per alumnes matriculats a GEM)

Duració del curs zero: del 9 al 20 de setembre, els dos inclosos.

Per saber SI necessites fer una, dues o totes les assignatures del curs zero, has d’estar atent al teu email i als espais moodle CURS ZERO.

Depenent dels teus resultats a les PAAU i el teu expedient acadèmic (alumnes provinents de CFGS) se t'informarà de quines assignatures de curs zero has de cursar.

El dia de la Jornada d’acollida us informarem dels horaris i les aules del CURS ZERO, que comença, el dia 9 de setembre de 2019.  L’horari del curs zero el podràs trobar en aquest enllaç: HORARI CURS ZERO

 

 1. 2.       El curs reglat comença el 24 de setembre de 2019

Consulta els horaris de primer curs aquí: HORARIS CURS 2019-20

 1. 3.       Calendari acadèmic curs 2019-2020

Consulta el calendari acadèmic 2019-20 aquí:  CALENDARI ACADÈMIC

 1. 4.       Prova de nivell d’anglès

Es realitzarà una prova de nivell de tercera llengua. És obligatori: tipus test i un escrit. Es celebrarà el 12/09/19 de 15 a 17h.El dia de la jornada d’acollida se us informarà dels detalls.

Estudiants de la Facultat de Química i l’ETSEQ creen sistemes per reutilitzar el plàstic i per impulsar l’ús de bioplàstics.

Jul 06, 2019

Estudiants de la Facultat de Química i l’ETSEQ creen sistemes per reutilitzar el plàstic i per impulsar l’ús de bioplàstics.

Breaking Plastics, integrat per estudiants de la Facultat de Química, i ValorWaste Team, amb estudiants de l’ETSEQ, són els dos equips de la URV que s’han classificat per a la semifinal del Recircula Challenge. Es tracta d’una competició universitària que la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Àrea Metropolitana de Barcelona han impulsat perquè els propis estudiants responguin als reptes urgents de l’economia circular. En aquesta primera edició han de proposar solucions que es puguin dur al mercat per reduir les bosses de plàstic i el paper film.

Més informació

La URV guanya l’exhibició de cotxes moguts per reactius químics al Congrés Internacional d’Enginyeria Química

Jul 05, 2019

La URV guanya l’exhibició de cotxes moguts per reactius químics al Congrés Internacional d’Enginyeria Química

Un equip d’estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ) de la URV ha guanyat la cursa d’exhibició de cotxes propulsats per energia química contra la Universitat de Cantàbria. L’esdeveniment va tenir lloc el 17 i 18 de juny a Santander, en la conferència d’estudiants del 3r Congrés Internacional d’Enginyeria Química.

Hi van participar 6 estudiants dels graus d’Enginyeria Química i d’Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris, que estan treballant per crear l’equip URVan amb la mirada posada en la competició internacional ChemEcar, que se celebrarà l’any 2020 als Estats Units. Abans, però, tenen una prova de foc en la competició que es farà el 17 de juliol a les instal·lacions de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Més informació

L’estudiant Clara Weber guanya el premi Magda Medir – Essity

Jul 01, 2019

L’estudiant Clara Weber guanya el premi Magda Medir – Essity

L’acte de lliurament va tenir lloc a l’Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química (ETSEQ) de la URV en un acte presidit per la directora d’aquest centre, Montse Ferrando. 

El premi Magda Medir – Essity es va lliurar dijous 20 de juny a l’estudiant del grau d’Enginyeria Química Clara Weber Torres. Es tracta de la segona edició d’aquest premi, que reconeix al millor estudiant de l’assignatura optativa de quart curs Pràctiques de Lideratge d’Equips dels graus d’Enginyeria Química i d’Enginyeria Agroalimentària de la Universitat Rovira i Virgili.

Més informació

El projecte McLaren guanya el concurs de mòbils autopropulsats 2019

Jun 14, 2019

El projecte McLaren guanya el concurs de mòbils autopropulsats 2019

Els 12 equips del grau d'Enginyeria Mecànica que competien van dissenyar sistemes d'aprofitament de l'energia d'un salt d'aigua per propulsar els vehicles.

Els estudiants de primer del grau d’Enginyeria Mecànica tenen cada any el repte de dissenyar un sistema mecànic que propulsi un vehicle amb uns passatgers ben fràgils, ous de guatlla, per recórrer la màxima distància possible. En l’edició d’aquest 2019, que va tenir lloc dimarts 12 de juny al campus Sescelades, la particularitat era que només podien utilitzar l’aigua que queia d’uns sis metres d’alçada com a font per fer moure el mecanisme que permetés acumular l’energia i, a continuació, fer el llançament del projectil per aire.

L’equip que més lluny va aconseguir arribar amb el seu dispositiu (14,63 metres) va ser el McLaren, integrat pels estudiants Albert Munté, Enric Casanova, Arnau Ferré, Raúl Suàrez i Fèlix Jerez. Aquests futurs enginyers van provar diversos mecanismes fins que van comprovar que el que els donava més bons resultats era el que utilitzen els portaavions.

Els 12 equips van treballar en els seus projectes integrant els coneixements de totes les assignatures del primer curs del grau. Van pensar-ne el disseny, van fer els càlculs i finalment van construir la màquina que havia de disparar el mòbil amb una trajectòria parabòlica utilitzant l’energia del salt d’aigua, uns 25 litres. Tot plegat, sense danyar els passatgers.

Primera edició del food challenge design

Jun 14, 2019

Primera edició del food challenge design

El concurs Food Challenge Design és l’última fase de la presentació de l’avantprojecte integrador de totes les assignatures de 1r curs que han de fer els estudiants d’Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris. El jurat, integrat per tres professors de la pròpia ETSEQ i tres professionals del sector: Jordi Jardí, director de l’Escola d’Hosteleria de Cambrils, Marta Ros, del Bulli Lab, i Samer Gutiérrez, de Terra Nostra ha fet una cata per decidir qui havia de ser el guanyador.

Els tres equips participants han dissenyat una barreta energètica, un snack i un coc, respectivament. Tots tres havien de ser un aliment eco-innovador, apte per l’alimentació humana, comercialitzable, innovador, eco-sostenible, distingible per les seves qualitats sensorials o nutricionals i conforme amb la legislació vigent. A més del producte, també han dissenyat l’envàs i el procés de producció d’un dels ingredients.

El tribunal ha fallat a favor del grup integrat per Perina Aguadé, María Concepción, Paula Pascual i Valentina Hernández, amb el lideratge de l’estudiant de 4rt Adrian Roldán. El seu snack ha destacat per la innovació que plantejaven. Cadascun dels ingredients (pa, fruits secs, melmelada i formatge) aporta un tipus de nutrient necessari per a les persones que no mengen carn. Pierina Aguadé explica que la pràctica els ha estat d’utilitat “per aprendre el que haurem de fer en el futur al món laboral”.

Concurs de mòbils autopropulsats.

Jun 07, 2019

Concurs de mòbils autopropulsats.

El pròxim 12 de juny a les 15.30, davant dels Laboratoris de Mecànica se celebrarà el XVI Concurs de vehicles autopropulsats. Esperem la vostra assistència per passar una bona estona, avaluant i analitzant els artefactes que els alumnes de primer de GEM han preparat i construït. 

Més informació

Estudiants de l’ETSEQ reben el premi Messer pel seu disseny de plantes de fertilitzants i de producció de formatges

Jun 07, 2019

Estudiants de l’ETSEQ reben el premi Messer pel seu disseny de plantes de fertilitzants i de producció de formatges

En la 7a edició del premi per al grau d'Enginyeria Química s'hi afegeix un nou guardó per als estudiants d'Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ) va ser ahir l’escenari del 7è lliurament del Premi Messer a estudiants de segon curs del grau d’Enginyeria Química. Messer Ibèrica ha ampliat aquest any la seva col·laboració amb la URV patrocinant un altre premi per als estudiants de grau d’Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris, que també s’imparteix a l’ETSEQ. Amb aquesta iniciativa l’empresa reconeix el millor projecte integrador de totes les assignatures del segon curs de grau de tots dos ensenyaments.

Enguany, un total de 60 estudiants han optat als premis amb el disseny d’una planta de producció sostenible de fertilitzats en el cas d’Enginyeria Química, i una planta de producció de formatge Ricotta i Cottage en el cas dels estudiants d’Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris. Els equips guanyadors d’ambdós premis estan integrats pels estudiants del grau d’Enginyeria Química Iman Jadiani, Sara Anton, Víctor Canela, Marina Llaó, Joel López, Èric Martínez, Marcel Martínez i Julián Villaseñor, i els estudiants del grau d’Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris María Santos, Jorge Olivar i Ivan Rofes.

 

Montse Ferrando nova directora de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química

Jun 01, 2019

Montse Ferrando nova directora de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química

Montse Ferrando és professora de Tecnologia dels Aliments del Departament d’Enginyeria Química i investigadora principal del grup de recerca Food Sensometry and Engineering (FoodSE).  Va fer el doctorat al Federal Research Centre for Nutrition de Karlsruhe (Alemanya) i va ser investigadora del Helmholz Institute for Biomedical Engineering, de la RWTH Aachen University (Alemanya). Les seves línies de recerca se centren en la reformulació d’aliments a partir noves fonts d’ingredients sostenibles, en particular insectes. A més a més, ha estat responsable d’ensenyament del grau d’Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris des del 2010 fins a l’actualitat.

L’equip que encapçala l’integren Allan Mackie com a sots-director; Cristina Urbina, secretària; Xavier Farriol, responsable d’ensenyament del grau d’Enginyeria Química; Francisco Huera, responsable d’ensenyament del grau d’Enginyeria Mecànica, i Sílvia de Lamo, responsable dels estudis de grau en Bioprocessos Alimentaris. En l’àmbit de màster, Frank Stüber coordinarà el d’Enginyeria Química; Sandra Contreras, el Màster d’Enginyeria Ambiental i Sostenibilitat Energètica; Magda Constantí serà coordinadora del Màster de Prevenció de Riscos Laborals; Anton Vernet, del Màster Mecànica de Fluids Computacional; Jordi Riu, del Màster Nanociència, Materials i Processos, i Alberto Coronas, del Màster Sistemes i Tecnologies de Conversió d’Energia.

Els objectius de la direcció de l’ETSEQ per els propers anys són consolidar una oferta d’ensenyaments atractiva i sostenible que doni resposta a les necessitats de la societat i, alhora, incrementar el prestigi nacional i internacional del centre incidint sobre els elements que valoren els principals agents externs.

 

Jaume Sariol, alumni de la URV, és el nou president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona

Mai 21, 2019

Jaume Sariol, alumni de la URV, és el nou president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona

L'enginyer químic per la URV és el director del Complex Industrial de Dow a Tarragona i director d’Operacions del Hub del Sud d’Europa de la companyia.

Més informació

Interview with Sadaf Davari, winning student of the fourth edition of the Work Experience Award of the BASF SONATRACH PropanChem SA.

Mai 21, 2019

Interview with Sadaf Davari, winning student of the fourth edition of the Work Experience Award of the BASF SONATRACH PropanChem SA.

The company Basf  Sonatrach finances her studies at the Master’s in Chemical Engineering and also allows the winner to carry out the internship and the final master’s project at the company’s facilities.

You are from Iran. How did you learn about the URV?

The Universitat Rovira i Virgili is a renowned university in various disciplines, including chemical engineering. In regards to pursuing my postgraduate studies, I looked for proper universities around the world and came upon my current master programme, which is relatively shorter and more sophisticated compared with those provided by other institutes. Also, some friends of mine who studied chemistry at the ICIQ and chemical engineering at the URV suggested that I should consider applying for this great educational opportunity.

What is more remarkable about the master’s degree you are studying?

The master programme in chemical engineering provided by the URV is unique and attractive; it is only 18 months long, 12 months of which is assigned for theoretical (and some practical) subjects, while the remaining 6 months provides a great opportunity to undertake an internship in an excellent company in Spain. Moreover, I found that the programme itself primarily consists of subjects that I am particularly interested in, which means that I can better advance my knowledge and experience. Notably, I am highly attracted to separation process and management courses, and I would like to focus on these topics during my PhD.

You received the prize Work Experience de BASF SONATRACH PropanChem S.A and ETSEQ. How do you think this will boost you career and influence in the near future?

The globally distinguished company “BASF” is one of the best companies, particularly in the fields of chemistry and chemical engineering. Working and gaining experience in such a company along with its well educated scientists and experts would definitely help me with both pursuing my education and my short term and long term career goals. This could be achieved through an extensive internship, covering all the areas related to my project for designing with ASPEN and HYSYS software, with the help of proper supervisors and specialists at BASF.

Sadaf Davari has plans for pursuing her PhD.  She would like to begin her career in a university or an institute to acquire a higher level of knowledge and become an expert in the practical part, so she can best present herself to large-scale industries.

What will you do at BASF?

My work at BASF includes designing and using ASPEN and HYSYS software. These are powerful software programmes used for design in chemical industries. ASPEN is a process simulation software that makes use of thermodynamic and mathematical models to predict the performance of an industrial process, thus providing the possibility to optimize the design. HYSYS is a chemical process simulator that arithmetically prototypes chemical processes in all plant scales.

What have you planned once you finish your master’s degree?

I have plans for pursuing my PhD in the field of chemical engineering after my graduation. However, I am also open to career opportunities to expand my experience for further long-term goals. Most likely, I will pursue my PhD and stay in academia to gain further knowledge and experience. Nevertheless, I believe I will gain sufficient related expertise to choose a career path in a company as well.

What topic would you like to research on during your thesis?

I was offered a choice of two opportunities: one of them included practical work at chemical industry plants, and the other was about designing using chemical engineering software. Personally, I would like to work on reactors and separation towers, for these are both interesting for me and fall into an area of expertise that currently I have some knowledge about and would like to advance in by further pursuing my education.

What do you like about the research career?

The research career is very interesting for me because I like to be challenged by different experiences through my work and I would like to expand my knowledge and experience in the research field.


Presentació Màsters ETSE/ETSEQ

Mai 20, 2019

Presentació Màsters ETSE/ETSEQ

Aquí teniu tota l'oferta de Màsters de l'ETSE/ETSEQ.

Presentació

L’estudiant Òscar Ramírez guanya el Premi Work Experience Essity – ETSEQ 2019

Mai 18, 2019

L’estudiant Òscar Ramírez guanya el Premi Work Experience Essity – ETSEQ 2019

Farà les pràctiques al Departament d'enginyeria en la fabricació de màquines de paper i el Treball de Fi de Màster a l'empresa

Òscar Ramírez, estudiant del Màster d’Enginyeria Química de la URV, ha guanyat el Premi Work Experience Essity – ETSEQ 2019, que consisteix en el pagament de la matrícula del màster i la realització de les pràctiques i el Treball de Fi de Màster a l’empresa, que desenvolupa i fabrica productes per a la higiene personal.

L’estudiant del màster d’Enginyeria Química Laura de Sousa guanya el premi ETSEQ - Work Experience de Covestro

Abr 29, 2019

L’estudiant del màster d’Enginyeria Química Laura de Sousa guanya el premi ETSEQ - Work Experience de Covestro

L’empresa Covestro i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ) de la Universitat Rovira i Virgili (URV) han lliurat el premi Work Experience a l‘estudiant del màster d’Enginyeria Química Laura de Sousa. El guardó inclou una beca de 3.000 euros i la possibilitat de fer pràctiques a l’empresa.

L’acord de col·laboració entre la URV i Covestro busca afavorir el desenvolupament de joves talents en el sector químic. El premi Work Experience inclou la dotació econòmica necessària per fer front a la matrícula del primer any de màster, així com un programa de pràctiques curriculars a la multinacional durant el segon any, per tal de completar l’experiència de l’estudiant.

L’enginyera química per la ETSEQ-URV, Andrea de las Heras, guardonada amb el Premi Dow 2019

Abr 26, 2019

L’enginyera química per la ETSEQ-URV, Andrea de las Heras, guardonada amb el Premi Dow 2019

L’enginyera química i estudiant del Màster d’Enginyeria Química de l’ETSEQ-URV, Andrea de las Heras, és la guanyadora del Premi Dow 2019, que es va lliurar ahir al vespre a les instal·lacions del Complex Industrial de Dow Tarragona, en un esdeveniment que va aplegar a més de 200 assistents.

El premi permetrà a De las Heras accedir a una posició laboral com a enginyera de millores a la planta de polietilè de Dow Tarragona. El guardó és fruit de la col·laboració entre Dow i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ).

Més informació

Abr 16, 2019

Proclamació definitiva candidats director ETSEQ

Candidats definitius

L’estudiant Julio Manuel Sánchez rep el premi Work Experience ETSEQ-TechnipFMC

Abr 08, 2019

L’estudiant Julio Manuel Sánchez rep el premi Work Experience ETSEQ-TechnipFMC

Julio Manuel Sánchez, estudiant del Màster d’Enginyeria Química de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ) de la URV, ha guanyat el Premi Work Experience TechnipFMC 2019, que consisteix en el pagament de la matrícula del màster i una estada a l’empresa. Serà el proper estiu al Departament de Procés de l’oficina de la companyia a Tarragona.

Mar 29, 2019

Proclamació definitiva candidats electes PAS de l'ETSEQ

Document proclamació definitiva

Mar 29, 2019

Proclamació provisional candidats Director ETSEQ

Document provisional proclamació

Premi Work Experience - BASF SONATRACH PropanChem

Mar 26, 2019

Premi Work Experience - BASF SONATRACH PropanChem

L’estudiant guanyadora del premi Work Experience - Basf Sonatrach de l’ETSEQ ha sigut l’enginyera química per la universitat Islamic Azad (IRAN) Sadaf Davari. El premi consisteix en la matrícula gratuïta al Màster en Enginyeria Química.

Els premis Work Experience és un programa que l’ETSEQ promou amb importants empreses del territori.

Work Experience ETSEQ

Visita Messer

Mar 20, 2019

Visita Messer

Els estudiants del Grau d'Enginyeria Química de l'ETSEQ visiten l'ASU de MESSER del Morell en el marc del Avantprojecte Integrador del segon curs i exploren idees per al 7è Premi MESSER

El dia 12 de Març pel setè any consecutiu els estudiants del segon curs del Grau d'Enginyeria Química de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química (ETSEQ) van visitar les instal·lacions del Morell de l'empresa MESSER. Els estudiants van conèixer l'empresa a principi del curs quan el personal de la mateixa va visitar a la URV per convocar el "7è Premi MESSER al millor avantprojecte del 2n curs". Amb la visita a les instal·lacions, els estudiants reben informació sobre el procés de producció i l'aplicació dels productes de l'empresa a diferents sectors. La visita va consistir en l'explicació del procés de fraccionament d'aire a la sala del control, un recorregut per la planta durant el qual van poder apreciar l'escala del procés industrial, i una sessió d'experiments amb nitrogen líquid que van demostrar les propietats i la utilitat de aquest gas per a la indústria.

Per optar al premi MESSER els estudiants en el curs 2018/19 han d'integrar en el disseny d'una "planta de butxaca" de producció de fertilitzants l'ús o producció de gasos industrials i avaluar la sostenibilitat del seu disseny.

Mar 18, 2019

Eleccions a Director de l'ETSEQ

Convocatòria elecció Director ETSEQ 2019

Calendari eleccions

Eleccions PAS

Mar 12, 2019

Eleccions PAS

ELECCIONS PARCIALS A JUNTA DE CENTRE DEL COL·LECTIU DE PERSONAL D’ADMINISTRACIÓ I SERVEIS (PAS)

Convocatòria

Azeem Tariq guanya la quarta edició del Premi Work Experience Messer – ETSEQ

Mar 12, 2019

Azeem Tariq guanya la quarta edició del Premi Work Experience Messer – ETSEQ

Consisteix en l’import de la matrícula del primer curs del màster d’Enginyeria Química de la URV. Farà una estada a la planta de Messer, on realitzarà el projecte final de màster sobre un problema industrial real.

Més informació

Seminaris interdisciplinaris WATSON 2.0

Mar 05, 2019

Seminaris interdisciplinaris WATSON 2.0

 

Vols saber resoldre els problemes de manera creativa? Aquest és el teu curs. 

Més informació

Cristina Urbina i Dolors Puigjaner reben la Distinció M. Antònia Ferrer.

Mar 05, 2019

Cristina Urbina i Dolors Puigjaner reben la Distinció M. Antònia Ferrer.

Les professores Dolors Puigjaner i Cristina Urbina reben la Distinció M. Antònia Ferrer 2019 en nom de l'equip Girls'Day 2010-2019, jornada que fomenta cada any la vocació de l'enginyeria entre les noies. 

Més informació al Diari Digital de la URV

 

Vídeo notícia

Atreveix-te a inventar el futur

Feb 14, 2019

Atreveix-te a inventar el futur

El premi Joves Campions de la Terra és una iniciativa posada en marxa per l'Organització de les Nacions Unides i Covestro que anima els joves d'entre 18 i 30 anys a presentar propostes amb un impacte ambiental positiu. 

Més informació

Comparteix universitat!

Feb 07, 2019

Comparteix universitat!

Apunta’t i explica  la teva experiència universitària al teu institut!

Més informació:

cristina.urbina@urv.cat

Premis Solutionism & Sustainability

Feb 04, 2019

Premis Solutionism & Sustainability

Els #SolutionismAward i els #SustainabilityAwards ja tenen guanyadors. Dow ha lliurat en les seves instal.lacions aquests guardons, fruit d’una col·laboració entre l’ETSEQ Másters URV de la Universitat Rovira i Virgili - URV Es dirigeix als alumnes del darrer curs de grau i els projectes interessats han d’estar enfocats a abordar un problema real o una millora necessària existent, per la qual s’ha de buscar una solució innovadora, creativa i viable.

Les guanyadores del #SolutionismAward han sigut Irene Santa Cruz i Belén Antón Mehuri, del Màster en Enginyeria Química. El premi consisteix en el pagament de la matrícula del primer curs del màster, així com la possibilitat de fer pràctiques i el treball final en Dow. Al #SustainabilityAward, en el que prenen part alumnes de segon curs del Màster de Enginyeria Ambiental i Sostenibilitat Energètica, l’equip format per José Bocanegra, Daniel Mañas i Miriam Pascual va ser el que es va alçar amb la victòria.

Jaume Sariol, Director del Complex Industrial de Dow Tarragona i South Europe Hub Leader, va dedicar unes paraules a tots els participants, en les que va agrair a tots la seva participació, assenyalant a més a més el paper “clau” que els joves protagonitzaran en la recerca de solucions sostenibles.

Més informació

Girl’s day. La societat necessita enginyeres!

Gen 31, 2019

Girl’s day. La societat necessita enginyeres!

Alumnes d’ESO descobreixen les aplicacions de l’enginyeria amb els tallers del Girls’day.

Més informació.

Sessió de presentació de l’oferta de les empreses multinacionals

Gen 31, 2019

Sessió de presentació de l’oferta de les empreses multinacionals

Fluor/P&G(Procter and Gamble)

Dilluns 11 de febrer de 13 a 15, Sala de Graus

Breu presentació de les empreses i taula rodona de preguntes

Obert a tots els estudiants de Grau i Màster ETSEQ i ETSE

Inscripció fins al dia 6 de febrer a les 11h.

www.etse.urv.cat/presentacio-empreses/

Des 24, 2018

Maxam Internship program 2019

Information about Maxam Internship 2019

El grup de recerca Food Innovation & Engineering participarà a la fira “Recerca en Directe” 2019

Des 17, 2018

El grup de recerca Food Innovation & Engineering participarà a la fira “Recerca en Directe” 2019

Les investigadores hi portaran un taller sobre els insectes com a nous ingredients per a l’alimentació. La URV és un dels 12 centres que hi seran representats.

Més informació

L'alimentació del futur: insectes!

Des 13, 2018

L'alimentació del futur: insectes!

Podeu escoltar l'entrevista a Tarragona Radio

L’estudiant de l’ETSEQ Javier Ibort guanya el Premi Work Experience TechnipFMC 2018

Nov 05, 2018

L’estudiant de l’ETSEQ Javier Ibort guanya el Premi Work Experience TechnipFMC 2018

Javier Ibort, estudiant del Màster d’Enginyeria Química de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ) de la URV, ha guanyat el Premi Work Experience TechnipFMC 2018, que consisteix en una estada a l’empresa i el pagament de la matrícula del màster. Ibort ja està fent les pràctiques al departament de Processos de l’oficina de TechnipFMC Tarragona com a enginyer de processos des del passat mes de juliol i fins a final de desembre d’aquest any.

Per a la selecció de l’estudiant guanyador, l’empresa ha tingut en compte el seu expedient, el coneixement d’idiomes, l’experiència laboral i l’experiència a l’estranger. 

 

Eleccions de representants d'estudiants

Set 29, 2018

Eleccions de representants d'estudiants

Eleccions de representants d’estudiants a:

Junta de Centre de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química

Consell del Departament d’Enginyeria Química

Consell del Departament d’Enginyeria Mecànica

Adjuntem també el calendari electoral

Balsells Graduate Fellowship Program

Set 19, 2018

Balsells Graduate Fellowship Program

 

Balsells Program Mobility Projects and Graduate Study In California and Colorado

INFORMATION SESSION - FRIDAY, 28 SEPTEMBER 2018

13:00 h Presentation, Sala de Graus ETSE/ETSEQ

Universitat Rovira i Virgili | Tarragona

Information poster

Exposició Pública Autoinforme d'Acreditació Màster en Prevenció de Riscos Laborals

Set 17, 2018

Exposició Pública Autoinforme d'Acreditació Màster en Prevenció de Riscos Laborals

Us comuniquem que avui s’ha obert el termini d’exposició pública de l’Autoinforme d’Acreditació del Màster en Prevenció de Riscos Laborals (curs 2016-17) de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química. 

L’Autoinforme d'Acreditació es van aprovar per Junta de Centre el dia 14 de setembre de 2018, prèviament a la seva tramesa a AQU i, està disponible de manera pública per tal que els diferents agents d’interès (estudiants, professors, PAS, empreses, col·laboradors, societat en general) puguin aportar les seves impressions/comentaris en un període de 10 dies que s’inicia avui i que finalitzarà el proper 28 de setembre.

Podeu consultar l’Autoinforme d'Acreditació AQUÍ.

Podeu aportar-nos les vostres impressions, propostes de modificacions i comentaris enviant un correu electrònic a la tècnica de qualitat docent de l’ETSEQ, Carme Pérez (carme.perez@urv.cat ).

Cordialment,

La Direcció de l’ETSEQ 

 

Informació d’automatrícula

Jul 16, 2018

Informació d’automatrícula

Informació

ALUMNES DE NOU INGRÉS! Informació fonamental curs 18-19

Jul 07, 2018

ALUMNES DE NOU INGRÉS! Informació fonamental curs 18-19

Informació fonamental

L’espai d’aprenentatge dels Horts Socials i el professor Albert Fabregat reben els premis a la Qualitat Docent

Jul 02, 2018

L’espai d’aprenentatge dels Horts Socials i el professor Albert Fabregat reben els premis a la Qualitat Docent

Més informació

La URV és la quarta universitat més valorada de l’Estat espanyol segons l’U-Ranking

Jun 20, 2018

La URV és la quarta universitat més valorada de l’Estat espanyol segons l’U-Ranking

El rànquing també valora els graus més ben posicionats i la Universitat en té deu en primera posició.

Més informació

Tres equips de l’ETSEQ, premiats per l’Avantprojecte de 1r curs i pel concurs ChemEcar

Jun 15, 2018

Tres equips de l’ETSEQ, premiats per l’Avantprojecte de 1r curs i pel concurs ChemEcar

L'equip AntSystems va guanyar el premi Dow 2018 per l'Avantprojecte de 1r curs, i MgCar i Copper Solutions, el concurs ChemEcar

Tres equips de primer curs del grau d’Enginyeria Química i del grau d’Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris van ser distingits el dijous 7 de juny, per l’empresa Dow Chemical Ibèrica i per Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ).

Més informació

L'estudiant Maria Romero premi Work Experience Clariant

Jun 13, 2018

L'estudiant Maria Romero premi Work Experience Clariant

L'estudiant del Màster d’Enginyeria Químic Maria Romero guanya el premi Work Experience-Clariant-ETSEQ 2018.

Més informació Work Experiece 

Estudiants de l’ETSEQ reben el Premi Messer

Jun 08, 2018

Estudiants de l’ETSEQ reben el Premi Messer

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ) va ser ahir l’escenari del lliurament del Premi Messer de Messer Ibèrica en la seva 6a edició. L’equip guanyador està integrat pels estudiants de segon curs del grau d’Enginyeria Química Maria Vidiella, David Avilés, Xènia Balagué, Pere Ciré, Samuel Corrales, Indira Dueñas, Roger Porro, Simona Toneva i Xavier Valldepérez.

Més informació

XV Concurs de vehicles autopropulsats

Jun 04, 2018

XV Concurs de vehicles autopropulsats

El proper dilluns 11 de juny us convidem al XV Concurs de vehicles autopropulsats davant dels laboratoris de mecànica.

Més informació

La revolució de les impressores 3D també arriba al camp de la gastronomia!

Jun 01, 2018

La revolució de les impressores 3D també arriba al camp de la gastronomia!

Jornades de formació a la Universitat d’estiu del campus Terres de l’Ebre (UETE)

Més informació

Visita AITASA

Mai 30, 2018

Visita AITASA

El passat dimarts dia 22 de maig els estudiants del Màster en Enginyeria Ambiental i Sostenibilitat Energètica (MEESE) van visitar la planta de reutilització d’aigües del Camp de Tarragona. Aquesta planta (ERA Camp de Tarragona) és una instal·lació pionera que tracta l'efluent de les EDAR de Vila-Seca i Salou, i Tarragona per a ser utilitzat per les indústries químiques de la zona. Agraïm la col·laboració de l’Albert Castell (AITASA) per la seva col·laboració i el temps dedicat a la formació dels nostres estudiants de màster.

AVANTPROJECTE 1r GEQ-GEBA

Mai 24, 2018

AVANTPROJECTE 1r GEQ-GEBA

Premi Work Experience ETSEQ-Covestro

Mai 24, 2018

Premi Work Experience ETSEQ-Covestro

Covestro i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ) de la Universitat Rovira i Virgili (URV) van lliurar el dia 9 de maig el premi Work Experience a l’estudiant Aida Montserrat, que comporta una beca de 3.000 euros i la possibilitat de fer pràctiques a l’empresa.

Més informació

El Curs Dow-ETSEQ 2018 clou la programació del Premi Dow 2018

Mai 15, 2018

El Curs Dow-ETSEQ 2018 clou la programació del Premi Dow 2018

“Els plàstics i l’economia circular en les indústries química i

alimentària” ha estat la temàtica abordada en la 29a edició d’aquesta iniciativa formativa:

La Canonja/Tarragona, 15 de maig 2018 –Dow ha donat per finalitzada, de manera oficial, la programació vinculada al Premi Dow 2018, tota vegada que el Curs Dow_ETSEQ tradicionalment associat a aquest esdeveniment ja ha estat celebrat en la que ha estat la seva 29a edició.

En aquesta edició 2018 i com és costum, el curs DOW-ETSEQ ha abordat una temática de máxima actualitat i interés per als alumnes participants del mateix. Així, sota el títol “Els plàstics i l’economia circular en les indústries química i alimentària”, ha captat l’atenció dels assistents al curs. Aquest ha estat coordinat per Jose Manuel Muro (Dow), Oscar Saladié (Càtedra Dow-URV) i Sandra Contreras i Jordi Gavaldà (ETSEQ de la URV).

Aquesta iniciativa de caire formatiu s’adreça als alumnes de penúltim i últim curs dels graus d’Enginyeria Química (GEQ), Enginyeria Mecànica (GEM) i Enginyeria Agroalimentària (GEA) de l’ETSEQ. Tots ells van assistir a les dues sessions programades en el marc d’aquest curs, celebrades els dies 3 i 8 de maig.


L’estudiant Eva M. Mas, premi Work Experience Messer-ETSEQ 2018

Mai 09, 2018

L’estudiant Eva M. Mas, premi Work Experience Messer-ETSEQ 2018

Eva M. Mas ha rebut el Premi WORK EXPERIENCE 2018, dotat amb una beca per cursar el Màster de la ETSEQ-URV. Aquest premi forma part d’un ampli conveni de col·laboració entre l’empresa de gasos Messer i l’ETSEQ.

Més informació

El Consell Social premia el professor Albert Fabregat de l'ETSEQ i l’espai d’aprenentatge dels Horts Socials

Abr 26, 2018

El Consell Social premia el professor Albert Fabregat de l'ETSEQ i l’espai d’aprenentatge dels Horts Socials

El Premi Consell Social URV a la Qualitat Docent reconeix l'esforç del professorat per millorar la qualitat de la docència mitjançant la innovació.

Més informació

Prop de 3.900 persones visiten la URV durant les Jornades de Portes Obertes

Abr 24, 2018

Prop de 3.900 persones visiten la URV durant les Jornades de Portes Obertes

Més informació

Seminaris interdisciplinaris

Abr 19, 2018

Seminaris interdisciplinaris

Vols saber resoldre els problemes de manera creativa i amb èxit?

Més informació

Enric Prats guanya el premi WORK EXPERIENCE 2018 de l’ETSEQ.

Abr 18, 2018

Enric Prats guanya el premi WORK EXPERIENCE 2018 de l’ETSEQ.

Enric Prats ha rebut el Premi WORK EXPERIENCE 2018, dotat amb una beca per cursar el Màster en Enginyeria Química de la ETSEQ-URV i farà practiques remunerades a la planta d’ESSITY a Valls

Més informació

 

Abr 18, 2018

La URV participa al Fòrum Trics amb tallers científics i premis als millors treballs de recerca

Més informació

Abr 12, 2018

CURS DOW-ETSEQ 2018

ELS PLÀSTICS I L’ECONOMIA CIRCULAR EN LES INDÚSTRIES QUÍMICA I ALIMENTÀRIA 

Més informació

Laís de Oliveira, estudiant del Màster en Enginyeria Química, guanya el Premi Dow 2018

Abr 09, 2018

Laís de Oliveira, estudiant del Màster en Enginyeria Química, guanya el Premi Dow 2018

Laís de Oliveira, graduada en Enginyeria Química per la ETSEQ-URV el 2016, ha rebut el Premi Dow 2018, dotat amb una posició laboral a l’empresa DOW. De Oliveira ja va rebre el premi extraordinari de grau i una distinció per la seva tesi de grau. Col·labora amb Dow Ibèrica des de març de 2017 a través del Workexperience ETSEQ Award, un premi de  l'Escola Tècnica d'Enginyeria Química (ETSEQ) que Dow Chemical patrocina amb una beca per al Màster en Enginyeria Química de la ETSEQ-URV, que la guardonada està cursant actualment.

Més info

Xerrada sobre Startups i empreneduria

Abr 06, 2018

Xerrada sobre Startups i empreneduria

Us informem que el proper dimecres, 11 d’abril, comptarem amb la presència del Sr. Pere Condom, Director del Programa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya (secretaria d’empresa i competitivitat, Departament d’Empresa i Coneixement)

Esteu convidats a la seva xerrada “Startup ecosystems: Tech evolution & disruption shape a new geography of innovation”

 

Lloc: Sala de Graus de l’ETSEQ – Campus Sescelades

Hola: de 15h a 17h

 

Agrairíem confirmació d'assistència enviant correu a aquesta adreça: monica.martin@urv.cat

En aquests links podreu trobar informació sobre Pere Condom:

http://sac.gencat.cat/sacgencat/AppJava/organisme_fitxa.jsp?codi=19547  
https://www.linkedin.com/in/perecondom/
http://www.perecondom.com/

 

PORTES OBERTES 2018

Mar 22, 2018

PORTES OBERTES 2018

*Sabies que en els pròxims 10 anys es preveu una necessitat de 29.000 enginyers / enginyeres?

*Què la petita i mitjana empresa estan incorporant enginyers i enginyeres a les seves plantilles?

*Què la taxa d’atur d’aquesta professió és del 4%?

Si vols una professió dinàmica i amb múltiples sortides laborals, vine a conèixer l’ETSEQ i els seus estudis!

Jornades de Portes Obertes 2018, sala de graus de l’ETSEQ:

- 7 de febrer (9:30h)

- 11 d’abril (12:00h)

- 21 de abril (10:00h) 

Ens plau presentar-vos l'ETSEQ (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química) de la URV (Universitat Rovira i Virgili). L'escola ofereix els quatre graus en Enginyeria següents:

Grau d'Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris

Grau de Tècniques de Bioprocessos Alimentaris (3 anys)

Grau d'Enginyeria Química

Grau d'Enginyeria Mecànica 

Per a SABER-NE MÉS, AQUI

o poseu-vos en contacte amb la responsable de promoció dels ensenyaments de l'ETSEQ:

Cristina Urbina

Departament d'Enginyeria Mecànica

Tel. 977558840 / 977559607

cristina.urbina@urv.cat

 

 

Lliurament premis WORK EXPERIENCE

Mar 22, 2018

Lliurament premis WORK EXPERIENCE

El passat dia 21 de març de 2018 es van lliurar els Premis Work Experience del grau d’Enginyeria Química i del grau d’Enginyeria Mecànica.

A l’acte de lliurament d’aquests premis van participat per part de l’empresa DOW Chemical el Dr. Guillem Gilabert Oriol i per part de l’ETSEQ el Dr Josep Bonet Director de l’ETSEQ i el Dr. Ricard Garcia, coordinador de 1r GEQ.

El Premi Work Experience GEQ (Grau d’Enginyeria Química) l’ha guanyat n’Alba Zurita Sánchez i el Premi Work Experience GEM (Grau d’Enginyeria Mecànica) l’ha guanyat el Sr. Arnau Escarihuela Alcoverro.

Fira Futura 2018

Mar 20, 2018

Fira Futura 2018

El passat cap de setmana vam estar a la Fira Futura informant a tothom sobre els Màsters de l’ETSEQ. Vam parlar amb molta gent i... a tothom els hi van interessar els Màsters i els hi van agradar les nostres samarretes!

www.mastersetseq.com

Mar 07, 2018

Avantatges per estudiants al col.legi d'Enginyers Tècnics de Tarragona

Informació Avantatges

Mar 07, 2018

El Girls’ Day atrau 180 estudiants d’ESO per despertar-los la vocació enginyera

Noticia al diari digital de la URV

Silvia de Lamo entrrevistada a Ràdio Hospitalet de l'Infanr

Feb 21, 2018

Silvia de Lamo entrrevistada a Ràdio Hospitalet de l'Infanr

 
Entevista a la ràdio  al minut 38'
enacast.com
GIRLS' DAY 2018!

Feb 21, 2018

GIRLS' DAY 2018!

El pròxim 27/02/2018 es celebrarà per cinquè any consecutiu la primera Jornada del  GIRLS' DAY 2018, on 90 alumnes de tercer d'ESO visiten la URV per realitzar tallers d'Enginyeria. 

Cartell

Visites a empresa que s’han fet a l’assignatura de Tecnologia Mecànica / Laboratori de Tecnologia Mecànica de 3r del GEM.

Gen 24, 2018

Visites a empresa que s’han fet a l’assignatura de Tecnologia Mecànica / Laboratori de Tecnologia Mecànica de 3r del GEM.

El passat dia 10 i 23 de Gener es varen dur a terme les visites a empreses que es realitzen a l’assignatura del Laboratori de Tecnologia Mecànica de 3r curs del Grau en Enginyeria Mecànica. El dia 10 es va fer la visita a l’empresa SIMO de Montblanc. Aquesta empresa forma part del grup AMES que es dedica a la fabricació i venda de components metàl·lics sinteritzats. Concretament, AMES és un dels líders mundials en la fabricació de components sinteritzats en grans sèries. La visita a SIMO va permetre a l’alumnat veure tot el procés de fabricació de peces produïdes per sinteritzat. Aquesta és la segona visita que es fa des de l’assignatura a SIMO i ha estat tot un èxit, en el futur esperem seguir col·laborant amb l’empresa. El dia 23 es va fer la visita a l’empresa Industries TEIXIDÓ de Riudecols. L’especialitat de Industries Teixidó es fabricar peces de precisió, amb materials complexos, de geometria i característiques d’acabat que necessiten un alt nivell de tecnologia i capacitat tècnica para definir el procés a efectuar en cada cas. Col·labora amb l’assignatura des de fa anys i permet als estudiants veure l’aplicació de part dels continguts de l’assignatura. 

Gen 02, 2018

Dones científiques

Fantàstic article al Diari de Tarragona.

Article

 

Comparteix universitat

Des 20, 2017

Comparteix universitat

 

Ajuda als més joves a triar la seva vocació! 

Més informació

Xerrada sobre insectes

Des 18, 2017

Xerrada sobre insectes

Quin és el futur de la nostra dieta? Silvia del Amo i Nerea Garcia ho van explicar a una xerrada que va despertar molt de interés...

Diari de Tarragona

 

Dow Tarragona lliura els premis Solutionism Award 2017 i Sustainability Awards 2016.

Des 11, 2017

Dow Tarragona lliura els premis Solutionism Award 2017 i Sustainability Awards 2016.

Aquests premis, que es dirigeixen als alumnes de l’últim curs de grau (Premi DOW Solutionism) i a alumnes del màster en Enginyeria Ambiental i Sostenibilitat Energètica (Premi DOW Sustainability) s’enmarquen en un programa de col.laboració entre l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ) de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i Dow, amb l’objectiu de desenvolupar professionals més completsiy afavorir la inserció laboral. La guanyadora del Solutionism Award 2017 és Andrea de las Heras amb el seu projecte “High throughput nanofiltration method development”, i al Sustainability Award 2016 els guanyadors son Pol Aragonès i Rodrigo Guirao, amb el seu projecte “Rambla del Albujón. Water Treatment Plant”; així com en Daniels Lieknins Accesit, amb el seu “Feasibility Study of Green Belt in a Petrochemical Plant”.

Tallers d'ocupació

Nov 21, 2017

Tallers d'ocupació

Jornada de Tallers d'Ocupació el 22 de novembre. Aula 214 del Campus Sescelades.

Cal inscripció a l’Agenda URV o enviant un correu a btreball@urv.cat  

Més informació

BASF dóna material de laboratori a la ETSEQ

Oct 26, 2017

BASF dóna material de laboratori a la ETSEQ

El material es trobava a l’antic laboratori de la planta d’OXO del Site de BASF i servirà als estudiants de la URV per a fer pràctiques. Amb un valor aproximat de 3.000 € ja està operatiu a l’ETSEQ.

Moltes gràcies!

Eleccions de representants d'estudiants

Oct 10, 2017

Eleccions de representants d'estudiants

Eleccions de representants d’estudiants de diferents circumscripcions a:

 • Junta de Centre ETSEQ
 • Consell de DEQ
 • Consell de DEM

Calendari Electoral

 

Junta de Centre de la ETSEQ

Ampliació JETSEQ

 

Consell del Departament de Enginyeria Química

Ampliació DEQ

 

Consell del Departament de Enginyeria Mecànica 

Ampliació DEM

 

Mobilitat internacional 2018-2019

Oct 06, 2017

Mobilitat internacional 2018-2019

Ens plau convidar-te el proper dimarts 17 d'octubre de 2017 a la sessió informativa dels programes de mobilitat internacional que la URV ofereix per al curs 2018-19. Si estàs interessat/ada en fer una estada de mobilitat d'estudis o de pràctiques, vine a informar-te als diferents campus o connecta't online des de casa, t'ho posem fàcil!

La sessió informativa tindrà lloc a l’Aula Magna de Campus Catalunya a les 13h. Si no pots assistir-hi, pots anar a la mateixa hora a una de les següents aules habilitades als diferents campus des d’on retransmetrem la sessió en directe:

CAMPUS

SALA

Campus Terres de l'Ebre

Aula 108

Campus Bellissens

Aula Magna - Facultat Economia i Empresa

Seu Baix Penedès

Aula VC0002

Campus Vila-Seca

Aula 2.3 

Campus Sescelades

Sala d'actes de la FCEP

Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

Aula 1203


Un equip de la ETSEQ de la URV participa i obté el premi al tercer millor pòster del concurs Mundial ChemEcar.

Oct 03, 2017

Un equip de la ETSEQ de la URV participa i obté el premi al tercer millor pòster del concurs Mundial ChemEcar.

Un equip d’estudiants de primer de grau d’Enginyeria Química ha participat aquest cap de setmana al congrés Mundial d’Enginyeria Química (WCCE10) que s’està duent a terme  la Fira de Barcelona. Dins el congrés s’hi celebra la competició mundial de cotxes d’Enginyeria Química (ChemEcar) organitzat a nivell mundial per part de l’Associació d’Enginyers Químics dels Estats Units (AIChE). El nostre equip, integrat per estudiants de primer curs i de quart curs va participar a la competició, va quedar tercer en la competició de pòsters en el que hi participaven 25 equips més d’universitats de tot el món (EUA, Canadà, Qatar, Xina, Polònia, etc..). Els nostres estudiants es van guanyar el dret a participar durant el curs passat en el que van portar a terme el seu projecte competint amb una dotzena més d’equips del mateix curs i guanyant el premi DOW de primer. La URV ha estat al nivell de les millors.

Programa Balsells: Beques per a estudiar en Colorado i California (Grau, Màster, Doctorat)

Set 15, 2017

Programa Balsells: Beques per a estudiar en Colorado i California (Grau, Màster, Doctorat)

INFORMATION SESSION

MONDAY, 25 SEPTEMBER 2017

13:15 h Presentation,

Sala de Graus ETSE/ETSEQ

Information

Set 15, 2017

Beques de col•laboració docent

Des dels departaments d'Enginyeria Química i Enginyeria Mecànica oferim beques de col·laboració docent per a alumnes que estiguin matriculats en el Màster en Enginyeria Ambiental i Sostenibilitat Energètica. Aquestes beques suposen una dedicació aproximada de 8 hores a la setmana durant 8 mesos i l'import total és aproximadament el cost de matrícula del primer curs. Si esteu pensant en matricular-vos en el màster MEESE i esteu interessats en optar a aquestes beques, poseu-vos en contacte amb la coordinadora del màster (sandra.contreras@urv.cat).

 

Sergi Rocamora guanya el premi Dow 2017

Jul 03, 2017

Sergi Rocamora guanya el premi Dow 2017

L'enginyer químic obté amb aquest guardó un lloc laboral en l'empresa i treballarà a la planta de polietilè de solució de Dow Chemical, a Tarragona.

Sergi Rocamora, enginyer químic per la URV-ETSEQ ha estat el guanyador de la 39a edició del Premi Dow, que es va lliurar dimecres 28 al Palau de Congressos de Tarragona, en el marc de l’acte de celebració dels 50 anys de l’arribada d’aquesta companyia al territori. El premi consisteix en un lloc laboral a l’empresa, relacionat amb la seva formació, que exercirà com a enginyer de millores a la planta de polietilè de solució de Dow Chemical, a Tarragona.

Més informació

L’equip Proyecto Lenteja guanya el concurs de mòbils autopropulsats

Jun 14, 2017

L’equip Proyecto Lenteja guanya el concurs de mòbils autopropulsats

Format per estudiants d'Enginyeria Mecànica, ha aconseguit que el seu vehicle recorri 10 metres amb la mínima energia potencial per al seu desplaçament.

Més informació

L’equip Proyecto Lenteja guanya el concurs de mòbils autopropulsats

Jun 14, 2017

L’equip Proyecto Lenteja guanya el concurs de mòbils autopropulsats

Format per estudiants d'Enginyeria Mecànica, ha aconseguit que el seu vehicle recorri 10 metres amb la mínima energia potencial per al seu desplaçament.

Més informació

XIV Concurs de vehicles autopropulsats

Jun 02, 2017

XIV Concurs de vehicles autopropulsats

El proper dia 8 de juny a les 15:30h al Campus Ses Celades tindrà lloc el Concurs de Vehicles autopropulsats. Aquest concurs compta amb el patrocini del Col•legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona. 

Pòster

Més informació

Work Experience pel Màster d'Enginyeria Química

Abr 28, 2017

Work Experience pel Màster d'Enginyeria Química

El proper dia 9 de maig finalitza el termini per apuntar-s’hi al Work Experience del Màster en Enginyeria Química. El programa Work Experience posa l’accent en la relació universitat empresa i ofereix poder estudiar el Màster d'Enginyeria Química patrocinat per una de les empreses més importants del pool petroquímic:

Repsol, Technip, Messer, Dow, BASF, Clariant, SCA...

Així com fer les pràctiques i el treball Fi de Màster a l'empresa patrocinadora durant un semestre.

Tots els que es vulguin apuntar ho poden fer a la web del Work Experience

Abr 24, 2017

Watson 2.0 – Estratègies de Resolució de Problemes. ACTIVITAT CANCELADA

Informació

Sessió informativa Màsters ETSEQ

Abr 20, 2017

Sessió informativa Màsters ETSEQ

Taula rodona amb la intervenció de professionals d'Empreses Químiques i d'antics alumnes dels Màsters

Pòster

Visita a l'empresa Gomà-Camps

Abr 05, 2017

Visita a l'empresa Gomà-Camps

El passat dijous dia 8 de març els estudiants del Màster en Enginyeria Ambiental i Sostenibilitat Energètica (MEESE) van visitar la planta de Gomà-Camps a La Riba. Els estudiants van ser introduïts en el procés de producció de paper tissú, i en l’interès creixent de l’empresa pels aspectes de reciclatge i l'estalvi de costos, tant d'aigua com d'energia, intentant produir d'una manera circular i sostenible. Agraïm la col·laboració del Sr. Jordi Gomà-Camps per la seva col·laboració i el temps dedicat a la formació dels nostres estudiants de màster.

CURS DOW 2017, L’Enginyeria Química com a facilitadora per impulsar l’Economia Circular

Abr 05, 2017

CURS DOW 2017, L’Enginyeria Química com a facilitadora per impulsar l’Economia Circular

L’Enginyeria Química com a facilitadora per impulsar l’Economia Circular

Curs DOW 2017

 

Premi Work Experience ETSEQ-CLARIANT

Mar 17, 2017

Premi Work Experience ETSEQ-CLARIANT

Miguel Galván guanya el premi Work Experience ETSEQ-Clariant. El guardó serveix per pagar la matrícula del primer curs del màster i fer les pràctiques i el treball de fi de màster a l'empresa. L’acte va tenir lloc el dimecres 15 de març a la seu de l’empresa. El premi té una dotació de 3.000€, que rep en concepte de matrícula del màster d’Enginyeria Química que està cursant a l’ETSEQ actualment.

Premi Work Experience ETSEQ-BASF Sonatrach

Mar 03, 2017

Premi Work Experience ETSEQ-BASF Sonatrach

Marc Romero Aguilar  ha estat el guanyador de la tercera edició del Premi Work Experience de BASF SONATRACH PropanChem El lliurament del premi ha tingut lloc el passat dimarts, 14 de febrer, a la seu social de l’empresa.  

Més informació

Fòrum d'ocupació universitària

Mar 02, 2017

Fòrum d'ocupació universitària

Més informació

Premi Work Experience ETSEQ-SCA

Mar 02, 2017

Premi Work Experience ETSEQ-SCA

El passat divendres 17 de febrer es va celebrar l'acte de lliurament del premi Work Experience a la seu de SCA a Valls (Tarragona) a Anna Navarro, estudiant del Màster d'Enginyeria Química a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química (ETSEQ). Aquest premi, que cada any reconeix a un alumne destacat de l'ETSEQ, és fruit d'un acord entre SCA i la Universitat Rovira i Virgili (URV). 

Més informació

Premi Work Experience ETSEQ-Messer

Mar 02, 2017

Premi Work Experience ETSEQ-Messer

 

El 22 de febrer s'ha celebrat el lliurament del Premi Work Experience Messer - ETSEQ en la seva segona edició. L'acte, que va tenir lloc al Campus Sescellades de la Universitat Rovira i Virgili (URV), va ser presidit pel Dr. J. Manel Ricart, vicerector de Política Científica i Investigació de la URV, el Dr. Josep Bonet, director de l' Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química (ETSEQ) i Rubén Folgado, director tècnic de Messer Ibèrica. 

Més informació

Premis Work Experience

Mar 02, 2017

Premis Work Experience

El passat dia 22 de febrer de 2017 es van lliurar els Premis Work Experience del grau d’Enginyeria Química i del grau d’Enginyeria Agroalimentària.

L’acte de lliurament d’aquests premis s’ha fet dintre de l’avantprojecte de 1r curs i han participat el Dr. Allan Mackie, Sotsdirector de l’ETSEQ; el Dr. Ricard Garcia, coordinador de 1r GEQ i el Sr. Jaume Sarriol representant de DOW.

El Premi Work Experience GEQ (Grau d’Enginyeria Química) l’ha guanyat el Sr. Jordi Silvestre Sancho i el Premi Work Experience GEA (Grau d’Enginyeria Agroalimentària) l’ha guanyat la Sra. María Fernández Aragón.

El premi enguany ha consistit en un ordinador MacBook o el seu equivalent econòmic a escollir pel guanyador del premi.

GIRLS' DAY

Feb 09, 2017

GIRLS' DAY

Dintre del programa de difusió del centre, en col·laboració amb l’ETSE i l’Observatori de la Igualtat, els propers dies 14 de febrer i 1 de març de 2017 a la sala de graus i als diferents laboratoris tindrà lloc la jornada GIRL’S DAY, adreçada a alumnes (només noies) de 4t d’ESO de diferents instituts i col·legis de tota la província de Tarragona.

Amb aquesta activitat es vol incentivar l’interès de les noies per l’enginyeria

Visites a empreses: Grup AMES

Gen 15, 2017

Visites a empreses: Grup AMES

Els passats dies 11 i 12 de Gener es varen dur a terme les visites a empreses que es realitzen a l’assignatura del Laboratori de Tecnologia Mecànica de 3r curs del Grau en Enginyeria Mecànica.  

El dia 12 es va fer la visita a l’empresa SIMO de Montblanc. Aquesta empresa forma part del grup AMES que es dedica a la fabricació i venda de components metàl•lics sinteritzats. Concretament, AMES és un dels líders mundials en la fabricació de components sinteritzats en grans sèries. La visita a SIMO va permetre a l’alumnat veure tot el procés de fabricació de peces produïdes per sinteritzat. Aquesta és la primera visita que es fa des de l’assignatura a SIMO i ha estat tot un èxit, en el futur esperem seguir col•laborant amb l’empresa.

Visites a empreses: Industries Preciber

Gen 14, 2017

Visites a empreses: Industries Preciber

El dia 11 es va fer la visita a l’empresa de mecanitzat INDÚSTRIES PRECIBER de Reus. Aquesta empresa utilitza la tecnologia més avançada de mecanitzat i estan especialitzats en produir peces complexes, d’alt valor afegit, on la qualitat i la precisió son bàsiques i essencials. Col·labora amb l’assignatura des de fa anys i permet als estudiants veure l’aplicació de part dels continguts de l’assignatura. 

Benvinguda als nous estudiants del Màster MEESE i MEQ

Oct 20, 2016

Benvinguda als nous estudiants del Màster MEESE i MEQ

El dimarts 18 d’Octubre l’ETSEQ va organitzar un acte de benvinguda als nous estudiantes del màster en Enginyeria Ambiental i Sostenibilitat Energètica (MEESE) i del màster en Enginyeria Química (MEQ). A més dels estudiants i els coordinadors dels dos màsters, Sandra Contreras i Frank Stüber, organitzadors de l’acte, van assistir el director de l’escola, Josep Bonet, professors que imparteixen docència en els dos màsters i personal d’administració. Volem agrair als alumnes voluntaris dels dos màster que van ajudar en l’organització de l’acte.

Reunions informatives de mobilitat

Oct 19, 2016

Reunions informatives de mobilitat

Dilluns 24 octubre a les 13h

Informació per les reunions informatives a les diferents seus.

Oct 05, 2016

Programa Balsells: Beques per a estudiar en Colorado i California (Grau, Màster, Doctorat)

Set 22, 2016

Programa Balsells: Beques per a estudiar en Colorado i California (Grau, Màster, Doctorat)

INFORMATION SESSION

MONDAY, 26 SEPTEMBER 2016

13:15 h Presentation,

Sala de Graus ETSE/ETSEQ

Universitat Rovira i Virgili 

POSTER

Premi DOW

Set 21, 2016

Premi DOW

On September 7th, DOW Tarragona held the fourth edition of the "Sustainability Awards", under the Work Experience project, a collaborative program between the School of Chemical Engineering (ETSEQ) and the chemical company, aimed at students of the Master of Environmental Engineering and Sustainable Production (MEAPS). The winners were Saged Nabil Elghatas, Kamilla Shahhuseynli and Sophia Theresa Walsh for their joint project "The Layered Approach", based on Circular Economy and the model "Pay As You Go Concept".


The "Sustainability Awards" are aimed at students of the Master of Environmental Engineering and Sustainable Production (MEAPS). The application is done in teams of two or three members whose aim is to analyze and develop a study on a topic related to Sustainability and proposed by DOW. This year, the topic proposed was: "How Chemical Companies should redefine their role in the next decade to advance the well-being of humanity and to foster a more sustainable planet, while maximizing Economic, Environmental and Societal Value".


In the award ceremony participated Josep Bonet, Director of the ETSEQ, Sandra Contreras, Coordinator of MEAPS, Oscar Saladié, Director of the DOW/URV Chair of Sustainable Development, Alfred Arias, Innovation Support & Learning Leader in DOW, Ignasi Cañagueral, Responsible Care & Infrastructure Leader in DOW, and Cristina García, Hydrocarbons EH&S Delivery Leader in DOW.


Congratulations, Kamilla, Saged and Sophia!!

Horari d’estiu de l’ETSEQ:

Jul 07, 2016

Horari d’estiu de l’ETSEQ:

Del 6 al 28 d’agost l’Escola romandrà tancada.

-       Del 4 al 15 de juliol i del 5 al 9 de setembre: obert de 7.30 a 20.00 h

-       Del 18 al 29 de juliol i del 29 d’agost al 2 de setembre: obert de 7.30 a 17.00 h

-       De l’1 al 5 d’agost: obert de 7.30 a 15.30 h               

La gran remuntada a la premsa!

Jun 10, 2016

La gran remuntada a la premsa!

Publicació a Més Tarragona

Premi Messer 2016

Jun 09, 2016

Premi Messer 2016

L'equip d'estudiants número 6 ha estat el guanyador del Premi Messer en la seva IV edició.

L’acte de lliurament del premi ha tingut lloc el dijous, 2 de juny de 2016 a les 16h a la sala de graus de l'ETSEQ.

L’equip número 6 està integrat per: Lídia Aliana, Samuel Escuain, Ona Fernández, Ferran Fortuny, Albert Miquel, Pedro José Molina i Albert Redecillas Mulero, líder. El seu treball ha estat “Disseny d’una planta d’acrilonitril”. Tots han rebut un diploma acreditatiu i una calculadora científica.

l'acte de lliurament del premi, que ha tingut lloc a la sala de graus de l'Escola, han assistit el director tècnic de l'empresa Messer Sr. Ruben Folgado, la directora de l'AEQT, Sra. Teresa Pallarés, el director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química (ETSEQ), Sr. Josep Bonet, i el Delegat del Rector d’organització i Recursos Sr. Xavier Farriol

El premi reconeix el millor projecte integrat fet pels alumnes, que contribueix al desenvolupament sostenible amb l'ús o producció de gasos industrials. Enguany el tema era el disseny d’una planta que satisfés les necessitats de matèria primera de l’empresa LEGO per fer sostenible el seu producte.

Prèviament al lliurament del premi, els equips finalistes han exposat i han defensat els projectes davant d'un jurat integrat per representants de l' ETSEQ i de la companyia gasista. Els seus membres han près en consideració la capacitat de síntesi, la rellevància de la informació presentada, la claredat de l’exposició, la capacitat de persuasió i l'adaptació al temps indicat.

El Premi Messer per a estudiants de l’ETSEQ es convoca en el marc del conveni firmat al 2013 entre Messer Ibérica y la URV. Amb aquesta iniciativa la firma, fabricant de gasos industrials, consolida la col·laboració amb la Universitat i dóna suport a la formació dels estudiants lligada a la pràctica industrial.

S’ha donat un accèssit, per la qualitat del seu treball, a l’equip número 4 integrat per: Inass Ait, Belén Antón, Zhixin Chen, Pilar Fernández, Christian García, Ignasi Marcos, Joel Vallet i Xavier Gómara, líder. El treball l’han titulat “Planta de `producción d’acrilonitril”. Tots els membres han rebut un diploma acreditatiu.

Premi 1r/4t

Jun 05, 2016

Premi 1r/4t

L’equip guanyador del Premi 1r/4t celebrat el dia 1 de juny de 2016 ha estat el número 10 amb el nom “PLANTA DE PRODUCCIÓ DE PALDUUL” format per:

Judit GRAELLS LLORDÉS, líder

Kevin MARTÍNEZ MAJARON

Alejandra MÉNDEZ LÓPEZ

Melisa Loreana PEÑA JIMÉNEZ

Roger PORRO GILISBARS

Adrián TORRES VALLEJO

Premi Forum Trics

Jun 01, 2016

Premi Forum Trics

El dia 4 de maig de 2016 va tenir lloc al Paranimf de la URV el lliurament del Premi Fòrum Trics als millors treballs de recerca d’alumnes de batxiller. Els treballs guanyadors dins dels premis convocats per l’ETSEQ han estat:

Branca d’Enginyeria Química

. 1r premi “Química en context: Les fibres i els colorants” de l’INS l’Arboç

. 2n premi “Estudi experimental de la cinètica de diferents reaccions químiques” de l’INS Comte de Rius

. 3r premi “Estudi químic de les aigües naturals de Botarell” de l’INS Fontanelles de Les Borges del Camp

Branca d’Enginyeria Agroalimentària

. 1r premi “Degradar/Inhibir: Estudi de les relacions entre els bacteris i la cafeïna” de l’INS Joan Guinjoan i Gispert de Riudoms

. 2n premi “I el gelat, com es fa? de l’INS Cambrils

. 3r premi “Inhibició del bacteri E.Coli mitjançant plantes medicinals” del Col·legi Aura

Branca d’Enginyeria Mecànica

. 1r premi “El món als nostres peus” de l’INS Joan Guinjoan i Gispert de Riudoms

. 2n premi “Un vehicle ecològic pel meu avi” de l’INS Joan Puig i Ferreter de La Selva del Camp

. 3r premi “Disseny, construcció i programació d’un aerolliscador” de l’INS Jaume I de Salou

Premi Work Experience ETSEQ-CLARIANT

Mai 13, 2016

Premi Work Experience ETSEQ-CLARIANT

El passat dia 29 d’abril de 2016 va tenir lloc l’acte de lliurament del Premi Work Experience ETSEQ-Clariant

L’alumne guanyador del Premi ha estat Rodrigo Gil Conde

A l’acte va assistir el Delegat del Rector de la URV Dr. Xavier Farriol Roigés i en representació de l’empresa el Sr. Miguel Muñoz Director Gerent de Clariant Iberica Produccion SA

El projecte NitIHE, de l'estudiant Daniel Vallès Peña, premi al millor projecte en eficiència energètica de La Nit de l'Eficiència

Mai 08, 2016

El projecte NitIHE, de l'estudiant Daniel Vallès Peña, premi al millor projecte en eficiència energètica de La Nit de l'Eficiència

L'estudiant de la Universitat Rovira i Virgili (URV), en Daniel Vallès Peña, és natural de Tarragona, i compta amb el Graduat i el Màster en Enginyeria Química. Actualment està cursant el Màster en Enginyeria Industrial.

El projecte de recerca d'en Daniel Vallès, projecte NitIHE, va ser escollit com a guanyador del Premi al Millor Projecte en Eficiència Energètica en el marc de la Nit de l'Eficiència 2016, en una votació en la qual varen participar tots els assistents, d'entre els 3 prèviament seleccionats pel jurat, format pels membres de la Junta Directiva del CEEC.

NitIHE és l’acrònim de “Nitinol Industrial Heat Engine”, el qual fa referencia a la idea de desenvolupar un mecanisme capaç de transformar l’energia tèrmica de baixa temperatura (per sota de 100ºC) en elèctrica mitjançant les propietats de memòria de forma del Nitinol (un aliatge de Níquel-Titani) i aplicar-ho en l’àmbit industrial.

L’àmbit d’aplicació d'aquesta tecnologia compren la indústria en general (Química, Nuclear, Tèrmica) per recuperar la calor dels processos en forma d’electricitat, millorant-ne l’eficiència. També pot tenir cabuda com a font d’energia renovable, aprofitant l’energia geotèrmica per a la generació d’electricitat.

El propi Daniel Vallès va manifestar que invertiria els diners del premi al Millor Projecte en Eficiència Energètica del CEEC en la compra de materials amb memòria de forma i en la recerca i desenvolupament d’un nou prototip a petita escala, disposant d'equipament específic i de l'ajuda de personal d'investigació de la URV.

Desitgem tota la sort al Daniel Vallès en la creació del prototip, i esperem poder seguir informant-vos dels seus avançaments en el sdesenvolupament d'aquesta nova tecnologia eficient!

https://twitter.com/clusterEE/status/725776862878793731/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/clusterEE/status/725767316445777920

L’ETSE i l’ETSEQ premien els 21 millors treballs de recerca presentats al Fòrum TRiCS

Mai 08, 2016

L’ETSE i l’ETSEQ premien els 21 millors treballs de recerca presentats al Fòrum TRiCS

Més de 150 persones van omplir aquest dimecres el Paranimf del Rectorat de la URV per assistir a l’entrega de premis dels millors treballs de recerca i crèdits de síntesi que es van presentar en la darrera edició del Fòrum TRiCS, organitzat pel Departament d’Ensenyament, l’AEQT i, enguany per primer cop, amb la col•laboració de la URV, que, a banda d’organitzar-hi tallers científics, va convocar els premis als millors treballs presentats de la branca de les enginyeries

Sortides a premsa

Mai 04, 2016

Sortides a premsa

Sortida 1

Sortida 2

Sortida 3

 

XIII Concurs de mòbils autopropulsats. Enunciat pels alumnes participants.

Mai 03, 2016

XIII Concurs de mòbils autopropulsats. Enunciat pels alumnes participants.

 

 

El proper dia 1 de juny a les 15:30h al Campus Ses Celades tindrà lloc el Concurs de Mòbils. Aquest concurs compta amb el patrocini del Col•legi d’Enginyers Tècnics de Tarragona. 

Enunciat concurs

Lorena Chesa de l’ETSEQ rep el Premi Dow 2016

Abr 26, 2016

Lorena Chesa de l’ETSEQ rep el Premi Dow 2016

L'enginyera química per la URV accedirà a una posició laboral i treballarà a la planta de Poliglicols a Dow Tarragona. L’acte de lliurament de la 38ª edició del premi ha tingut lloc el dimarts, 19 d'abril a les instal•lacions de l'empresa, i ha assistit el conseller d'Interior de la Generalitat Jordi Jané,

En l’acte, Lorena Chesa s’ha confessat “molt privilegiada per rebre aquest guardó, i per això em comprometo a aprofitar l’oportunitat que representa”. Així mateix, ha afirmat que “és encoratjador saber que existeixen vincles de col•laboració com els que hi ha entre Dow i la URV, que permeten als joves fixar-se objectius i projectes de futur”. Finalment, ha agraït el suport rebut per part de familiars, amics, docents i companys a Dow.
L’enginyera química, que ha cursat també el Màster en Enginyeria Química, s’ha fet mereixedora del premi, després que el jurat valorés les seves competències, el seu projecte i la seva trajectòria tant curricular com personal. Lorena Chesa té 23 anys i és de Lleida, i va iniciar els estudis d’Enginyeria Química l’any 2010. Com experiència professional, ha realitzat diferents estades laborals curriculars a les companyies CEPSA, MAHLE Behr i Dow, companyia en la qual ha col•laborat en diversos projectes de R+D als departaments de Packaging and Speciality Plastics i Dow Water and Process Solutions. L’any 2014 va guanyar el Workexperience ETSEQ Award patrocinat per Dow Chemical, amb una beca per al Màster que va cursar.


El premi és una iniciativa conjunta de Dow i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ). Les competències que es valoren en els estudiants, a més de les estrictament tècniques, són: la iniciativa, la versatilitat, el lideratge, la competència i la responsabilitat, la comunicació i el treball en equip. El Jurat també ha fet constar en acta l’alt nivell dels altres set finalistes: Ricard Bargalló, Ricard Borrego, Iván Castro, Bárbara Daudé, Pablo Leyenda, Daniel Pardos i Miquel Pastor.


Abr 20, 2016

3er Mercat de Projectes Socials

 

T'ajudem a escollir un tema pel teu TFG/TFM

Dijous 21 d'abril a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura entitats de Reus proposaran projectes per a ser desenvolupats per part de l’estudiantat com a Treballs de Fi de Grau o de Màster durant el curs 2016-2017.

Hi podràs trobar projectes de naturalesa social, cultural i ambiental.

A més d’un Catàleg digital de projectes amb més de 100 propostes!

 

Inscripció gratuïta i programa aquí

 

T'hi esperem!


Consultes: aps@urv.cat

link 3er Mercat de Projectes Socials

El centre de recerca AMIC de la URV aconsegueix un dels nous segells TECNIO

Abr 16, 2016

El centre de recerca AMIC de la URV aconsegueix un dels nous segells TECNIO

El centre de recerca AMIC (Aplicacions Mediambientals i Industrials de la Catàlisi), centre d’innovació del grup de recerca en Catàlisi Heterogènia (CATHETER) del Departament d’Enginyeria Química, va rebre el passat dijous 7 d’abril l’acreditació com a centre desenvolupador de tecnologia.


Aquesta acreditació, que concedeix la Generalitat de Catalunya a través d'ACCIÓ, identifica on es troba la tecnologia més innovadora, els desenvolupadors que l'ofereixen i els facilitadors que participen en el procés de transferència de tecnologia i coneixement. El nou segell és una evolució de l’antiga xarxa TECNIO, creada al 2009 i que englobava fins ara centres tecnològics i grups universitaris catalans
La Generalitat de Catalunya va atorgar al centre AMIC i els altres centres acreditats el segell TECNIO el passat dijous, 7 d’abril, en un acte que va reunir prop de 300 persones de la comunitat científica i tecnològica catalana, i que va presidir el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.


L’objectiu de la nova distinció TECNIO és que les empreses catalanes identifiquin on poden trobar noves tecnologies per a les seves necessitats de desenvolupament de nous productes i processos, ja sigui a través de l’adquisició o explotació de patents, la contractació de projectes d’R+D+i o el contacte amb empreses derivades (spin-offs).

Curs de Prevenció i protecció Contra Incendis

Abr 13, 2016

Curs de Prevenció i protecció Contra Incendis

Informació

WATSON 2.0 – Estratègies de Resolució de Problemes

Mar 19, 2016

WATSON 2.0 – Estratègies de Resolució de Problemes

1 crèdit amb reconeixement de l’asignatura optativa “Seminars Interdisciplinars”

Període d’inscripció: des del 22/03/2016 fins l’11/03/2016

Període de realització: les tardes dels dies 12, 18 i 25/04/2016 i del 2 i 4/05/2016

Adreçada a estudiants de:

 • Grau d’Enginyeria Química – GEQ
 • Grau d’Enginyeria Mecànica – GEM
 • Grau d’Enginyeria Agroalimentària - GEA
Premis ETSEQ Forum TRICS

Mar 11, 2016

Premis ETSEQ Forum TRICS

CONVOCATÒRIA DE PREMIS DE L’ESCOLA TÈCNICA SUPERIOR D’ENGINYERIA QUÍMICA ALS MILLORS TREBALLS DE RECERCA DE BATXILLERAT PRESENTATS AL FÒRUM TRICS

Més informació

Mar 11, 2016

Xerrada de presentació dels màsters per al curs 2016-17 de l’ETSEQ

Per aquest mes de març de 2016 la direcció de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química ha programat una sessió informativa sobre els màsters que ofereix el centre per al curs 2016-2017, adreçada als estudiants de 4t curs.

Dia: 16/3/2016

Lloc: Sala de Graus de l’ETSEQ

Màsters oficials:

-Màster en Enginyeria Química

-Màster en Enginyeria Ambiental i Energètica              

-Màster en Enginyeria Industrial

-Màster en Prevenció de Riscos Laborals

Títols propis:

-Màster en Direcció d’Operacions Logístiques

-Diploma de Postgrau en Enginyeria de Processos a la Indústria Química

GIRLS' DAY

Mar 11, 2016

GIRLS' DAY

En el marc del GIRLS’ DAY els passats dies 24 de febrer i 1 de març a la sala de graus de l’ETSEQ es va rebre a noies estudiants de 3r d’ESO d’instituts de la província.

Aquestes jornades han estat organitzades per l’ETSEQ, l’ETSE i l’Observatori de la Igualtat de la URV.

Han comptat amb l’assistència de 200 noies i més de 20 instituts de les comarques de Tarragona. Cada sessió consistia en una xerrada per part dels directors i representants de les escoles i de l’Observatori, i d’unes pràctiques als diferents laboratoris.

Enguany ha comptat amb el patrocini de DOW, SCA, LEAR i Tecnocom

Premi Work Experience ETSEQ-BSP

Mar 10, 2016

Premi Work Experience ETSEQ-BSP

El passat dia 2 de març de 2016 a les 12h a les instal·lacions de BASF SONATRACH PropanChem, es va fer el lliurament del Premi Work Experience ETSEQ-BSP

L’alumne guanyador ha estat el Sr. Rubén Francisco Molina Ojeda

A l’acte van assistir el Delegat del Rector d’Organització i Recursos, Dr. Xavier Farriol, el director de l’ETSEQ, Dr. Josep Bonet, el Sotsdirector de l’ETSEQ, Dr. Allan Mackie i el responsable del Màster en Enginyeria Química MEQ, Dr. Frank E. Stüber

El diploma el va entregar el Sr. Josep Maria Chillida, gerent de BASF SONATRACH PropanChem SA

Premi Work Experience ETSEQ-MESSER

Mar 05, 2016

Premi Work Experience ETSEQ-MESSER

El passat dia 22 de febrer de 2016 a les 12h a les instal·lacions de MESSER, es va fer el lliurament del Premi Work Experience ETSEQ-MESSER. L’alumna guanyadora ha estat la Sra. Luisa Fernanda Alarcon Vargas

A l’acte van assistir el director de l’ETSEQ, Dr. Josep Bonet, el Sotsdirector de l’ETSEQ, Dr. Allan Mackie i el responsable del Màster en Enginyeria Química MEQ, Dr. Frank E. Stüber

El diploma el va entregar el Sr. Rubén Folgado de Messer Ibérica

Premi Work Experience ETSEQ-BASF

Mar 05, 2016

Premi Work Experience ETSEQ-BASF

El passat dia 19 de febrer de 2016 a les 12h a les instal·lacions de BASF, es va fer el lliurament del Premi Work Experience ETSEQ-BASF.

L’alumne guanyador ha estat el Sr. Juan Corchos Veiga

A l’acte van assistir el Vicerector de Transferència i Innovació, Dr. Miquel A. Bové, el director de l’ETSEQ, Dr. Josep Bonet, el Sotsdirector de l’ETSEQ, Dr. Allan Mackie i el responsable del Màster en Enginyeria Química MEQ, Dr. Frank E. Stüber

El diploma el van entregar la Sra. Anne Berg, directora de BASF Española i el Sr. Gustavo Alonso, director de Recursos Humans de BASF

Lliurament del Premi Work Experience ETSEQ-Technip 2015

Feb 24, 2016

Lliurament del Premi Work Experience ETSEQ-Technip 2015

El passat 17 de febrer a les 12h a la sala de graus de l’ETSEQ, es va fer entrega del Premi Work Experience ETSEQ-TECHNIP. La guanyadora va ser Aranzazu Gonzalez Garrido. La taula presidencial estava formada per Josep Bonet (director ETSEQ), Xavier Farriol (delegat del rector d’Organitzacions i Recursos), Jerónimo Farnós (director General de Technip Iberia) i Esther Mayans (Directora de RRHH de Technip Iberia)

Premi Work Experience ETSEQ-SCA

Feb 16, 2016

Premi Work Experience ETSEQ-SCA

El passat 12 de febrer a les 16h a la sala de graus de l’ETSEQ, es va fer lliurament del Premi Work Experience ETSEQ-SCA a l’estudiant Guillen Bas Cañas. A l’entrega del premi van asistir Josep Bonet (director de l’ETSEQ), Pere Marc Franquet (representant de SCA) i Miquel Angel Bové (Vicerector de Transferència i Innovació).

Aquest premi consisteix en el pagament de l’import de la matrícula del primer curs de màster per part de l’empresa promotora així com poder fer practiques externes i el treball final de màster a l’empresa patrocinadora.

Presentació visites industries alumnes GEM

Des 18, 2015

Presentació visites industries alumnes GEM

Dintre de la docència de l’assignatura “Laboratori de Tecnologia Mecànica” del GEM els alumnes han visitat les instal·lacions de diferents indústries de la província de Tarragona relacionades amb l’assignatura.

El dia 9 de desembre de 2015 van visitar les instal·lacions de les Indústries Teixidó de Riudecols, el dia 10 de desembre van visitar la fàbrica MAHLE de Montblanc i per últim, el dia 17 de desembre han visitat les instal·lacions de les Indústries Precider del Polígon AgroReus.

Premi DOW 2016

Nov 26, 2015

Premi DOW 2016

Es convoca la 38a edició del Premi DOW, adreçat als estudiants que finalitzen el Grau en Enginyeria Química (GEQ) o el Màster en Enginyeria Química (MEQ). Les candidatures es podran presentar des del dia 1 de desembre de 2015 fins el dia 15 de gener de 2016.

Cartell

Informació

Qüestionari

 

Projectes socials pel teu treball de Fi de Grau o Màster

Oct 30, 2015

Projectes socials pel teu treball de Fi de Grau o Màster

Vols desenvolupar el teu TFG/TFM col·laborant amb una entitat sense ànim de lucre?

Vols fer un servei a la comunitat a través del teu TFG/TFM?

Més informacío!

Tres ex-alumnes de l’ETSEQ creen una nova marca de cosmètica natural

Oct 30, 2015

Tres ex-alumnes de l’ETSEQ creen una nova marca de cosmètica natural

Freshly Cosmetics és un projecte dut a terme per tres ex-alumnes de l’ETSEQ. Miquel Antolin, Mireia Trepat i Joan Miralles han donat lloc a una nova línia de cosmètica natural basada en el concepte detox. La seva proposta és aconseguir que la cosmètica natural es percebi com un concepte trencador, modern i que complementi l’estil de vida saludable de les persones. Cal destacar que el llançament dels primers productes serà el proper dia 2 de novembre a través de la plataforma de micromecenatge Kickstarter. Per a més informació, www.freshlycosmetics.com

Eleccions de representants d'estudiants

Oct 23, 2015

Eleccions de representants d'estudiants

Proclamació Definitiva Representants d'Estudiants

Junta ETSEQ

Consell DEQ

Consell DEM

 

 

 

 

Oct 23, 2015

Mobilitat internacional

Benvolgut/da estudiant,

vols viure una experiència única? Ara tens l'oportunitat d'anar a estudiar o fer pràctiques a l'estranger. Com?

Participa a la convocatòria de mobilitat internacional Erasmus+, MOU o ISEP per estudis i pràctiques 2016-2017.

Tens tota la informació al següent enllaç: www.urv.cat/mobility#novetats

Fins el 4 de novembre pots triar el teu destí! 


Equip de mobilitat del Centre Internacional
International Center
Universitat Rovira i Virgili (URV)
Av. Països Catalans, 17-19
43007 Tarragona
Telf. +34 977 25 6595
Fax: +34 977 20 18 64
e-mail: mobility@urv.cat
www.urv.cat
  

Acte de benvinguda als nous estudiants del MEQ i MEAP

Oct 21, 2015

Acte de benvinguda als nous estudiants del MEQ i MEAP

El passat dimarts 13 d’Octubre l’ETSEQ va organitzar un acte de benvinguda als nous estudiantes del  Màster d’Enginyeria Química (MEQ) i del Màster d’Enginyeria Ambiental i Producció Sostenible (MEAPS). A més dels estudiants i els coordinadors dels dos màsters, Frank Stüber i Sandra Contreras, organitzadors de l’acte, van assistir el director de l’escola, Josep Bonet, professors que imparteixen docència en els dos màsters i personal de secretaria.

I ens ho vam passar molt bé!

 

Lliurats els premis Solutionism&Sustainability de Dow, en el marc de Work Experience

Oct 16, 2015

Lliurats els premis Solutionism&Sustainability de Dow, en el marc de Work Experience

El premi Solutionism ha estat per a Lorena Chesa, Ricard Borrego, Maria Àngels Tejero i Sergi Rocamora, que cursaran el Màster en Enginyeria Química. I el premi Sustainability ha estat per l'equip format per Arnaud Darmuzey, Alba Torres i Maria Romeu, que cursaran el Màster d’Enginyeria Ambiental i Producció Sostenible

 

Dow Tarragona ha lliurat els Premis Solutionism&Sustainability en la seva 3ª edició el dimecres, 30 de setembre al seu Centre  d’Investigació i Desenvolupament. Els premiats, estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química, han rebut un diploma, l’import equivalent a la matrícula del primer curs del màster més la possibilitat de fer una estada llarga a Dow, d’entre 4 i 6 mesos, per a desenvolupar un projecte d’enginyeria proposat per l’empresa i que ès convalidable com a PFM (Projecte Final de Màster).

El premi Solutionism s’adreça a estudiants que cursaran el màster en Enginyeria Química (MEQ), mentre que el premi Sustainability va dirigit al màster d’Enginyeria Ambiental i Producció Sostenible (MEAPS). Als premis s’hi accedeix de manera competitiva entre candidats amb capacitat, provinents de qualsevol país del món que tinguin el perfil òptim per a cursar el MEQ o el MEAPS i tinguin interès en esdevenir enginyers competitius.

Per al MEQ i el premi Solutionism, els candidats es sotmeten a un procés de selecció, en el qual es té en compte l’expedient acadèmic del grau, i en el qual intervé de manera determinant una entrevista amb un panel de Dow. S’han lliurat els premis de les edicions 2014 i 2015.

En aquesta categoria, Lorena Chesa i Ricard Borrego són premis 2014, i ja s’ha fixat el tema sobre el qual desenvoluparan el PFM a Dow. Chesa desenvoluparà: de plàstics, “Study of adult incontinence pull-up diapers”. “Understanding and predicting the curling of films”; i en DW&PS: “Understanding organic fouling in RO membranes: the next frontier”. I Borrego farà: de serveis d’enginyeria, “Process automation communication protocols improvement (process information and control interfaces”; i de hidrocarburs, “Energy efficiency projects in ethylene cracker (European Consortiums TOP-REF and DISIRE). Els altres premiats, M. Àngels Tejero i Sergi Rocamora, premis 2015, començaran l’any que ve el seu projecte.

Pel MEAPS i el premi Sustainability, els candidats participen en equips de dos o tres membres que han d’analitzar i desenvolupar un estudi sobre un tema relatiu a la sostenibilitat proposat per Dow, com pot ser segons usos de membranes d’ultrafiltració o l’estudi de la petjada de COde diferents productes, que van ser els temes proposats a les anteriors edicions del premi.

Els joves premiats han estat Arnaud Darmuzey, Alba Torres i Maria Romeu, amb el treball: “Energetic valorization of plastic waste. State of the art. Evaluation of existing proven technologies. Future trends”.

Kepa Díaz de Mendibil, director de Dow Tarragona, ha explicat que “no s’ha de veure la indústria química només com un fabricant de productes, sinó com un creador de solucions enfront els problemes i reptes mundials”. Díaz de Mendibil ha posat exemples sobre la utilitat de la química en sectors com “la millora dels parcs eòlics, les plaques solars o per evitar el desaprofitament de milers d’aliments al món”.

Al finalitzar l’acte Josep Anton Ferré, rector de la URV; Josep Bonet, director de l’ETSEQ; Frank Stuber, coordinador del MEQ; i Allan Mackie, sotsdirector de l’ETSEQ, van poder visitar el Centre Tecnològic Global de l’Aigua i Centre d’Excel·lència Global en Tecnologia per a Films de Plàstics. Verònica Garcia, responsable del Laboratori Analític, i Didier Leroy, del servei tècnic i desenvolupament  de plàstics, van ser els encarregats d’explicar detalladament el funcionament d’aquests centres d’Investigació i Desenvolupament.

Alfred Arias, responsable de les relaciones entre universitat i empresa, i Ignasi Cañagueral, director de Sostenibilitat de Dow Tarragona, han estat els coordinadors d’aquest reconeixement. La simbiosi entre Dow i ETSEQ te com a fita atraure el talent jove per estudiar a la Universitat, amb l’objectiu de fer millors professionals, millorar la inserció laboral dels titulats i servir millor a la societat acomplint aquests dos objectius.

Aquests guardons s’emmarquen en el projecte Work Experience, un programa de col·laboració entre l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ) i i diferents empeses, en aquest cas Dow, per atraure talent, procurar una formació integral als estudiants, facilitar la seva empleabilitat i acostar els estudis a l’àmbit laboral al qual s’adrecen.

 

Vols fer un ERASMUS?

Oct 16, 2015

Vols fer un ERASMUS?

Tota la informació sobre la xerrada informativa ERASMUS.

Set 21, 2015

Correspondència antic títol oficial d'Enginyer Químic

El passat 12 d'agost es va publicar al BOE (link) l'acord del Consell de Ministres pel qual es determina el nivell de correspondència al nivell del Marc Espanyol de Qualificacions per a l'Educació Superior (MECES) del títol universitari oficial d'Enginyer Químic .

Com era d'esperar, el títol oficial d'Enginyer Químic es correspon amb el nivell 3 del MECES, i amb el nivell 7 del Marc Europeu de Qualificacions, que corresponen a MASTER.

A més de felicitar-nos per la resolució, volem agrair la vostra col·laboració a l'hora d'elaborar l'informe amb què CODDIQ ha contribuït en el procediment administratiu.

Direcció de CODDIQ

Programa Balsells: Beques per a estudiar en Colorado i California (Grau, Màster, Doctorat)

Set 21, 2015

Programa Balsells: Beques per a estudiar en Colorado i California (Grau, Màster, Doctorat)

Balsells Foundation | University of Colorado | University of California | Generalitat de Catalunya

Information Session
28 September 2015
Presentation at 13:15h
Sala de Graus ETSE/ETSEQ 

 

Dossier informatiu

Cartell

Set 03, 2015

Activitats per facilitar la incorporació dels estudiants de 1er curs del Grau d’Enginyeria Agroalimentària i del Grau d’Enginyeria Química

Les activitats programades per els estudiants de 1er curs del Grau d’Enginyeria Agroalimentària i del Grau d’Enginyeria Química inclouen:

 • Jornada d’Acollida: 4/09/2015 a les 10.00 h a la Sala de Graus
 • Curs 0 o Activitats Introductòries de Física i Matemàtiques: del 7 al 18 de setembre. El divendres 18 de setembre hi haurà una prova avaluatòria de Física i Matemàtiques I adreçada a tots els estudiants matriculats en aquestes assignatures.

 

Com a documents adjunts:

Horari del Curs 0

Calendari d’Activitats del 1er curs GEA i GEQ

Jul 23, 2015

L'Oficina de Suport a la Direcció de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química (ETSEQ) romandrà tancada del 10 al 28 d'agost de 2015.

Anna Anton de l’ETSEQ, guanyadora del premi Work Experience 2014 de SCA

Jul 22, 2015

Anna Anton de l’ETSEQ, guanyadora del premi Work Experience 2014 de SCA

L'estudiant del màster d'Enginyeria Química ha rebut el diploma acreditatiu i el premi, consistent en l'import de la matrícula de primer curs del programa, i farà una estada de pràctiques a SCA Valls, on desenvoluparà el projecte final de màster sobre un problema industrial real. L'acte d'entrega ha tingut lloc el dimecres, 8 de juliol a la tarda, al Rectorat.

Jul 18, 2015

Calendari acadèmic

Calendari acadèmic 2015-2016 

També el podeu trobar a la drecera d'exàmens i horaris.

 

Jul 18, 2015

S'obre un període d'exposició pública de l'Informe d'Autoavaluació d'Acreditació del Grau d'Enginyeria Química

Benvolgut/ benvolguda membre de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química,

Dins del procés de millora contínua de les titulacions, el Grau d'Enginyeria Química, el Grau d'Enginyeria Mecànica i el Màster d'Enginyeria Química rebran el proper mes d'octubre de2015 la primera visita d'acreditació.

Previ a la visita, el Comitè d'Avaluació Intern (CAI) ha elaborat l'Informe d'Autoavaluació d'Acreditació d'aquestes titulacions referent al curs 2013-14, i que es presentarà en la propera Junta de Centre.

Per tal de fomentar la participació de la comunitat universitària en el procés d'acreditació de les titulacions s'ha obert un període d'exposició pública del Autoinforme que trobareu en la secció d'Acreditació de l'apartat de Qualitat de la web de l'ETSEQ: http://etseq2.urv.cat/etseq/ca/2-coneix_etseq/103-qualitat.html
Tots els membres de la comunitat universitària (Alumnes, PDI i PAS) que ho desitgin poden fer arribar els seus comentaris i/o observacions a l'adreça carme.perez@urv.cat abans del 15 de setembre de 2015.

Beques Bayer

Jun 30, 2015

Beques Bayer

Bayer destina 350.000 € a beques d'estudi i treball a l'extranger.

Informació

Póster

Flyer

Visita delegació Equador

Jun 30, 2015

Visita delegació Equador

En el marc del projecte d’innovació docent “Incorporació de l’Aprenentatge-Servei (APS) en els estudis integrats dels últims cursos dels graus i màsters impartits en l’ETSEQ”, dirigit per la professora del Departament d’Enginyeria Química Sandra Contreras, s’ha rebut a una delegació d’Equador formada per membres d’Enginyeria Sense Fronteres, del GADPO (Gobierno Autónomo Descentralizado de la Provincia de Orellana) i del GADMFO (Gobierno Autónomo Descentralizado Municipal de Francisco de Orellana). Aquesta delegació s’ha reunit el dijous 25 de juny amb diversos professors de l’ETSEQ, amb l’objectiu d’identificar possibles projectes de col·laboració que es puguin realizar en el marc de treballs de fi de grau i treballs de fi de màster de l’escola.

Premi CS a la qualiat docent

Jun 22, 2015

Premi CS a la qualiat docent

El president del Consell Social, Joan Pedrerol, ha lliurat els premis a la Qualitat Docent al professors del grau d'Enginyeria Mecànica de l'ETSEQ, en modalitat col·lectiva, i a Jordi Andreu, professor de la Facultat d'Economia i Empresa, en modalitat individual. Els projectes guardonats opten en nom de la URV als premis Vicens Vives que atorga la Generalitat de Catalunya.

En l'acte d'entrega dels premis a la Qualitat Docent, el president del Consell Social, Joan Pedrerol, va destacar que fa 15 anys que es convoquen i què amb aquests guardons "el Consell Social vol acompanyar el dinamisme de la URV". Enguany, en la modalitat col·lectiva el projecte guanyador ha estat: "Laboratoris 2.0: millora dels resultats d'aprenentatge mitjançant eines TAC als laboratoris del Grau en Enginyeria Mecànica". Aquest projecte, coordinat per Silvia de la Flor i en el qual hi ha participat Albert Fabregat, Jaume Saltó i Maria José Simón té per objectiu la millora dels mètodes docents mitjançant la introducció d'eines TAC (Tecnologies de l'Aprenentatge i el Coneixement) per garantir l'adquisició de resultats d'aprenentatge en el laboratori d'Elasticitat i Resistència de Materials, del Grau en Enginyeria Mecànica.

En l’acte d’entrega del premi al campus Sescelades, s’ha destacat aquest guardó com una confirmació de la qualitat i la innovació continua de la docència que practica l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ), ja que és el tercer cop que projectes de l’Escola guanyen aquest premi. El 2006 va ser pel projecte de col·laboració universitat-empresa amb un curs que l’ETSEQ organitza conjuntament amb Dow Chemical i el 2001 pel projecte d’Enginyer químic global, que persegueix la formació integral de l’estudiant, des de la vessant tècnica a les competencies socials i humanes. Aquests dos projectes van guanyar els premis Vicens Vives i L’Enginyer químic global també va ser premiat l’any 2002 pel Ministeri d’Educació Cultura i Esports.

Jun 03, 2015

Curs bàsic de Prevenció i Protecció contra Incendis

Informació seminari

Jun 02, 2015

Projecte d'una Biorefineria a Catalunya

Projecte d'una biorefineria a Catalunya

Reptes d'avui: cercant estratègies i solucions

Programa 

Lliurament certificats AQU

Mai 29, 2015

Lliurament certificats AQU

L’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya, AQU Catalunya, ha lliurat els primers certificats d’acreditació de les titulacions universitàries catalanes. Són en total 65, de les quals 2 son de l'ETSEQ: Grau d'Enginyeria Agroalimentària i el Màster en Prevenció de Riscos Laborals.

Més informació

Medalla Hutchinson

Mai 29, 2015

Medalla Hutchinson

El professor Francisco López Bonillo ha recollit a Londres la Medalla Hutchinson 2014, premi atorgat per TheInstitution of ChemicalEngineers (IChemE

Mai 29, 2015

Llurament premi 1r/4t

El proper dia 2 de juny de 2015 a les 17:30h a la sala de graus de l’ETSEQ hi haurà el lliurament del Premi 1r/4t a l’equip guanyador.

Equip guanyador

Bases premi

Acte de graduació

Mai 29, 2015

Acte de graduació

El proper dia 5 de juny de 2015 a les 19h al Teatre del Complex Educatiu de Tarragona tindrà lloc l’acte de Graduació dels alumnes de:

Grau en Enginyeria Química
Grau en Enginyeria Agroalimentària
Grau en Enginyeria Mecànica
XII edició concurs de mòbils autopropulsats

Mai 26, 2015

XII edició concurs de mòbils autopropulsats

El pròxim dimecres dia 3 de Juny, a les 15.30, es celebrarà la XII edició del concurs de mòbils autopropulsats construïts pels alumnes de primer del Grau en Enginyeria Mecànica. Vine a comprovar com els alumnes de l'ETSEQ fan Enginyeria!

LLoc: Campus SesCelades, davant del bar, al costat dels laboratoris de la planta baixa

Cartell informatiu

10 anys de concurs de mòbils 

Equip cima guanya XII concurs

 

Video

 

Estudiants de l’ETSEQ de la URV participen en un projecte internacional de gestió d’empreses

Mai 25, 2015

Estudiants de l’ETSEQ de la URV participen en un projecte internacional de gestió d’empreses

Es tracta de l’X-Culture Project, organitzat per la University of North Carolina, en què treballen en línia amb 3.000 estudiants de 40 països diferents per elaborar un pla d’internacionalització per una empresa real. La participació de la URV ha comptat amb l’ajut de l’Institut de Ciències de l’Educació

Més informació


Oferta de treball per a nous professionals

Mai 23, 2015

Oferta de treball per a nous professionals

Programes Màsters - Centre superior de Formación Repsol

Informació

Premis per millora del campus

Mai 22, 2015

Premis per millora del campus

Participa en un projecte de millora del Campus o de l'Escola:

L’ETSEQ convoca per primer any el Premi a la millor proposta de Treball Final de Grau (TFG) d’Aprenentatge Servei (APS) per alumnes de l’ETSEQ que l’any vinent es matricularan de l’assignatura de TFG. L’objectiu és desenvolupar com a TFG un projecte de millora d’algun aspecte relacionat amb l’ETSEQ, el Campus Sescelades o algun altre aspecte relacionat amb la comunitat de la Universitat Rovira i Virgili. 

Bases del premi

Poster premi

Mai 19, 2015

Elecció de director de l'ETSEQ

Més informació

Seminari d'emprenedoria

Mai 18, 2015

Seminari d'emprenedoria

El Sr Antoni Rull Pallarés  de l’empresa AFCA assessorament ha realitzat el dia 18-5-2015 un seminari sobre emprenedoria als alumnes de tercer curs del GEM dins de les activitats de l’assignatura Projecte Integrador III

Sessió d'orientació a càrrec de Manel Ferre (Industries Teixido)

Mai 13, 2015

Sessió d'orientació a càrrec de Manel Ferre (Industries Teixido)

El Sr Manel Ferre, especialista en tractaments tèrmics de l' empresa Industrias Teixido de Riudecols ha impartit la sessió d' orientació als alumnes de primer del GEM a l' assignatura Projecte Integrador I a la Sala de Graus el dia 12-3-2015

El Sr Ferré, a més de la seva activitat a l' empresa va col·laborar com a professor associat amb l'Escola de Vilanova i la Geltrú i amb la ETSEQ.

Bernat Ollé Pocurull Premi Fundació Princesa de Girona.

Mai 04, 2015

Bernat Ollé Pocurull Premi Fundació Princesa de Girona.

Els mitjans s’han fet ressò d’aquest guardó que ha obtingut el nostre antic alumne Bernat Ollé:

La Vanguardia 

Diari de Girona 

Reus Digital

Seminari interdisciplinari Curs 14-15

Abr 21, 2015

Seminari interdisciplinari Curs 14-15

Seminari interdisciplinari "Watson 2.0: Estratègies de resolució de problemes"

Curs guardonat amb el premi 2009 del Consell Social de la URV i el Premi Vicens Vives 2009 de la Generalitat.

Més informació

L’enginyer químic Ignasi Fabregat, guanyador del premi Dow 2015

Abr 17, 2015

L’enginyer químic Ignasi Fabregat, guanyador del premi Dow 2015

El premi Dow 2015 ha estat per Ignasi Fabregat, enginyer químic per la URV. El jurat ha valorat les seves competències, el projecte i la seva trajectòria curricular i personal. El premi està dotat amb una posició laboral estructural a Dow, en una de les localitzacions de Dow a Europa, Orient Mitjà i Àfrica.

Més informació

Abr 16, 2015

Convocatòria eleccions a Director de l'ETSEQ

Convocatòria

Calendari

Cens electoral

Xerrada d'orientació professional

Abr 16, 2015

Xerrada d'orientació professional

El Sr Juan Manuel Rodríguez, Enginyer de projecte de la empresa Senerha impartit el dia 16-4-2015  una sessió d' orientació professional als alumnes de primer curs del GEM a l' assignatura Projecte Integrador I.

El Sr Rodríguez  ha compartit la seva experiència professional i ha explicat la singularitat d' alguns dels grans projectes que s' executen des de la seva empresa.

Fòrum de l'ocupació + Taller per millorar el CV i entrevistes de selecció

Abr 07, 2015

Fòrum de l'ocupació + Taller per millorar el CV i entrevistes de selecció

Si ets un estudiant de l’ETSEQ i t’interessa el teu futur professional, et recomanem un parell d’activitats:

 1. Fòrum de l'Ocupació al Campus Sescelades. Tindrà lloc el 22 d'abril de 2015 i portarà al campus a més de 30 emprese de diferents sectors.  Per més informació, pots consultar: http://www.urv.cat/serveis_universitaris/borsa_de_treball/forum_ocupacio_universitaria/sescelades.html
 2. El taller d’orientació professional ‘Millora el teu currículum i prepara't per a les entrevistes de selecció’ tindrà lloc el 13 d’abril en dues sessions de matí o tarda. Per poder participar és imprescindible emplenar la sol·licitud d'inscripció que trobareu al web: http://www.urv.cat/serveis_universitaris/orientacio_professionals/Tallers2.html. Hi ha un màxim de 30 places per sessió.

No desaprofiteu l'oportunitat!

Xerrada a l'assignatura Projecte Integrador

Mar 20, 2015

Xerrada a l'assignatura Projecte Integrador

El Sr. Joaquim Rodríguez Carabia, amb una llarga trajectòria com a Enginyer a la Industria nuclear, ha realitzat la xerrada pels alumnes de primer del GEM a l' assignatura Projecte Integrador I el dia 5-3-2015.

Actualització del Sistema Intern de Garantia de la Qualitat (SIGQ) de l'ETSEQ

Mar 03, 2015

Actualització del Sistema Intern de Garantia de la Qualitat (SIGQ) de l'ETSEQ

Aprovada l'actualització del Sistema Intern de Garantia de la Qualitat (SIGQ) de l'ETSEQ en la Junta de Centre del 25 de febrer de 2015.

El SIGQ del centre recull tots aquells processos que marquen el dia a dia de l'Escola, i es concreten en la Política de Qualitat i en Manual de Qualitat.

El SIGQ és una eina per assolir els objectius d'excel·lència que tenim com a centre. 

Podeu consultar els detalls en el següent link

 

Xerrada d'orientació professional

Mar 03, 2015

Xerrada d'orientació professional

La Sra. Raquel Callarisa,  Cap de Secció de Seguretat Industrial, Automòbils i Metrologia de la Generalitat a Tarragona ha impartit una xerrada d’orientació professional als alumnes de primer curs del Grau en Enginyeria Mecànica el dia 19/2/2015. 

Aquesta activitat s’ inclou dins del pla d’ acció tutorial  i forma part de  l’ assignatura de Projecte Integrador de primer curs. 

Audiència oberta acreditació GEA i MPRL

Feb 25, 2015

Audiència oberta acreditació GEA i MPRL

El proper dimecres 4 de març rebrem la visita d'AQU relativa a l'acreditació dels ensenyaments del GEA i del MPRL. La comissió que ens visita ha programat un calendari de reunions amb els diferents col·lectius que participen a l'ensenyament, començant per la direcció del centre, alumnes que encara cursen els ensenyaments, professors d'aquests, egressats i empleadors. 

Us volem informar que, a més, de 17:45 a 18:30, a la sala de graus de l'ETSEQ hi haurà una audiència oberta a la qual esteu tots convidats. Tal i com ens comenta AQU, durant aquesta audiència es tractarà de "recopilar qüestions a contrastar amb l'equip directiu". Per tant, si penseu que la vostra opinió pot ser un instrument de millora de les titulacions, us convidem a fer-la sentir durant aquesta audiència. 

Per més informació consulteu: http://etseq2.urv.cat/etseq/ca/2-coneix_etseq/103-qualitat.html

 

Girls day per fomentar les vocacions científiques

Feb 25, 2015

Girls day per fomentar les vocacions científiques

Més d'un centenar d'alumnes participen a la jornada GIRLS DAY que va tenir lloc a l'ETSEQ i que està organitzada per fomentar la vocació científica entre les joves dels instituts. 

Noticia al Més Tarragona 

Noticia a URV 

TV3 a la carta

 

 

 

Visita a la DOW Water Process Solutions

Feb 23, 2015

Visita a la DOW Water Process Solutions

El dijous 12 de febrer, els estudiants que cursen l'assignatura "Advanced Treatment and Management of Water" del Màster d'Enginyeria Ambiental i Producció Sostenible van visitar les instal·lacions del Global Water Technology Development Center que Dow Water & Process Solutions disposa al seu site de Tarragona. Acompanyats de la Dra. Verònica Gómez, els estudiants van poder visitar la zona de plantes pilot, així com el laboratori d'anàlisis d'aigua i caracterització de materials. A continuació, el Dr. Guillem Gilabert, enginyer químic format i doctorat a l'ETSEQ , i la Dra. Verónica Gómez, ambdós membres de Dow Water & Process Solutions, els van impartir dos interessants seminaris sobre l'aplicació de les tecnologies de ultrafiltració i osmosis inversa. Des d'aquestes línies, volem agrair la desinteressada col·laboració oferta i el temps dedicat a la formació dels nostres estudiants de màster.

Foto

Enrique Martínez, guanyador del Premi Work Experience CLARIANT

Feb 19, 2015

Enrique Martínez, guanyador del Premi Work Experience CLARIANT

Enrique Martínez ha estat l'estudiant guanyador del premi WORK EXPERIENCE-CLARIANT, l'empresa CLARIANT finançarà els estudis de màster en Enginyeria Química. El lliurament ha tingut lloc el dimecres, 11 de febrer.

Els premis WORK EXPERIENCE reconeixen i promouen el talent i estan patrocinats per diferents empreses. En aquest cas CLARIANT també fa un seguiment de l'estudiant guanyador durant el curs acadèmic i si evoluciona positivament, li ofereix la possibilitat de realitzar les pràctiques laborals i el projecte de final de màster durant el segon curs a les instal·lacions de la companyia química, sobre un projecte real.

Més informació del WORK EXPERIENCE a www.etseqexperience.com

Foto lliurament del premi

Concurs de talent jove amb idees de base tecnològica.

Feb 11, 2015

Concurs de talent jove amb idees de base tecnològica.

Joves participants (de 18 a 30 anys) de la província que volen posar en marxa idees amb un alt component tecnològic i innovador. Els seleccionats participaran en un pla formatiu.

El millor projecte de cada centre YUZZ viatjarà a Sillicon Valley.

Els tres millors projectes YUZZ a nivell nacional optaran a un premi econòmic de:

1r de 30.000 €        

2n de 20.000 €          

3r de 10.000 €

La Sessió Informativa se celebrarà el dia 16 de Febrer a les 14:00h a la    Sala de Graus de l’ETSE/ETSEQ. 

Informació

Feb 05, 2015

Curs DOW 2015

Informació

EDPR University Challenge 2015

Gen 29, 2015

EDPR University Challenge 2015

Concurs "EDP i les energies renovables: un futur braç a braç"

Informació 

Reglament

Des 20, 2014

Període obert d'exposició pública del Autoinforme per a l'Acreditació del Grau d'Enginyeria Agroalimentària i del MPRL

Dins del procés de millora contínua de les titulacions, el Grau d'Enginyeria Agroalimentària i el Màster de Riscos Laborals rebran el proper mes de febrer de 2015 la primera visita d'acreditació.

Previ a la visita, el Comitè d'Avaluació Intern (CAI) ha elaborat l'Autoinforme d'Acreditació d'aquestes dues titulacions referent al curs 2013-14, presentat en la passada Junta de Cente.

Per tal de fomentar la participació de la comunitat universitària en el procés d'acreditació de les titulacions s'ha obert un període d'exposició pública del Autoinforme que trobareu en la secció d'Acreditació de l'apartat de Qualitat de la web de l'ETSEQ: http://etseq2.urv.cat/etseq/ca/2-coneix_etseq/103-qualitat.html

Tots els membres de la comunitat universitària (Alumnes, PDI i PAS) que ho desitgin poden fer arribar els seus comentaris i/o observacions a l'adreça carme.perez@urv.cat abans del 16 de gener de 2015.

La versió definitiva de l'Autoinforme d'Acreditació, inclourà els comentaris i observacions rebuts, i serà sotmesa a aprovació de la Junta de Centre en la seva propera sessió.


Moltes gràcies i Bones Festes


Dra. Montse Ferrando - Responsable del Grau d'Enginyeria Agroalimentària

Dra. Magdalena Constantí - Coordinadora del Màster de Prevenció de Riscos Laborals

 

Technip amb el Work Experience!

Des 12, 2014

Technip amb el Work Experience!

L’empresa d’enginyeria Technip i la URV han signat el dia 26 de novembrede 2014 un conveni de col•laboració per instaurar el Premi Work Experience al millor candidat o candidata a cursar el Màster d’Enginyeria Química que imparteix l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ) de la URV.

Aquesta primera edició del Premi Work Experience de màster s’ha atorgat a Eduard López, pel seu expedient acadèmic i evolució al llarg dels estudis. S’han valorat també aspectes com ara la iniciativa, versatilitat, lideratge, competència tècnica, responsabilitat, comunicació, treball en equip, orientació al client i coneixement de la llengua anglesa, idioma en que s’imparteix el Màster.

Durant els estudis del grau d’Enginyeria Química, que va acabar el curs passat a la URV, Eduard López va fer un Erasmus al l’Institut Tecnològic de Karlsruhe (KIT) de la Universitat de l’Estat de Baden-Wuerttemberg i una estada en pràctiques a l’empresa Technip.

D’acord amb les bases del premi, la persona guanyadora rep l’import de la matrícula del màster i un diploma que l’acredita com a tal. L’empresa farà un seguiment del guardonat durant el curs acadèmic i d’acord amb els resultats, podria realitzar les pràctiques externes i el Treball de Fi de Màster a les seves instal•lacions durant el segon curs.

El conveni és un nou pas en la col•laboració entre Technip i la URV, per potenciar la formació i innovació en Enginyeria Química. Actualment Technip acull estudiants d’aquesta especialitat de l’ETSEQ en pràctiques i professionals de l’empresa participen en la direcció de projectes de final d’estudis en qualitat de professors associats. Fa un any es va signar el conveni marc que ha permès concretar aquesta nova acció d’impuls a la formació en aquest àmbit.

El conveni l’han signat Jeroni Farnós, director general de Technip, i el rector de la URV, Josep Anton Ferré, i hi han assistit també Josep Bonet, director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química, i Esther Mayans, directora de Recursos Humans de l’empresa.

Technip és una enginyeria especialitzada en els sectors de procés que opera a Espanya des de 1972 i ha realitzat des d’aquí més de 5.000 projectes d'enginyeria i construcció, tant nacionals com internacionals, en els sectors de petroli i gas, petroquímica, química, farmàcia, biotecnologia i mineria.

Technip compta amb un equip de 600 professionals que operen des de la seva seu central a Barcelona i les oficines a La Corunya, Madrid i Tarragona, on compleix el seu 25è aniversari el proper any 2015. El grup Technip està implantat en 48 països i compta amb un equip de 40.000 professionals a tot el món.

Informació Mobilitat Internacional Erasmus+, Mou

Nov 28, 2014

Informació Mobilitat Internacional Erasmus+, Mou

Participa a la convocatòria de mobilitat internacional Erasmus+, MOU per estudis i pràctiques 2015-2016.

Tens tota la informació al següent enllaç: www.urv.cat/mobility#novetats

Fins el 31 de desembre pots triar el teu destí!

Welcome to Erasmus - If Erasmus had a Trailer

Acte de lliurament Work Experience

Nov 24, 2014

Acte de lliurament Work Experience

El passat dia 21 de novembre a l’ Aula Magna de l’ESCOLA TÈCNICA SUPERIOR D’ENGINYERIA QUÍMICA (ETSEQ) de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, va tenir lloc l’acte de lliurament dels premis WORK EXPERIENCE. El premi va ser lliurat per Ingrid Farré tecnòloga d’aliments de la Fundació Alicia que també va realitzar una xerrada als alumnes.

Lliurament premi WORK EXPERIENCE 2014

Nov 20, 2014

Lliurament premi WORK EXPERIENCE 2014

Informació sobre l'acte de lliurament del premi WORK EXPERIENCE 2014

Presentació premi DOW 2015

Nov 12, 2014

Presentació premi DOW 2015

Informació en relació al Premi DOW 2015

Presentació

Cartell DOW

DOW Award questionnaire 

Avís canvi de dates entrevistes

Erasmus. Xerrada informativa

Nov 10, 2014

Erasmus. Xerrada informativa

Benvolgut/da estudiant,

vols informar-te sobre les opcions que tens per estudiar o fer pràctiques a l'estranger el proper curs acadèmic? Si la resposta és sí, t'interessa assistir a la xerrada informativa del dia 13 de novembre a les 12.50h.

On?
Aquest any farem una sessió informativa a través del sistema de webconferència de la URV, que connectarà a una aula virtual a tots els campus de la URV, el mateix dia i a la mateixa hora. Pots escollir quina aula et queda més aprop:

- Facultat de Química i Facultat d'Enologia: Seminari del Departament de Bioquímica, planta 1ª.
- ETSE/ETSEQ: Sala de Graus
- Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia: Aula 205
- Facultat d’Economia i Empresa: Aula Magna
- ETSA: Sala de Graus
- Facultat de Medicina i Ciències de la Salut:  Seminari 1
- Facultat de Turisme i Geografia:  Aula Magna
- Campus de les Terres de l'Ebre: Aula 110
- Facultat de Lletres, Facultat de Ciències Jurídiques, Facultat d'Infermeria:  Aula Magna del Campus Catalunya
- Seu Baix Penedès: Aula Vc1008

Durant la sessió es presentarà tota la informació i a la vegada, a través del xat, podràs fer-nos totes les preguntes que tinguis. La sessió quedarà gravada, i la penjarem a la plana web de mobilitat de la URV  http://www.urv.cat/mobility/

No hi faltis!! T'hi esperem!!

 

Més informació  

 

 

 

 

Nov 07, 2014

Convocatòria de beques: EUROPEAN PETROCHEMICAL LUNCHEON INTERNATIONAL ASSOCIATION

Informació

Práctiques d'estiu remunerades a Procter & Gamble

Nov 04, 2014

Práctiques d'estiu remunerades a Procter & Gamble

Empresa: Procter & Gamble

Ofereix: Pràctiques d'estiu remunerades amb durada de 10-12 setmanes (estiu 2015).

Lloc: Un dels centres de treball de I+D Europeus (Regne Unit, Alemanya, Bèlgica)

Requisits:

-Estudiants de licenciatura (Química, Matemàtiques, Física...) o Enginyeria Química o Industrial en el seu últim any de grau amb previsió de fer màster  o que estiguin inician un Màster.

-Nivell alt d'anglès.

Detalls:

-El procés de selecció s'inicia amb una sol·licitut online. Posteriorment, es realitzaran diferents entrevistes (en persona o telefòniques) per a seleccionar als candidats òptims.

-Pasos per a sol·licitar: A la plana web de http://we.experiencepg.com a la secció de "Apply now", introdueix el codi  “RND00002740” en el camp "Enter job number"

-Si vols més informació de qui sóm, pots entrar a http://we.experiencepg.com

-S'acceptaran sol·licituts fins el dia 31/01/15. Després d'aquesta data, els estudiants que hagin passat la sol·licitut online seran enviats a entrevistes telefòniques o personals durant els mesos de Febrer/Març del 2015.

Contacte: En cas de dubtes relacionades amb el procés de selecció, contactar amb: fernandezprieto.s@pg.com

Nov 03, 2014

Tarragona International Forward Osmosis Workshop (TIFOW 2014)

Els propers dies 11 i 12 de desembre tindrà lloc el "Tarragona International Forward Osmosis Workshop (TIFOW 2014)". Aquest workshop és una de les activitats del New Indigo ERA NET project "Enzyme supplemented membrane bioreactor for degradation of recalcitrant compounds in industrial wastewater".

Més informació.

L'experiment de Martí i Franquès sobre la composició de l'aire

Oct 28, 2014

L'experiment de Martí i Franquès sobre la composició de l'aire

Video

Eleccions estudiants

Set 26, 2014

Eleccions estudiants

Cartell eleccions estudiants 

Calendari electoral estudiants 2014

Ampliació termini candidatures Junta ETSEQ 

Ampliació termini seleccions estud consell DEQ 

DEM Pròrroga eleccions

NOU: No es celebraran eleccions d'estudiants per manca de candidat de cap circumscripció de Junta de Centre de l'ETSEQ ni de Consell de Departament del DEQ ni del DEM" 

 

 

Beca Balsells

Set 17, 2014

Beca Balsells

Balsells Graduate Fellowship Program
Balsells Foundation | University of Colorado | University of California | Generalitat de Catalunya

Information Session 13:00h, 29 September 2014
Prof. Davis, Dean Engineering & Applied Science, University of Colorado at Boulder
Sala de Graus ETSE/ETSEQ

Beca Balsells

Set 03, 2014

Jornada d'acollida als alumnes de l'ETSEQ

Informació sobre els horaris d'acollida.

Acte de graduació ETSEQ

Jun 16, 2014

Acte de graduació ETSEQ

El dia 6 de juny de 2014 a les 18h a la Sala d’Actes del Complex Educatiu de Tarragona va tenir lloc l’acte de Graduació dels alumnes dels ensenyaments de Grau en Enginyeria Química, Grau en Enginyeria Agroalimentària i Grau en Enginyeria Mecànica.
Premis Dow per a futurs estudiants del Màster MEAPS 2014

Jun 11, 2014

Premis Dow per a futurs estudiants del Màster MEAPS 2014

L'empresa Dow ofereix el premi Sustainability per a estudiants que es vagin a matricular als màster professionalitzadors de l'ETSEQ MEAPS. La convocatòria proposa fer sengles estudis sobre temes d'interès per Dow, que s'hauran de defensar de l 8 a 12 de setembre de 2014 en equips d'entre 2 i 3 membres. Els guanyadors tindran un premi equivalent a la matrícula del màster MEAPS i gaudiran de la prioritat per a fer pràctiques a Dow. Per a participar-hi és imprescindible presentar una expressió d'interès abans del 30 de juny d'enguany.


Si no tens equip, nosaltres podem ajudar-te a formar-ne a partir de les expressions d'interès rebudes. Accepta el repte i inscriu-te ja!

Més info


Lliurament del Premi TEPSA

Jun 10, 2014

Lliurament del Premi TEPSA

Premis sostenibilitat i solutionism 2013

Jun 10, 2014

Premis sostenibilitat i solutionism 2013

Cinc estudiants de l'ETSEQ reben els Premis 2013 de Sostenibilitat i Solutionism.

Més informació

Concurs llançament naus. Fotos

Jun 06, 2014

Concurs llançament naus. Fotos

Vídeo 

Premi 1r4t (DOW)

Jun 06, 2014

Premi 1r4t (DOW)

Foto 1 

Foto 2 

Foto3 

 

 

Premi Messer

Jun 03, 2014

Premi Messer

L'equip d'estudiants CERI d'Enginyeria Química ha estat el guanyador del Premi Messer, pel seu projecte integrat de 2n curs de grau. L'acte de lliurament ha tingut lloc el dilluns, 2 de juny a la tarda, a la Sala de Graus de l'ETSEQ. La firma atorga el premiper segon any consecutiu.

L'equip CERI, Chemical Engineering Resourece Innovation,  està format per Lais de Oliveira (Lider), Laia Clua, Fernando Gisbert, Jonàs Albert Munté, Victor Pindado, Luis Miguel Ramos i Xavier Sampietro. Els estudiants han rebut cadascun una calculadora científica com a premi.
A l'acte de lliurament del premi, que ha tingut lloc a la Sala de Graus de l'Escola, han assistit el director tècnic de l'empresa Messer Ruben Folgado, la directora de l'AEQT, Teresa Pallarés, el director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química (ETSEQ), Josep Bonet, i el vicerector de Personal Docent i Investigador de la URV, Josep Pallarès.
El premi reconeix el millor projecte integrat fet pels alumnes, que contribueix al desenvolupament sostenible amb l'ús o producció de gasos industrials. Enguany els estudiants havien d'investigar sobre el disseny d'una planta per a la producció d'anhídrid maleic, optimizant-ne la sostenibilitat.
Per a poder presentar-se, els projectes per a dissenyar la producció d'anhidríd maleic, que serveix de matèria primera adequada per a la producció de moltes altres substàncies com polièsters, lubricants i detergents, havien de contenir també una secció de producció i aplicacions de gasos industrials.
Prèviament al lliurament del premi, els equips finalistes han exposat i han defensat els projectes davant d'un jurat integrat per representants de l' ETSEQ i de la companyia gasista. Els seus membres han près en consideració la capacitat de síntesi, la rellevància de la informació presentada, la claredat de l’exposició, la capacitat de persuasió i l'adaptació al temps indicat.
El Premi Messer para estudiantes de la ETSEQ es convoca en el marc del conveni firmat al 2013 entre Messer Ibérica y la URV. Amb aquesta iniciativa la firma, fabricant de gasos industrials, consolida la col·laboració amb la Universitat i dóna suport a la formació dels estudiants lligada a la pràctica industrial.
La metodologia docent dels projectes integradors són una innovació docent amb prestigi mundial, que aplica l'ETSEQ como a model d'aprenentatge.
Sessió informativa per a la matrícula.

Jun 02, 2014

Sessió informativa per a la matrícula.

El proper dimarts 3 de juny a les 12:00 h a l'aula 103 (GEA i GEQ) i 104 (GEM) hi haurà una reunió per informar-vos sobre aspectes importants de cara a la matrícula del proper curs.

Premis Messer

Mai 30, 2014

Premis Messer

El proper dia 2 de juny de 2014 a les 16h. a la Sala d'Actes de l'ETSEQ hi haurà l'acte d'entrega del premi Messer.

Mai 29, 2014

Convocatòria "Arquímedes", de Introducció a la Recerca Científica 2014

Més informació

XI concurs d'artefactes autopropulsats

Mai 26, 2014

XI concurs d'artefactes autopropulsats

Cartell

Mai 22, 2014

Distinció al Grup de Projecte i a la direcció de1r-4t 2014

En aquest link trobareu el document del premi.

European Industrial Experience, internship program at THM, Germany

Mai 22, 2014

European Industrial Experience, internship program at THM, Germany

THM Technische Hochschule Mittelhessen University of Applied Sciences has opened registration for the "European Industrial  Experience Mittelhessen - EIEM 2014", a supervised and paid internship-program for students of Business Administration and Mechanical Engineering. More details please find enclosed and on

http://www.studiumplus.de/wps/splus/home/studiumplus/eiem/.

EIEM-interns will be placed in partner-companies of StudiumPlus, a branch of THM offering dual study programs. Buddies will guide and accompany the interns, while a supervisor in the company as well as an academic supervisor of StudiumPlus will support the students and assure the quality of the internship.

Poster

Brief

 

Application form

Sessió de lideratge

Mai 20, 2014

Sessió de lideratge

El Sr Salvador Martínez director de la empresa Eulen a Catalunya ha impartit una sessió de lideratge per als alumnes de Projecte Integrador 3 del GEM. Aquesta sessió ha estat facilitada per la Confederació provincial de la proví­ncia de Tarragona ( CEPTA).

PREMIS WORK EXPERIENCE MASTER (fins 14 de maig)

Mai 09, 2014

PREMIS WORK EXPERIENCE MASTER (fins 14 de maig)

ATENCIÓ: Data límit per inscripcions el 14 de maig!

Tots els alumnes que vulguin cursar el Màster en Enginyeria Química o algun altre Màster estan d’enhorabona. Amb el WORK EXPERIENCE tenen la possibilitat que la matrícula d’aquest Màster els hi surti completament gratuïta.

Aquest programa posa l’accent en la relació universitat empresa i està orientat als estudiants que vulguin cursar un Màster. La proposta atorga premis econòmics al talent que permeten fer front a la matrícula dels diferents màsters que s’imparteixen a l’ETSEQ.

Els alumnes que estiguin interessats han d’entrar al web:www.etseqexperience.com/master  i apuntar-se per optar a un dels premis patrocinats per les empreses més importants, a la vegada els alumnes dels màsters tenen l’oportunitat de poder realitzar unes pràctiques en empreses com: Repsol, Technip, Messer, Dow, BASF, Clariant, Lyondelbasell, SCA...

Més informació i inscripcions

Seminari interdisciplinar. Watson 2.0

Mai 07, 2014

Seminari interdisciplinar. Watson 2.0

Informació sobre el curs WATSON 2.0: Estratègies de resolució de problemas.

Més información

XI Concurs de mòbils autopropulsats

Abr 22, 2014

XI Concurs de mòbils autopropulsats

El pròxim 4 de juny a les 15.30 h es celebrarà al Campus SesCelades el XI concurs de mòbils autopropulsats, el qual està patrocinat per el col.legi d'Enginyers tècnics de Tarragona.

Adjunt trobareu l'enunciat del problema que han de resoldre els alumnes de primer curs de GEM, l'assignatura de projecte integrador.

Pregunta

Per qualsevol dubte podeu contactar a la Dra. Cristina Urbina:

Departament Enginyeria Mecànica

ETSEQ

Universitat Rovira i Virgili

Avda. Països catalans, 26, 43007

Tarragona

+34977558840

cristina.urbina@urv.cat

L'enginyer químic Jaume Albornà, Premi Dow 2014

Abr 09, 2014

L'enginyer químic Jaume Albornà, Premi Dow 2014

L'enginyer químic per la URV Jaume Albornà ha rebut el Premi Dow 2014, en un acte a les instal·lacions de l'empresa el dimecres, 2 d'abril. S'han valorat les seves competències, el projecte i la trajectòria, curricular i personal. El finalista ha estat Joan Gispert.

Més informació

Es constitueix el cluster ChemMed com una aposta de futur.

Abr 02, 2014

Es constitueix el cluster ChemMed com una aposta de futur.

Ha quedat constituït el clúster de la Química ChemMed, com una aposta de futur a la demarcació de Tarragona. S'ha signat l'acta de constitució del clúster industrial, logístic, acadèmic i científic de la Química, el divendres 28 de març en un acte celebrat al Palau Firal i de Congressos.

L’acte de constitució ha comptat amb la presència de representants de les 30 entitats i institucions que donen suport a ChemMed Tarragona, que han transmès el seu missatge a través d’un vídeo. Han estat presents el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas; el secretari general de infraestructures de l’Estat, Manuel Niño; i l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros.

Curs DOW. Creixement Econòmic i Sostenibilitat. Són compatibles.

Mar 25, 2014

Curs DOW. Creixement Econòmic i Sostenibilitat. Són compatibles.

 

 

 

 

Cartell publicitari

Mar 24, 2014

Premi DOW 2014-Guanyador

Guanyador Premi Dow 2014

Un enginyer català graduat a la ETSEQ ha portat la seva recerca al Parlament britànic

Mar 21, 2014

Un enginyer català graduat a la ETSEQ ha portat la seva recerca al Parlament britànic

Un enginyer català graduat a la URV-ETSEQ, Josep Grau-Bové, ha portat la seva recerca al Parlament britànic el dilluns, 17 de març. Ha presentat la seva investigació en enginyeria davant de polítics i un panell d'experts, com a part de la competició de pòsters científics SET for Britain.

Més informació

Mar 14, 2014

Investigadors de la URV creen un model matemàtic per minimitzar l'impacte ambiental dels processos industrials

Investigadors de la URV creen un model matemàtic per minimitzar l'impacte ambiental dels processos industrials. Els resultats de la recerca s’han publicat a la revista científica “AIChe Journal”, que publica l’Institut Americà d’Enginyers Químics.

Quan una companyia ha d’implementar millores en un procés productiu concret pot dur a terme accions de diferent tipus, analitzant les alternatives possibles. Però en situacions pràctiques, pot haver-hi milions de solucions alternatives per resoldre un problema, i avaluar-les una a una comportaria mesos de treball i inclús anys.

El grup de recerca SUSCAPE  (Sustainable Computer Aided Process Engineering), de l’Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química (ETSEQ), ha desenvolupat una eina matemàtica que permet valorar milions d’alternatives en un temps molt curt, inclús en minuts. Es tracta del desenvolupament d’un algoritme que permet identificar, de forma automàtica i ràpida, les opcions de millora òptimes en termes econòmics i mediambientals. 

D’aquesta manera, quan una empresa ha de dissenyar un procés industrial, l’eina li facilita saber, per exemple, com ha de ser un equip de procés, quin tipus de combustible hauran de fer servir a la planta, o quines són les condicions d'operació òptimes. “´És a dir, li permet prendre moltes decisions de forma simultània considerant l’impacte d'unes en altres”, explica Gonzalo Guillén, que ha dirigit el treball junt amb Laureano Jiménez. L’eina està enfocada a la presa de decisions en una planta i el que fa el model és optimitzar la decisió, amb l’objectiu de minimitzar l’impacte ambiental, tenint en compte tota la cadena de subministrament; és a dir, l’extracció de matèries primeres, l’emmagatzematge, la producció i el transport al client final. En aquest treball hi han participat també Nagore Sabio i Carlos Pozo, estudiants de doctorat del grup. Les dades que van fer servir per poder desenvolupar el model provenien de la companyia Exxon.

Guillén explica que, en general, les companyies que volen disminuir les emissions han d’invertir més diners, tot i que hi ha situacions on es poden assolir simultàniament millores ambientals i econòmiques. Com que la recerca s’ha fet tenint en compte tot el procés, aquest benefici es pot assolir en alguns casos “amb un increment marginal de la inversió, que es fa en l’esglaó de la cadena productiva amb més impacte en el resultat final”. A més, cal tenir en compte que les millores mediambientals comporten a l’empresa “un benefici social” i que la seva actitud respecte el medi ambient li suposarà, a la llarga, un increment o disminució dels clients.

Segons expliquen els autors de la recerca, el model que han creat ha tingut una bona rebuda a l’empresa. L’eina no és d’aplicació oberta, ja que s’ha dissenyat per la companyia petrolera ExxonMobil, amb qui ha treballat el grup de recerca. El mateix equip ha dut a terme també projectes d’optimització econòmica de processos per a empreses de les comarques de Tarragona (REPSOL, Sekisui, Maystar...). De totes maneres, aquests responsables expliquen que aquesta tecnologia és puntera. Si bé als Estats Units les grans empreses tenen departaments amb persones preparades en optimització de processos a les seves plantes, “aquí és més difícil i, tot i que alguna empresa gran o mitjana pot tenir algú especialitzat, normalment es troben als centres de recerca, que en la majoria d’ocasions estan situats al país d’origen de la companyia”.

Gonzalo Guillén té relació amb aquesta empresa americana des de fa 8 anys, arran del seu postoctorat a Carnegie Mellon University de Pittsburgh, sota la supervisió del catedràtic Ignacio Grossmann, un investigador molt reconegut a l'àrea de optimització de processos. Guillén és docent i investigador de l'ETSEQ de la URV, al Departament d'Enginyeria Química, i membre de SUSCAPE. L’any 2012 va rebre el premi Juan López de Peñalver, com a millor jove investigador de menys de 36 anys entre totes les branques de l'enginyeria a l'Estat espanyol.

ExxonMobil Corporation és una empresa petroliera d'Estats Units amb seu social a Chicago. Les seves activitats s'estenen per més de 40 països i inclouen, entre altres, l'explotació, elaboració i comercialització de productes petroliers i gas natural, i la fabricació de productes químics, plàstics i fertilitzants. L’any 2013 va ser l’empresa del món que va aconseguir més beneficis.

Article en linia

 

Dow Chemical tria la URV com una de les seves vuit Universitats Europees Estratègiques

Mar 14, 2014

Dow Chemical tria la URV com una de les seves vuit Universitats Europees Estratègiques

Recull de premsa:

La Vanguardia 

Diari Tarragona 

Noticias.com

Tarragona Radio 

TarragonaXXI 

324.cat 

Agència Catalana de Noticies

Estudiants d'Economia de l'ETSEQ participen en el projecte internacional X-Culture

Mar 12, 2014

Estudiants d'Economia de l'ETSEQ participen en el projecte internacional X-Culture

17 estudiants d'Economia de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química participen durant els mesos de març i abril en el projecte internacional X-Culture Project, per desenvolupar una idea de negoci amb estudiants d'universitats d'altres països.

Activitats promocionals ETSEQ: Visita IES Cambrils

Feb 27, 2014

Activitats promocionals ETSEQ: Visita IES Cambrils

El passat 27 de febrer els alumnes de l'IES Cambrils van visitar el campus ETSEQ.

Girls'Day promou l'interès de les noies per les enginyeries a la URV

Feb 22, 2014

Girls'Day promou l'interès de les noies per les enginyeries a la URV

La 3ª edició de Girls’ Day s’ha celebrat a la URV el dimecres, 19 de febrer amb la participació d’una setantena d’alumnes de secundària. Aquesta jornada de portes obertes a les escoles d’enginyeria pretén fomentar l’interès per aquest àmbit en les noies estudiants de secundària, ja que la presència de dones en l’enginyeria és molt inferior al dels homes.

Premi DOW 2014

Feb 20, 2014

Premi DOW 2014

Presentació

Bases premi DOW 2014

Qüestionari

Curs DOW 2014

Feb 20, 2014

Curs DOW 2014

Presentació curs DOW 2014

Activitats promocionals ETSEQ: Visita IES Andreu Nin

Feb 19, 2014

Activitats promocionals ETSEQ: Visita IES Andreu Nin

El passat 18 de febrer els alumnes de l'IES Baix Andreu Nin van visitar el campus ETSEQ.

Visita Dow Water & Process solutions

Feb 18, 2014

Visita Dow Water & Process solutions

El passat divendres, 14 de febrer, els estudiants que segueixen l'assignatura "Advanced Water Treatment and Management" del Màster d'Enginyeria Ambiental i Producció Sostenible van visitar les magnifiques instal·lacions del Global Water Technology Development Center que Dow Water & Process Solutions disposa al seu site de Tarragona. Després d'una breu presentació per part de la directora del centre, Dra. Verónica García Molina, els estudiants van poder visitar la zona de plantes pilot de ultrafiltració i osmosis inversa, així com els laboratoris d'anàlisis d'aigua i caracterització de materials, per després gaudir d'una lliçó magistral sobre el tractament de l'aigua per part del Dr. Guillem Gilabert, enginyer químic format a l'ETSEQ i recentment doctorat també amb nosaltres, i la Dra. Verònica Gómez, ambdós membres de Dow Water & Process Solutions. Des d'aquestes línies, volem agrair la desinteressada col·laboració oferta i el temps dedicat a la formació dels nostres estudiants de màster.

Presentació PREMI DOW 2014

Feb 14, 2014

Presentació PREMI DOW 2014

Adjuntem cartell presentació del curs i Premi Dow 2014

 

Activitats promocionals ETSEQ: Visita IES Baix Penedés

Feb 13, 2014

Activitats promocionals ETSEQ: Visita IES Baix Penedés

El 12 de febrer els alumnes de l'IES Baix Penedés van visitar el campus ETSEQ.

Feb 13, 2014

Activitats promocionals ETSEQ: Visita IES Vilaseca

El passat 13 de febrer els alumnes de l'IES Vilaseca van visitar les instal·lacions de l'ETSEQ.

Foto

Activitats promocionals ETSEQ: Visita IES Comte de Rius

Feb 10, 2014

Activitats promocionals ETSEQ: Visita IES Comte de Rius

El 4 de febrer els alumnes de l'IES Comte de Rius van visitar el campus ETSEQ.

Activitats promocionals ETSEQ: Visita IES Flix

Feb 03, 2014

Activitats promocionals ETSEQ: Visita IES Flix

El 30 de gener els alumnes de l'IES FLIX van visitar el campus ETSEQ.

Activitats promocionals ETSEQ: Visita IES Narcís Oller

Gen 30, 2014

Activitats promocionals ETSEQ: Visita IES Narcís Oller

El 27 de gener els alumnes de l'IES Narcís Oller ens han visitat.

Gen 27, 2014

Chemicals supply chain course sponsored by TEPSA

Informació del curs

REPSOL NOMENA JOSEP FRANCESC FONT COM A DIRECTOR DEL COMPLEX INDUSTRIAL DE TARRAGONA

Gen 20, 2014

REPSOL NOMENA JOSEP FRANCESC FONT COM A DIRECTOR DEL COMPLEX INDUSTRIAL DE TARRAGONA

El Comitè de Direcció de Repsol ha nomenat a Josep Francesc Font com a director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, en substitució de Joan Pedrerol. Font,  nascut a Tarragona i llicenciat en Ciències Químiques, ha desenvolupat la seva carrera professional a Repsol, des de l’any 1989, bàsicament al C.I. de Tarragona, on va tenir responsabilitats en diverses àrees funcionals. Des de l’any 2012 és Director  del Complex Industrial de Repsol a Sines (Portugal).

 

Josep  Francesc Font Mañez.

Nascut a Tarragona l’any 1964, és Llicenciat en Ciències Químiques per la Facultat de Ciències Químiques de Tarragona (Universitat de Barcelona), l’any 1987.

Ha desenvolupat la seva carrera professional a Repsol des de l’any 1989 a Tarragona, assumint responsabilitats en diverses àrees funcionals (Producció i Enginyeria/Manteniment) així com en els Negocis de Química i Refinació (Petroquímica Bàsica).

Durant l’any 2008 va realitzar el Programa de Desenvolupament Directiu a IESE – Business School.

Des de l’any 2012 exerceix les funcions de Director del Complex Industrial de Repsol a Sines (Portugal).

Josep Francesc Font és casteller i afeccionat al senderisme .

Premi Sustainability

Des 23, 2013

Premi Sustainability

El dia 18 de desembre de 2013 es va resoldre el Premi DOW-ETSEQ SUSTAINABILITY AWARD 2013

En aquest Premi han participat tres equips amb un alt nivell. L'equip guanyador compost per la Sra. Marta López Viseras i el Sr. David Porras Meléndez que rebran 3000€ cadascun. Atès l'alt nivell dels participants el jurat ha decidit donar dos accesits als altres dos equips participants.

L'equip format per les Sres. Joana Martínez Ratia, Marta Candia Redondo i Elisabet Puig Àvila reben The Silver Honorable Mention que consisteix en 1000€ per a cada membre. L'equip format pels Srs. Abdallah El Badry i Amir Kamel reben The Bronze Honorable Mention que consisteix en 500€ per a cadascú.

Premi Solutionism

Des 23, 2013

Premi Solutionism

El dia 30 d'octubre de 2013 es va resoldre el Premi DOW-ETSEQ SOLUTIONISM AWARD 2013. Els equips participants en aquest premi van ser:

Equip 1

Els membres d'aquest equip rebran 1000€ cadascú. Aquest equip està composat per:

Sr. Miquel Adria Antolin Civil

Sr. Pau Siscart Llort

Sra. Mireia Trepat Marti 

 

Equip 2 *GUANYADOR

Els membres d'aquest equip rebran 3000€ cadascú. Aquest equip està composat per:

Sr. Isaac Balague Reverte 

Sr. Andreu Gubert Celma

Sra. Joan Miralles Perez 

Activitats promocionals ETSEQ: Visita IES Jaume Huguet.

Des 23, 2013

Activitats promocionals ETSEQ: Visita IES Jaume Huguet.

El 18 de desembre els alumnes de l'IES Jaume Huguet , ens han visitat i han fet les practiques de producció d'aliments. A la vegada han assistit a la conferència d'Enginyeria Forense.

Activitats promocionals ETSEQ: Visita IES Joan XXIII

Des 10, 2013

Activitats promocionals ETSEQ: Visita IES Joan XXIII

Aquesta setmana ens ha visitat l'IES Joan XXIII de Tarragona dintre de les accions de promoció. 

Des 04, 2013

Mobilitat Internacional

Si estàs interessat/da en realitzar una estada de mobilitat internacional el proper curs 2014/15, et convoquem a les reunions informatives que tindran lloc a diferents centres de la URV durant la segona setmana de desembre.
 
Els llocs i hores de les reunions són  els següents: 
 

Centres Terres de l'Ebre

Aula 110

09/12/2013

13:00

 

Seu Baix Penedés

VA002

10/12/2013

13:00

 

Campus Catalunya

Aula Magna

11/12/2013

12:30h

 

Campus Bellisens

Aula Magna

11/12/2013

13:00h

 

Campus Sescelades

Sala de Graus ETSE/ETSEQ

12/12/2013

12:30h

 

Facultat Turisme i Geografia.

Aula Magna

12/12/2013

16:00

 

A  la reunió t’informarem del nou programa Erasmus+, i de les altres opcions que tens per tal d’estudiar a l’estranger.
 
Entre d’altres temes, parlarem de l’acreditació de coneixement de la llengua de la universitat de destinació i/o l’anglès. Respecte a l’acreditació del nivell de coneixement d’idiomes, (imprescindible per participar en la futura convocatòria) t’informem que  es realitzaran proves de nivell per part del Servei Lingüístic de la URV.
 
El calendari de les proves és el següent, no cal apuntar-se, simplement has de presentar-te a la prova el dia i lloc que prefereixis:
 
Dimarts, 17 de desembre a les 13 h (Tortosa)  Aula Magna
Dimecres, 18 de desembre a les 13 h (campus Catalunya) Aula 503
Dijous, 19 de desembre a les 13 h (Reus, campus Vapor Nou) Aula 1103
 
Les proves de nivell d’idiomes s'ofereixen en anglès, francès i italià. No s'ofereix prova de nivell d'alemany.
 
No has d’estudiar per presentar-te a la prova, es tracta d’una prova dels coneixements que ja es tenen assimilats.
 
Els resultats es publicaran abans del 20 de gener de 2014 al web de mobilitat.

Els estudiants que heu fet prova de nivell al Servei Lingüístic de la URV  durant l’any 2013, no cal que la repetiu, només cal que indiquis el teu nom, DNI  i la data que la vas realitzar  enviant un correu electrònic al  professor Sergi Llurba (sergi.llurba@urv.cat) i expressar  que vols fer una estada de mobilitat, per tal que se t’afegeixi al llistat general juntament amb els que han de passar la prova en aquesta convocatòria.
La data límit per fer arribar aquest correu és el dia 19 de desembre de 2013.
 
 
Si tens qualsevol dubte, posa’t en contacte amb nosaltres a mobility@urv.cat o directament al Centre Internacional.
 
Esperem veure’t a les reunions informatives!!
 
Rep una cordial salutació,

Equip del Centre Internacional

Activitats promocionals ETSEQ: Visita Vedruna Sagrat Cor

Des 04, 2013

Activitats promocionals ETSEQ: Visita Vedruna Sagrat Cor

Aquesta setmana ens ha visitat el Col.legi Verdruna Sagrat Cor de Tarragona dintre de les accions de promoció. Han realitzat les pràctiques d'anàlisis d'aigües als laboratoris d'Enginyeria Química

Acte de lliurament dels premis Work Experience.

Nov 05, 2013

Acte de lliurament dels premis Work Experience.

El passat 4 de novembre de 2013 va tenir lloc l'acte de lliurament dels premis Work Experience a l'Aula Magna de l'ETSEQ. L'acte ha estat presidit pel director de l'ETSEQ Josep Bonet i ha contat amb la col·laboració d'en Bernat Ollé, ex-alumne de l'ETSEQ i un dels 10 millors innovadors menors de 35 anys segons la revista MIT Technology Review.

El Work Experience que ha tingut un important èxit de participació compta amb 4 premis econòmics per poder fer front a la matrícula.

Els premiats han sigut:

(Grau d’Enginyeria Química)

Enric Prats Salvadó i Andrea de la Heras García

(Grau d’Enginyeria Mecànica)

Jaume Ferré Bigorra 

(Grau d’Enginyeria Agroalimentària)

Eric Grifoll Feliu 

Report CANAL REUS

Bernat Ollé, ex ETSEQ, premiat al MIT innovadors!

Oct 18, 2013

Bernat Ollé, ex ETSEQ, premiat al MIT innovadors!

L'exalumne Bernat Ollé ha resultat un dels guanyadors en l'edició que ha fet el MIT Technology Review on tria als 10 millors innovadors menors de 35 anys. En Bernat, exalumne de l'ETSEQ està dedicat a la recerca i fabricació de farmacs que actuin modulant el microbioma humà.

Més informació a:

https://www.technologyreview.es/tr35spain/profile.aspx?trid=1404


Wolframio destaca al festival de cine de DOÑANA

Oct 07, 2013

Wolframio destaca al festival de cine de DOÑANA

Un dels videos de WOLFRAMIO forma part de la secció oficial del Festival Internacional de Cine de Doñana (FICCAD).

"El públic del (FICCAD) podrà seguir la projecció de 12 curtmetratges de caràcter científic i divulgatiu amb l'objectiu d'establir un diàleg a través del cine entre el coneixement científic i la societat.

En aquest sentit, destacan cintes dirigides especialment als més petits com l'original "Obituario", on els playmobil són els protagonistes d'una singular investigació arqueològica; ‘Crocodox. Mar de plástico’, una clara denuncia ambiental i la britànica "Gloop" que conta la història del plàstic com un conte dels germans Grimm. Per últim, "Agujetas. Wolframio, un tipo con química", de la Universitat Rovira i Virgili, ens introdueix amb el seu excèntric protagonista en el mon dolorós de les tiretes."

Una vegada més els videos de WOLFRAMIO aconsegueixen cridar l'atenció. Adjuntem document de l'èxit de WOLFRAMIO en els diferents mitjans i festivals.

Clipping WOLFRAMIO

Cortos FICCAD

Beques Balsells Sessió informativa

Set 25, 2013

Beques Balsells Sessió informativa

El dia 30 de setembre tindrà lloc la sessió informativa de les Beques Balsells de la Universitat de Colorado a l'aula 117 a les 13:00.

Més informació

Oferta de pràctiques

Set 18, 2013

Oferta de pràctiques

 

Be part of the innovation wave in Europe!

Every year we have a number of places to offer to international students who are interested in an internship at Agfa .

Opportunities with start up from February-March  2014 or start up from July-September  2014 .

Agfa Discovery offers very attractive and stimulating  projects to young talents who are interested in

the area of research and development of polymers and nanomaterials for digital printing,

imaging and sustainable development and software projects in the area of Healthcare Imaging

and Graphics Prepress.

Trainees will get the opportunity to join our young team of researchers and will have the opportunity to work within a dynamic

and multilingual environment (French, German, Dutch and English as working language) for internship periods of at least 6 months.

We have a website where you can find more details on the  opportunities and where students can place their interest : www.agfa.com/discovery

Ago 01, 2013

Wolframio seleccionat com a finalista al Festival Internacional de Cinema Científic

Un dels videos de Wolframio (agujetas) ha estat seleccionat com a finalista al Festival Internacional de Cine Científico y Ambiental de Doñana. A més a més, Yahoo España ha contactat al seu creador, el professor Laureano Jiménez, per fer servir els vídeos dins del seu canal de temàtic de ciència.

Enhorabona Wolframio!

Video agujetas

 

Jul 29, 2013

L’American Chemical Society es fa ressò de la nostra recerca!

Enhorabona a tots els implicats!

Més informació

Jul 24, 2013

Tancament instal•lacions Sescelades durant l’estiu.

L'ETSEQ romandrà tancada del 3 al 25 d'agost.

Per a qualsevol consulta poden enviar un correu electrònic a info.etseq@urv.cat.

L’estudiant Mireia Font rep el premi “Together with BASF”

Jul 01, 2013

L’estudiant Mireia Font rep el premi “Together with BASF”

El Sr. Erwin Rauhe, màxim responsable del sud d’Europa i conseller delegat de BASF Española, va entregar, divendres 21 de juny, el premi “Together with BASF” a l’estudiant de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ), Mireia Font Giné. El seu projecte de final de carrera, desenvolupat a BASF, porta el títol: “Separació i Tractament de les aigües residuals de neteja de les estacions de dosificació de la planta de Formulació”.

A l’acte van assistir-hi el tutor del treball,  Josep Lluís Grau; Joan Maria Garcia Girona, director del centre de producció de Tarragona, el Dr. Allan D. Mackie, subdirector de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ) i el dr. Josep Font Capafons, director del Departament d’Enginyeria Química.

A través d’aquest programa s’ofereix als estudiants de 4rt curs de la Llicenciatura d’Enginyeria Química i de 3r de Grau d’Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili la possibilitat de realitzar el projecte de final de carrera a BASF, completant així la seva formació com a enginyers/eres.

Es tracta d’una estància amb una doble vessant: es comença amb un períodes de pràctiques durant l’estiu i en el següent curs acadèmic es realitza el projecte de Final de Carrera.

El projecte està becat amb 2.000€, que s’entreguen una vegada finalitzat i aprovat,, amb una qualificació mínima de notable. El projecte de la Mireia Font va obtenir una matrícula d’honor.

Acte de graduació de la primera promoció del Grau de Enginyeria Química:

Jun 17, 2013

Acte de graduació de la primera promoció del Grau de Enginyeria Química:

El divendres 7 de juny va tindre lloc l'acte de graduació del Grau d’Enginyeria Química (Promocions 2009-2013/14). Felicitacions a tots els graduats!

Premis Dow per a futurs estudiants de Màster (MEQ i MEAPS)

Jun 14, 2013

Premis Dow per a futurs estudiants de Màster (MEQ i MEAPS)

L'empresa Dow ofereix dos premis, Solutionism i Sustainability, per a estudiants que es vagin a matricular als màsters professionalitzadors de l'ETSEQ (MEQ i MEAPS). La convocatòria proposa fer sengles estudis sobre temes d'interès per Dow, que s'hauran de defensar a finals de setembre de 2013 en equips d'entre 2 i 4 membres. Els guanyadors tindran un premi equivalent a la matrícula del màster triat (MEQ o MEAPS) i gaudiran de la prioritat per a fer pràctiques a Dow. Per a participar-hi és imprescindible presentar una expressió d'interès abans de la fi de juny d'enguany.

Si no tens equip, nosaltres podem ajudar-te a formar-ne a partir de les expressions d'interès rebudes. Accepta el repte i inscriu-te ja!

Més info

Sessió de lideratge d'empresa a l'ETSEQ

Jun 11, 2013

Sessió de lideratge d'empresa a l'ETSEQ

El Sr Salvador Martínez , directiu de Eulen,  va impartir una sessió de lideratge en nom de CEPTA als alumnes de projecte integrador III d'Enginyeria Mecànica.

Aquesta formació va ser patrocinada per CEPTA a traves de la seva direcció de Formació , Ocupació i Desenvolupament. 

Jun 10, 2013

Nou Màster en Direcció d'Operacions Logístiques

L'ETSEQ oferta pel proper curs acadèmic 2013-14 un nou màster: Màster en Direcció d'Operacions Logístiques, MEDOL

Díptic


Adreçat a Graduats en Enginyeria Química, Enginyers Químics, Enginyers Tècnics  i enginyers en general. Titulats universitaris en Ciències Químiques i ciències en general. Llicenciats o Graduats en Administració i Direcció d'Empreses, Econòmiques, Dret i en Ciències Empresarials. En general, titulats universitaris amb experiència i/o interès en l'àmbit de la Logística.

Aquest Màster capacitarà  a tècnics per a treballar en àrees de logística (compres, aprovisionament, fabricació, transport, emmagatzematge, distribució) d'empreses industrials i de serveis.

El Màster MEDOL, de 60 ECTS, està previst que comenci el proper mes d'octubre i s'acabi el mes d'abril de 2015. Es presencial i s'impartirà  dimarts i dijous de 17 a 21 h. Les classes teòriques es complementen amb visites a centres i instal·lacions, pràctiques a empreses i amb un projecte de fi de curs.
 
Trobareu més informació a la web:
http://www.fundacio.urv.cat/master_en_direccio_d_operacions_logistiques/of/CAT/MDOPLEN-M1-2013-1

WORK EXPERIENCE 2013 a l'ETSEQ

Jun 06, 2013

WORK EXPERIENCE 2013 a l'ETSEQ

L’ETSEQ llença el programa WORK EXPERIENCE un programa de formació que posa l’accent en la relació universitat i empresa.

El WORK EXPERIENCE compta amb premis econòmics per fer front a la matrícula del primer any dels nous alumnes.

Més informació a www.etseqexperience.com

Cartell

Jun 04, 2013

Informació per als estudiants sobre 2on i 3er GEA i GEQ

Adjuntem presentació.

Jun 04, 2013

Informació per als estudiants sobre 2on i 3er GEM

Adjuntem presentació.

Entrega premi DOW al millor avantprojecte 1r4t

Jun 03, 2013

Entrega premi DOW al millor avantprojecte 1r4t

El passat 29 de maig de 2013 es va lliurar el Premi DOW al millor avantprojecte 1r4t de les enginyeries química i agroalimentària de l'ETSEQ per part de Alfred Arias, de DOW Chemical.

La tasca consistia en dissenyar una planta de fabricació de monòmer d'acetat de vinil (vam).

L'equip guanyador, liderat per Josep Miquel Cornadó, està format per Alberto Lozano, Pablo San Miguel, David Ezequiel Sobrero, Núria Torrademé i Borja Villaverde. En total han participat quinze equips formats per entre set i nou persones.

En el projecte integrador 1r4t curs, treballen conjuntament estudiants que comencen el grau i els que l'acaben, que fan de tutors dels més joves. Aquesta metodologia docent ha estat premiada i reconeguda internacionalment. El jurat Dow-Etseq ha avaluat els pòsters dels grups finalistes i ha assistit a la presentació dels projectes.

El premi rebut és el manual d'Enginyeria Química "Perry", i en l'acte de lliurament han participat, a més d'Alfred Arias, responsable de Formació i Processos de Treball de Dow Chemical, els professors Gonzalo Guillén, responsable de l'ensenyament d'Enginyeria Química, i Montse Ferrando, d'Enginyeria Agroalimentària, i el director de l'ETSEQ, Josep Bonet.

Premi MESSER

Jun 03, 2013

Premi MESSER

El 27/05/2013 el director general de Messer Iberica, Karl Hauck, va fer lliurament del Premi Messer a l'equip d'estudiants d'Enginyeria Química guanyador pel disseny d'una planta de producció d'ETBE.

 
El projecte es titula: Disseny d'una planta de producció d'ETBE, i l'ha realitzat un equip d’estudiants liderat per Luisa Fernanda Alarcón i format per Joan Crusells, Andrea Neve, Sergi Rocamora, Albert Solana, Lucas Santiago Tabera i Tània Villalba. L’ETBE (etil-ter-butil-éter), és un component que s’afegeix a les gasolines d’alt octanatge i que ajuda a reduir les emissions contaminants.

El Premi Messer a estudiants de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química (ETSEQ) per al millor projecte de 2n curs del Grau d'Enginyeria Química es va convocar dins del conveni marc signat a principis de l'any entre el fabricant de gasos industrials Messer Ibèrica i la URV.


L'acte l’han presidit el vicerector de la URV, Xavier Farriol, el director de l'ETSEQ, Josep Bonet, la directora general de l'Associació d'Empreses Químiques de Tarragona (AEQT), Teresa Pallarés, i el director general de Messer Ibèrica, Karl Hauck.

Els estudiants van optar a aquest premi mitjançant la presentació d'un avantprojecte integrat en l'assignatura Processos i Productes Químics. Durant el matí els vuit equips participants han defensat els seus projectes davant d'un jurat format per representants de l'ETSEQ (Josep Font i Josep Bonet) i de l'empresa Messer (Ruben Folgado (director tècnic), Jordi Soler (Departament d’Aplicacions) i José Montoro (cap de planta).

Amb aquesta iniciativa Messer i la URV consoliden la seva col•laboració, reconeixent públicament els mèrits acadèmics i humans dels estudiants universitaris.

Mai 24, 2013

Acte de lliurament premis MESSER

Dilluns 27 de maig de 2013 a les 16:00 a la Sala de Graus de l'ETSEQ tindrà lloc l'acte de lliurament dels premis MESSER.

Més informació

Mai 23, 2013

Lliurament Premi Projecte 1r-4t

Distinció DOW al grup de projecte i a la direcció de projectes.

Més informació

Mai 16, 2013

Dra. Marta Sala guardonada al programa ICREA

Felicitats per la Dra. Marta Sales que ha estat recentment premiada amb un dels reconeixements del programa ICREA Acadèmia de la convocatòria 2012. Aquest programa d'àmbit català és altament selectiu i competitiu, sobretot en una edició on només s'han atorgat 13 reconeixements. D'aquesta forma, avala la seva excel·lent trajectòria investigadora, amb més mèrit si cap donada la seva encara curta durada.


Amb aquest reconeixement, el departament disposa de dos professors premiats i passa a acompanyar al Dr. Francisco Medina, qui va obtenir la menció a la convocatòria 2009.

Podeu trobar més informació sobre el programa i els guardonats fins ara a http://www.icrea.es/Web/Awarded.aspx.

X Concurs de mòbils propulsats per salt hidràulic

Mai 16, 2013

X Concurs de mòbils propulsats per salt hidràulic

El 29 de maig a les 16:00 davant dels laboratoris de mecánica esteu convidats al X CONCURS DE MÒBILS PROPULSTAT PER SALT HIDRÀULIC.

Cartell

Visita instal·lacions REPSOL abril

Mai 06, 2013

Visita instal·lacions REPSOL abril

Un grup d'estudiants de 2n curs del Grau d'Enginyeria Química de l'ETSEQ va visitar les instal·lacions de REPSOL Refino a Tarragona el passat 23 d'abril. Durant la visita, guiada per Jordi Torres (Tècnic d'Operació d'Hidrotractaments i antic graduat de la nostra Escola), Carla Benseny (Tècnic de Processos), i la Sra. Paloma Valdés, representant el departament de Relacions Externes de l'empresa, els estudiants van poder visitar in situ la planta de fabricació d'ETBE i conèixer els detalls d'aquest procés i del fraccionament de petroli, observar d'a prop les diferents parts i equipaments de la planta, així com visitar la sala de control de la mateixa. La visita va acabar a la sala on s'exposen les maquetes a escala de totes les unitats de la planta (peces úniques actualment), on se'ls va oferir un refrigeri.

Visita a CELANESE

Mai 06, 2013

Visita a CELANESE

Els estudiants de 1er curs del Grau d'Enginyeria Química i del Grau d'Enginyeria Agroalimentària que realitzen un avantprojecte sobre el procés de producció del monòmer de l’acetat de vinil (VAM) a partir d’etilè, àcid acètic i oxigen varen visitar les instal·lacions de CELANESE a Tarragona el passat 24 i 25 d'abril. La visita va ser guiada pel propi Director d’Operacions de l’empresa Sr Josep Altur, el cap de planta de VAM, Gonzalo Rey, l’enginyer de producció Lluis Vázquez ila Capde laboratori Sonia Cardo. Els estudiants van comprovar in situ la realitat del procés de producció d’aquest monòmer i van poder comparar-lo amb el seu propi disseny realitzat des de inici de curs. Els tècnics de CELANESE van ser en una font immillorable de tot tipus de consultes relacionades amb el procés i els productes. 

Mai 02, 2013

Activitats de crèdits lliures

Empreneduria i innovació

Abr 30, 2013

Seminaris interdisciplinaris. Activitats de crèdits lliures

"Anàlisi Quantitatiu de Riscos d'instal·lacions Industrials"

"Basics of process simulation using hysys"

Abr 27, 2013

Concurs de mòbils autopropulsats

El proper 29 de maig a les 16:00h. es celebrarà al Campus Sescelades el X Concurs de mòbils autopropulsats.

Enunciat concurs.

Abr 24, 2013

Informació universitària de l'ambaixada de França a Madrid

Us fem arribar una sèrie de links amb beques, ajudes i altres convocatòries,

 

Sol·licitud de beques universitàries i allotjament públic del CNOUS per a 2013 i 2014

http://www.cnous.fr/index.php?lg=fr&refresh=1

Convocatòria 2014-2015 de l’Institut d’Estudis Avançats de París

http://paris-iea.fr/

Fins al 30 d’abril

Beques per alumnes francesos o europeus sota certes condicions

http://www.cnous.fr/_vie__dossier_15.736.270.htm

Allotjament: per alumnes francesos o europeus en programes d’intercanvi a 2013 (Erasmus, doble titulacions…)

Premi Joussot-Dubie de l’Institut Politècnic de Burdeos (IPB)

http://www.enscbp.fr/spip.php?rubrique152

Tres llocs de formació postdoctoral a l’Institut de Biologia de la ENS de Paría

http://www.espagne.campusfrance.org/es/actualidad/3-puestos-postdoctorales-abiertos

Fins a l’1 de maig de 2013

Amb cooperació amb EADS/ASTRIUM

Escola Nacional Superior de Química, Biologia i Física del IPB.

Estudiants estrangers de perfil acadèmic excel·lent, titulars d’un Bachelor (3 o 4 anys d’estudis superiors) en química/física o ciències dels aliments candidats a formacions màster.

Candidatures fins al 15 de maig de 2013

3 places per a dos joves investigadors
A l’Escola Normal Superior
Contracte de 24 mesos
Sense condició de nacionalitat o d’edat.

Màsters conjunts – Convocatòria 2013 per a responsables pedagògics i professors.

http://ambafrance-es.org/france_espagne/spip.php?article6823

Programa “Mérimée” 2013 de colaboración entre Escuelas Doctorales

http://ambafrance-es.org/france_espagne/spip.php?article6823

Convocatòria 2013-2014 de l’Institut nacional d’estudis demogràfics per la formació de doctorat

http://www.ined.fr/fr/recherches_cours/jeunes_chercheurs/appels_candidatures/

Programa Doctorat en l’Escola de ciència e enginyeria en materials , mecànica, energia i aeronàutica de Poitiers

http://simmea.ed.univ-poitiers.fr/

Jornada de portes obertes de recerca.

Abr 22, 2013

Jornada de portes obertes de recerca.

El proper 24 d'abril tindrà lloc la Jornada de portes obertes de recerca.

 

BASF's "We create chemistry" grant competition

Abr 22, 2013

BASF's "We create chemistry" grant competition

Win a paid internship at the largest chemical company in the world.

More information

General rules

Premis TEPSA 25è aniversari.

Abr 19, 2013

Premis TEPSA 25è aniversari.

Els estudiants de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química, Anna Antón i Eduard López, han estat els guanyadors del Premi Tepsa 25è aniversari. L'empresa els ha lliurat un premi de 3.000 € i diploma en un acte realitzat el dilluns, 15 d'abril a migdia, a la Sala de Graus de l'Escola.

A l'acte de lliurament han assistit per part de l'empresa Luís Sala, director general de TEPSA, Leandro Crespo, director d'Estratègia i comunicació, Josep Forés, director tècnic, i Josep Enric Mañé, director de la terminal de Tarragona i professor de l'ETSEQ. Per part de l'ETSEQ el seu director, Josep Bonet, acompanyat d'altres responsables acadèmics.


L'empresa TEPSA és proveïdora per a la recepció, emmagatzemament i reexpedició de productes líquids al port de Tarragona, i ha creat el Premi per celebrar el seu 25è aniversari. Podien presentar-se a la convocatòria tots els estudiants participants de l'activitat "Chemicals Supply Chain", organitzada per l'ETSEQ i patrocinada per TEPSA, susceptible de ser reconeguda acadèmicament dins l'assignatura optativa "Seminaris Interdisciplinaris" dels ensenyaments de grau de l'Escola.

Visita instal·lacions REPSOL

Abr 18, 2013

Visita instal·lacions REPSOL

Un grup d'estudiants de 2n curs del Grau d'Enginyeria Química de l'ETSEQ va visitar les instal·lacions de REPSOL Refino a Tarragona el passat 9 d'abril. Durant la visita, guiada pels tècnics de REPSOL Jordi Torres (Tècnic d'Operació d'Hidrotractaments i antic graduat de la nostra Escola) i Carla Benseny (Tècnic de Processos), i la Sra. Paloma Valdés, representant el departament de Relacions Externes de l'empresa, els estudiants van poder visitar in situ la planta de fabricació d'ETBE i conèixer els detalls del procés de fraccionament de petroli, observar d'a prop les diferents parts i equipaments de la planta, així com visitar la sala de control de la mateixa. La visita va acabar a la sala on s'exposen les maquetes a escala de totes les unitats de la planta (peces úniques actualment), on se'ls va oferir un piscolabis.

Premi DOW 2013

Abr 18, 2013

Premi DOW 2013

Ahir dimecres, 17 d’abril, va tindre lloc l’acte de lliurament del Premi Dow 2013 -que enguany ha celebrat la seva 35a edició- a les instal•lacions del polígon sud de Dow Chemical a Tarragona.

L’acte va estar presidit per l’Hble Sr. Santi Vila i Vicente, Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i va comptar amb una àmplia presència de representants de l’àmbit institucional, acadèmic i empresarial del nostre territori. Així, s’hi va donar cita l’Il•lm. Sr. Joaquim Nin, Delegat del Govern de la Generalitat; el Sr. Jordi Sierra, Subdelegat de l’Estat; els Srs. Josep Fèlix Ballesteros, Roc Muñoz, Joan Maria Sardà i Joan Martí Pla, alcaldes dels municipis de Tarragona, La Canonja, La Pobla de Mafumet i Perafort, respectivament; el Sr. Joan Pedrerol, President de l’AEQT; Senador Sr. Jordi Sendra; Diputat al Congrés; la Sra. Victòria Forns i el Sr. Jordi Roca, diputats del Parlament de Catalunya; el Dr. Francesc Xavier Grau, Rector de la Universitat Rovira i Virgili; el Sr. Josep Andreu, president de l’Autoritat Portuària de Tarragona.

Tots ells, junt amb professors i alumnes de la URV i altres convidats a l’acte, van gaudir d’una agradable gala que va servir per distingir Pedro Sabaté Navarro com a guanyador del 35è Premi Dow. Aquesta distinció li permet accedir a una posició laboral estructural a Dow, en una de les localitzacions de la companyia a Europa, Orient Mitjà i Àfrica. Tal i com va explicar el guanyador, “aquest és un dels dies més importants de la meva vida, perquè he complert un objectiu que em vaig marcar ara fa quatre anys, quan vaig assistir al Premi Dow i, des del fons de la sala, em vaig proposar guanyar-lo”. L’objectiu va poder assolir-lo ahir, un dia en què va culminar una aspiració personal: “He lluitat per ser el que volia, enginyer químic, i ho he aconseguit”, va afirmar en un discurs en què també va mostrar el seu agraïment als companys, professors i, especialment, a la seva família.

Més informació al FACEBOOK de DOW

Abr 18, 2013

Eleccions a organs col·legiats 2013

Adjunt us fem arribar el link sobre les eleccions de 2013.

http://www.urv.cat/eleccions/

Abr 17, 2013

Enquestes d'opinió alumnes

Volem conèixer la vostra opinió. Participa a la nostra enquesta.

 

Abr 17, 2013

Eleccions de PIF

Convocatòria

Abr 12, 2013

Èxit al X-Culture Team

Us fem arribar una carta que mostra l'èxit de la participació de l'ETSEQ al program X-Culture Team, en concret dels alumnes de la Professora Teresa Torres.

Felicitats!

Més informació

Beques Global Environmental Sustainability

Abr 11, 2013

Beques Global Environmental Sustainability

Adjuntem informació sobre les Beques per al curs Global Environmental Sustainability.

Preparing for Climate Change and Coastal Disasters

Més informació

Contacte: laureano.jimenez@urv.cat

Abr 05, 2013

Jornada d'orientació professional a l'ETSEQ:

"Introducció a les tècniques de recerca i ocupació"

Tots els estudiants que participin al taller hauran de portar imprès en paper el propi currículum, per tal de poder fer una millora del mateix.

Hi hauran dos sessions:

9 Abril / 16:00 - 18:00

Aula 118

11 abril / 11:00 - 13:00

Aula 118

Objectius:

Donar informació als estudiants de l'ETSEQ sobre els serveis d'orientació professional que els hi ofereix la URV.

Treballar conceptes d'orientació professional amb els estudiants que estan a punt de finalitzar els seus estudis.

Oferir estratègies sobre com millorar el currículum i la carta de presentació, com a eina important de promoció d'un mateix.

Conèixer quines possibilitats tenen d'afrontar el procés de recerca de feina i saber valorar-se a si mateixos.

Abr 02, 2013

Watson 2.0 - Estratègies de resolució de problemes

Curs per fer front als problemes d'una manera creativa.

Més informació

Premis PROAS

Abr 01, 2013

Premis PROAS

El passat dimecres dia 13 de març va tenir lloc a la sala de reunions de la direcció de l'ETSEQ l'acte d'entrega per part del Director General de PROAS, Sr. José Luís Prieto, en companyia del Cap de Proas a Tarragona, Sr. Diego Cazorla, d'un diploma a Jaume Hernández Guillén, en representació del Grup d'estudiants de 5è curs d'Enginyeria Química guanyador del primer premi de Projecte Final de carrera finalitzat al 2012. Aquest grup està integrat a més a més per David Àlvarez López i Roberto Lavín López, guanyadors del premi amb el Projecte anomenat "Disseny d'un sistema de gestió de manteniment  preventiu, 5S ".

El director de l'ETSEQ, Dr. Josep Bonet, va rebre també de mans del Director General de l'empresa PROAS un diploma de reconeixement de la tasca duta a terme per part de l'ETSEQ.

CONVOCATÒRIA DEL PREMI DOW 2013

Mar 07, 2013

CONVOCATÒRIA DEL PREMI DOW 2013

"El Premi Dow, que actualment celebra el seu 35è aniversari, té com a missió fomentar al llarg de la vida acadèmica dels estudiants d'Enginyeria Química, el desenvolupament i l'aplicació de les competències que DOW i l'ETSEQ reconeixen com a crítiques per a la seva realització personal i professional."

../etseq/uploads/cartell informatiu - bases premi DOW1.doc

 

../etseq/uploads/Presentació Premi Dow 20131.pdf

 

../etseq/uploads/Dow_Award_Questionnaire_20131.doc

Curs ETSEQ-DOW 2013

Mar 06, 2013

Curs ETSEQ-DOW 2013

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química amb la col·laboració de DOW CHEMICAL IBERICA S.L. organitza el curs: Juguem de manera responsable! Ethica, Joc de taula per al desenvolupament sostenible

Cartell Informatiu del curs

Presentació del curs.

Feb 27, 2013

Messer Ibèrica col·labora amb la URV i l'ETSEQ

Messer Ibèrica de Gases SAU i la URV han signat un conveni marc de col·laboració el dilluns 25 de febrer al matí, a la sala de juntes del Rectorat. La companyia i l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química ja desenvolupen diversos projectes de reconeixement a la excel·lència.

Més informació

Concurs EDP University Challenge 2013

Feb 27, 2013

Concurs EDP University Challenge 2013

Concurs universitari anyal per incentivar a la comunitat estudiantil per a desenvolupar un projecte en matèria d'enginyeria, marketing, simulació i comunicació.

Més informació

Reglament

Pàgina web

Feb 25, 2013

Llavors, què és el que fa un Enginyer Químic?

Adjunt trobareu un article molt entenedor sobre el que fa un Enginyer/a Químic/a

The Guardian

X-Culture Project

Feb 19, 2013

X-Culture Project

En un intent de fomentar la curiositat cap a carreres professionals amb vocació internacional l’ETSEQ participa, per primera vegada en el X-Culture Project (http://www.x-culture.org/).

Durant els propers mesos, els alumnes de grau Adrià Font, Alfonso García, Aranzazu Gonzales, Greta Somogyi, Lucas Tabera, Luisa Alarcón, Noelia Ruiz i Rubén Molina experimentaran de primera mà els reptes de la col·laboració internacional treballant en un entorn multilingüe, multidisciplinari i multicultural amb alumnes d’universitats d’Estats Units, Nigèria, Barbados, Colòmbia i Regne Unit.

El equips treballaran amb l’objectiu de desenvolupar una nova idea de negoci per una companyia internacional estudiant la seva viabilitat econòmica i de mercat. Entre els al·licients de l’X-Culture Project es troba la possibilitat que tenen els alumnes de treballar amb empreses i reptes reals, com el presentat per la multinacional Gramedi d’Indonesia, o buscar el seu propi repte en sectors del seu interès. I si ja és difícil comunicar-se i desenvolupar idees de negoci a nivell local, encara ho és més si es forma part d’un equip virtual que ha de dominar des dels canvis d’horaris al programari de col·laboració en línia (Doodle, Dropbox, Skype, Google Docs i similars) per conduir reunions realment efectives.

Com a compensació pel talent, els membres dels millors equips tindran la possibilitat de viatjar a una conferència final en Florida. I és allí on esperem veure a l’Adrià, l’Alfonso, l’Aranzazu, la Greta, el Lucas, la Luisa, la Noelia i/o el Rubén. 

S'obre el termini d'inscripcions a la quarta edició del forum IMPULSA.

Feb 19, 2013

S'obre el termini d'inscripcions a la quarta edició del forum IMPULSA.

La Fundació Prí­ncep de Girona ha obert el termini d'inscripcions per als joves interessats en participar en el Fòrum IMPULSA 2013, que enguany arriba a la quarta edició i es realitzarà el 26 i 27 de juny al Palau de Congressos de Girona. El perfil dels assistents és el de joves amb talent, amb iniciativa, transformadors i amb un projecte que pugui ser exemple per a altres joves. Les persones interessades a participar-hi podran inscriure's omplint el Formulari d'Inscripció, fins al proper 31 de març de 2013. Tindran prioritat els joves que no hagin assistit a cap edició anterior.

Més info

Beques FULLBRIGHT d'ampliació d'estudis als EUA

Gen 29, 2013

Beques FULLBRIGHT d'ampliació d'estudis als EUA

Us informem de la convocatoria de les BEQUES FULLBRIGHT.

25 beques Fullbright destinades a titulats superiors interessats a participar en programes de Màster, Doctorat o, excepcionalment, en projectes d'investigació pre-doctoral en una universitat dels Estats Units durant el curs acadèmic 2014-2015.

L'Import total de la beca garanteix la cobertura del viatge, la compra de llibres i materials, manutenció, matrícula i assegurança mèdica i d'accidents.

El formulari de sol·licitud i les indicacions per presentar la sol·licitud i la documentació requerida, els trobareu a la pàgina web de la Comissió Fullbright.


La data límit per presentar les sol·licituds és el proper 21 de març de 2013.


Si desitgeu ampliar la informació podeu consultar la pàgina web:

www.fulbright.es

O bé podeu aconseguir assessorament acadèmic a emplenant el següent formulari:

http://fulbright.es/ver/formulario-informacion

Vídeos sobre ciència: "Breakthrough science video"

Des 06, 2012

Vídeos sobre ciència: "Breakthrough science video"

Document gràfic a on es parla del desenvolupament de cèl·lules solars.

Link a video

Pràctiques a Procter & Gamble

Des 04, 2012

Pràctiques a Procter & Gamble

Adjunt a aquesta noticia podeu trobar més informació per a realitzar la sol·licitud. El termini de registre acaba el 31 de gener de 2014.

Més informació

Díptic

Seminari

Nov 23, 2012

Calendari Exàmens Addicional 12-13

A l'arxiu adjunt trobareu informació sobre la Convocatòria Addicional dels exàmens.

Calendari exàmens addicional 12-13

El Dr. Gonzalo Guillén guanya el premi “Juan López de Peñalver” que atorga la “Real Academia de Ingeniería”

Nov 14, 2012

El Dr. Gonzalo Guillén guanya el premi “Juan López de Peñalver” que atorga la “Real Academia de Ingeniería”

La RAI (Real Academia de Ingeniería) atorga els premis “Jóvenes Investigadores”  premis que anualment reconeixen investigadors rellevants de menys de 36 anys en el camp de les enginyeries .

En concret al Dr. Guillén l’han reconegut amb el premi  “Juan López de Peñalver”  tot valorant la trajectòria com a investigador i les seves contribucions en l’àmbit de l’enginyeria química. El Dr. Guillén rebrà el premi en un solemne acte públic el proper dia 20 de novembre a la seu de la RAI a Madrid.

L’enhorabona!

Més info

Beques Balsells-Generalitat de Catalunya.

Nov 09, 2012

Beques Balsells-Generalitat de Catalunya.

Més info

Les beques Balsells-Generalitat de Catalunya per a l’ampliació d’estudis de postgrau i estades postdoctorals en l’àmbit de les enginyeries i les ciències experimentals a la University of California, Irvine (UCI), i per a estudis de màster i doctorat en l’àmbit de la bioenginyeria a la University of Colorado, Boulder (UCB).

Per a les beques de postgrau, el requisit previ indispensable per poder sol·licitar-les és haver estat admès a la universitat on es volen realitzar els estudis.

 Els terminis per demanar l’admissió per a realitzar estudis de màster o doctorat durant el curs 2013-2014 finalitzen:

1 de desembre 2012 a la University of Colorado Boulder 

15 de gener 2013 a la University of California, Irvine

Per a les beques postdoctorals, els candidats s’han de posar directament en contacte amb l’investigador que aculli la seva estada i no hi ha un termini prefixat més que el de la pròpia convocatòria de beques.

Les convocatòries de les beques Balsells-Generalitat de Catalunya, per a una i altra universitat, es publiquen separadament al Diari Oficial (DOGC) normalment als mesos de març i abril.
 
Aquestes beques convocades anualment per la Secretaria d’Universitats i Recerca són cofinançades pel Balsells Fellowship Fund, les dues universitats implicades i la Generalitat.
 
Restem a la vostra disposició per a qualsevol informació addicional (spg.sur@gencat.cat o 93 552 69 35)

 

 

 

 

 

Curs "Chemicals Supply Chain" TEPSA XXV Aniversari

Oct 31, 2012

Curs "Chemicals Supply Chain" TEPSA XXV Aniversari

Us adjuntem informació sobre aquest curs que organitza l’ETSEQ amb la col·laboració de TEPSA (Terminales Portuarias, S.A.). Aquest curs podrà ser reconegut per 1 crèdit a l’assignatura optativa Seminaris Interdisciplinars (3 crèdits) dels Graus D’Enginyeria Química o Agroalimentària.

Més informació

International Student Open Contest

Oct 26, 2012

International Student Open Contest

Un concurs que premia els millors treballs dels estudiants i joves químics de qualsevol universitat.

 

Més informació.

Regles de participació.

Un projecte de l'ETSEQ/DEQ/DEM guanya el premi 2012 de Tecnologia Industrial

Oct 24, 2012

Un projecte de l'ETSEQ/DEQ/DEM guanya el premi 2012 de Tecnologia Industrial

El projecte IMPULSE amb participació de la ETSEQ i els departaments d’Enginyeria Química i Enginyeria Mecànica i amb coordinació d’en Ricard Garcia ha guanyat el premi al millor projecte en la gala Industrial Technologies 2012.

Més de 900 projectes han estat presentats en el camp de la Tecnologia Industrial. Els premis Industrials Technologies 2012 identifiquen i reconeixen els millors d’aquests projectes. En concret, aquest premi reconeix el projecte que hagi tingut el més gran impacte econòmic i social ajudant al creixement de la competitivitat europea i creant nous processos i productes.

Entre els 10 finalistes que van arribar a la gala, el reconeixement amb aquest prestigiós premi, va ser pel projecte IMPULSE on participen ETSEQ/DEQ/DEM i ha estat coordinat pel Dr. Ricard Garcia i Valls.

L'Enhorabona pels que van treballar en el projecte IMPULSE!

Més informació


Oct 22, 2012

Blog de la Plataforma per la sostenibilitat Química

Adjuntem link interessant del blog d’aquesta plataforma.

SUSCHEM BLOG

Mobilitat ERASMUS / MOU 2013-2014

Oct 17, 2012

Mobilitat ERASMUS / MOU 2013-2014

Si vols que t'informem sobre els terminis i requisits necessaris per poder-hi participar, anima't i vine a una de les reunions informatives que farem la setmana vinent. El calendari de les sessions és el següent:

 • Campus Catalunya: dilluns 22 d'octubre, de 13 a 14 hores, a l'Aula Magna
 • Campus Sescelades: dimarts 23 d'octubre, de 13 a 14 hores, a la Sala de Juntes de de la Facultat d'Educació i Psicologia
 • Campus Bellisens: dimecres 24 d'octubre, de 13 a 14 hores, a l'Aula Magna
 • Campus Terres de l'Ebre: dijous 25 d'octubre, de 13 a 14 hores, aula 110
 • Campus Vila-Seca: divendres, 26 d'octubre, de 13 a 14 hores, a l'Aula Magna

Ja t'anticipem que hi haurà una convocatòria única en què hauràs de presentar la teva sol·licitud, i que aquesta s'obrirà el dia 29 d'octubre i es tancarà el dia 30 de novembre.

Esperem veure't en alguna de les reunions i que t'animis a participar, és una experiència única!

Salutacions,


Equip del Centre Internacional

Universitat Rovira i Virgili

Web amb informació sobre Beques

Oct 15, 2012

Web amb informació sobre Beques

Nou portal sobre beques i ajuda econòmica pels estudiants.

Scolarshipstimes.com

Amb una categoria específica per Espanya

Spainscolarshipstimes.com

Oct 09, 2012

Lliçó inaugural de la 1a edició del Màster d'Energia Eòlica Terrestre i Marina

Títol: Tecnologia eòlica, evolució i perspectiva.

Imparteix: Pep Prats, VP Advanced Tecnology, ALSTOM Wind

LLoc: Sala de Graus ETSE/ETSEQ

Data: 16 d'octubre a les 18h

Set 13, 2012

Convocatòria d’eleccions al DEQ 2012

Ahir dia 12 de setembre de 2012 es van convocar eleccions a director del Departament d'Enginyeria Química, a celebrar el dia 3 d'octubre de 2012.
 
 

Set 04, 2012

Llistat grups GEQ i GEA

Llistat (provisional) dels alumnes de primer del Grau d'Enginyeria Química i del Grau d'Enginyeria Agroalimentària. Amb distribució dels grups de TEORIA  (T1 i T2), de Problemes (P1, P2 i P3) i de Laboratori ( L1, L2, L3, L4, L5 i L6).

Consulteu la informació:

Llistat grups GEQ i GEA

 

24 estudiants egipcis d'Enginyeria Química fan un curs Study Abroad a la URV

Jul 18, 2012

24 estudiants egipcis d'Enginyeria Química fan un curs Study Abroad a la URV

24 estudiants egipcis provinents de dues universitats van iniciar el 25 de juny el curs Engineering Laboratories Research Internships, a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química.

Els joves són de El Cairo University i de British University of El Cairo. L'objectiu acadèmic del curs és iniciar el contact amb l'activitat investigadora i faran pràctiques de recerca a diferents laboratoris de l'ETSEQ, al campus Sescelades. Els estudiants fan el 4art o 5è curs de l'ensenyament al seu país, i fan estades de dues o bé de tres setmanes amb un valor acadèmic de 4 o 6 crèdits europeus, respectivament.

S'han integrat a les diferents línies de recerca dels departaments d'Enginyeria Química i Mecànica per treballar en una vintena de projectes de recerca en marxa. Una avaluació final compravarà els resultats obtinguts per cada alumne.

A més de complir amb l'objectiu acadèmic principal, els joves egipcis coneixeran l'entorn (Tarraco Romana, Barcelona, etc) i la seva cultura. El professor responsable del curs és Allan Mackie d'Enginyeria Química.

 

El MITguardona els 10 joves més innovadors amb els premis TR35

Jul 02, 2012

El MITguardona els 10 joves més innovadors amb els premis TR35

Més informació per participar:

Web tr35

Jun 27, 2012

Acte de graduació dels ensenyaments d'EQ i ETIQI i entrega dels premis ACTIP

Dia: 29 de juny de 2012

Hora: 18:00

Lloc: Sala d'actes de la facultat de Ciències de l''Educació i Psicologia

Anunci Acte

La Direcció ETSEQ

Jun 26, 2012

Sessió informativa graus 20/06/2012

Informació

Jun 21, 2012

1er. Certamen Universitario Arquímedes

Per fomentar l'esperit de recerca dels joves estudiants universitaris mitjançant la concessió de premis als treballs de recerca.

28 premis en metàl·lic entre 2.000 i 7.000 € i 3 estades en centres de recerca del CSIC. 12 premis en metàl·lic per a professors tutors i 1 premi de 15.000 € a la institució amb més nombre de treballs seleccionats per a la fase final.

Díptic

Pòster

 

Jun 16, 2012

Programa de Postgrado Prysmian

Adjuntem link amb més informació:

http://www.prysmian.com/people/graduate_campaign.html

Pòster

Jun 15, 2012

Applications for EFCE Student Mobility Award 2013

Press release

Poster

Jun 12, 2012

Sessió informativa per a la matrícula: 20 de Juny a les 12:00 aula 103

El proper 20 de juny a les 12:00 h a l'aula 103 hi haurà una reunió per informar-vos sobre aspectes importants de cara a la matrícula del proper curs.


Durant la reunió, us donarem informació sobre els següents temes:

1. Pràctiques externes: quan matricular-les, com es gestiona la relació amb les empreses, etc.

2. Mobilitat: Condicions mínimes per poder fer-la, procediment, dates importants a tenir en compte

3. Particularitats d'algunes assignatures en els diferents graus: Assignatures amb pre-requisits, convocatòria única. Assignatures integrades en l'avantprojecte.

4. Assignatures optatives: Activitats Universitàries Reconegudes. Seminaris Interdisciplinaris. Assignatures optatives específiques del GEQ

Us recomanem que participeu perquè tota aquesta informació és molt important per tal que pugueu planificar la vostra trajectòria durant els estudis.

US HI ESPEREM!

 

Jun 09, 2012

Enquestes opinió Estudiants de Grau

Cartell enquestes opinió

Grup guanyador del premi DOW en la dotzena edició.

Jun 06, 2012

Grup guanyador del premi DOW en la dotzena edició.

El passat 30 de maig es va conèixer el guanyador per al millor equip de primer. El grup guanyador va ser el número 9. Es va entregar una còpia del llibre de: “Chemical Engineer’s Handbook” de Perry a cada membre de l’equip i al seu líder.

Líder: Alejandro Morató

Equip: Francisco J. Argaiz, J. Albert Duch, David González, Lluís Jímenez i Sergi Rocamora

Visita a empresa KELLOG'S

Jun 05, 2012

Visita a empresa KELLOG'S

El passat 25 d’abril, els alumnes de segon del Grau en Enginyeria Agroalimentària (GEA) i els alumnes del Master en Enginyeria Ambiental i Producció Sostenible (MEAPS) van fer una visita a les instal•lacions que ...l’empresa Kellogg’s té a Valls.
Els tècnics de l’empresa ens varen mostrar i comentar els detalls de la planta d’elaboració de cereals per esmorzar a partir de blat de moro i arròs. En aquest procés la tecnologia central per la transformació de les matèries primeres és l’extrussionat.

Abr 26, 2012

Concurs de mòbils autopropulsats.

Adjuntem cartell del IX Concurs de Mòbils Autopropulsats que tindrà lloc el dia 29 de maig de 2012, a les 15:30 h davant del Laboratori de Mecànica de l'ETSEQ.

Us hi esperem a tots!

Concurs de mòbils

L'Emprenedoria la Clau de l'Èxit

Abr 11, 2012

L'Emprenedoria la Clau de l'Èxit

Al Campus Sescelades.

Uns experts ens parlaran de les seves experiències com a pioners en el seu camp. Termini d'inscripció del 2 al 24 d'abril de 2012.

L'emprenedoria la Clau de l'Èxit

Abr 04, 2012

Guanyadora del premi DOW 2012

Ja tenim guanyador del premi DOW 2012!

Cartell guanyador

Mar 14, 2012

Presentació dels màsters universitaris gestionats per l?'ETSEQ

Adreçada als estudiants de 5è d’EQ, 3r d’ETIQI i 3r d’ETIM i qualsevol altre ensenyament cientifico-tècnic. Sala de Graus de l’ETSEQ, 22-03-2012 (13.00h)

Màsters

Gen 18, 2012

Obtenir energia de fulles artificials?

Els científics poden haver creat una solució assequible per a aquells que viuen sense electricitat.

La invenció és una fulla artificial, alimentada per una cèl·lula solar avançada que imita la fotosíntesi ...

http://www.youtube.com/watch?v=bBylSGTHMkw&feature=player_embedded

Got clean water? More than 1 billion people don't.

Gen 17, 2012

Got clean water? More than 1 billion people don't.

A growing number of engineering students are tapping into clean water projects, some through campus chapters of Engineers Without Borders. As a nonprofit humanitarian orga

Gen 16, 2012

2012 Taiwan Scholarship - Revised Taiwan Scholarship Program Guidelines

Chung Hua University of Taiwan

Fichers adjunts:

CHUAAPPLICATIONFORM

Taiwan scholarship:

http://www.etseq.urv.cat/home/arxius/noticies/bc4f13f96909d74_TaiwanScholarship.pdf

Gen 10, 2012

La torre lego més alta del mon!

Uns 6.000 nens brasilers han participat en la construcció de una torre realitzada amb més de 500.000 peces lego…

http://www.youtube.com/watch?v=M2fDan4Qj68&feature=player_embedded

Gen 09, 2012

Antoni Martí i Franquès on the News (TV3 + TAC12)

La Química de l'Aire és una edició facsímil del text de més impacte del científic Antoni Martí i Franquès.

http://youtu.be/c_2SsrJvYDQ