Notícies

Categories:

  • P
Proteus diagnostics guardonada al Tarragona Smart City

Des 18, 2014

Proteus diagnostics guardonada al Tarragona Smart City

Proteus Diagnostics, una iniciativa del centre d'innovació ATIC i l'equip de recerca INTERFIBIO del Departament d'Enginyeria Química (DEQ) de la Universitat Rovira i Virgili (URV), ha estat guardonada amb el primer premi de la seva categoria (Eficiència Energètica, Sostenibilitat i Tecnologia) en els premis “Empresa Tarragona Smart City” organitzats per l'Ajuntament de Tarragona i “Tarragona Impulsa”. La Càtedra sobre el foment de l’Emprenedoria de la URV ha recolzat l'esforç que lidera el Dr. Ángel González, investigador del DEQ i en la qual participen altres investigadors de l'equip, la URV i ICREA. L'empresa (que s'espera constituir abans de finals de 2014) tindrà com a activitat el desenvolupament i comercialització d'eines de diagnòstic per a aplicacions veterinàries i humanes. 

Informació a la web de la URV

Nov 08, 2014

Tarragona International Forward Osmosis Workshop (TIFOW 2014).

TIFOW

Els propers dies 11 i 12 de desembre de 2014, se celebrarà a Tarragona l'International Forward Osmosis Workshop (TIFOW 2014). Aquesta serà una magnífica oportunitat per intercanviar coneixements sobre Forward Osmosis. El registre en el workshop és de franc i només cal que envieu un correu a josep.montornes@ctqc.org. En cas de que vulgueu contribuir amb una presentació oral a la sessió de tarde, adjunteu un resum d'una pàgina que descrigui el treball a ser exposat. La data límit per a propostes de presentació és el 21 de novembre de 2014. En una setmana es procedirà a comunicar la seva acceptació. Pot trobar-se més informació en el document adjuntat. Us hi esperem!

Set 17, 2014

Inauguració curs acadèmic 14-15

A l'acte d'inauguració del curs acadèmic 2014-15 de la URV celebrat ahir, es van reconèixer els 25 anys de dedicació a la universitat dels membres del nostre PDI Dr. Joan R. Alabart, Dra. Magda Constantí i Dr. Joan Herrero, així com de na Pilar Obón, membre del PAS. La majoria d'aquests 25 anys, si no tots, han estat dedicats al servei al nostre departament. Igualment, el Dr. Francesc Medina va ser reconegut com a professor distingit de la URV pels seus mèrits docents i de recerca. Per últim, però no menys important, el Dr. Gustavo A. Orozco Alvarado i la Dra. Brisa M. Peña van rebre el premi extraordinari de doctorat de l'últim exercici, meritat per la seva alta producció científica durant la realització de la tesis doctoral. A tots ells i elles, la nostra enhorabona.Sessió tutorial ELECTROSPRAY TECHNOLOGY

Ago 28, 2014

Sessió tutorial ELECTROSPRAY TECHNOLOGY

El Dr. Joan Rosell Llompart, investigador ICREA del nostre Departament, va impartir una sessió tutorial sobre ELECTROSPRAY TECHNOLOGY a la INTERNATIONAL AEROSOL CONFERENCE a Busan, Corea del Sud, el passat 28 d'agost. Els aerosols són suspensions de partícules en aire (o en un gas), com ara un fum, la pols, la boira, així com també aerosols d'utilitat industrial per fer recobriments especials i partícules. Els electrosprays són dispersions fines de gotes que es produeixen en aplicar un elevat camp elèctric a una gota líquida. El congrés IAC s'organitza cada quatre anys i és el congrés sobre ciència i tecnologia d'aerosols més important al món. Aquesta serà una de les quatre sessions tutorials al IAC d'enguany, reservades per a investigadors mundialment destacats a l'àmbit.

2on Congrés sobre Ciència i Tecnologia dels aerosols, RICTA 2014

Jul 10, 2014

2on Congrés sobre Ciència i Tecnologia dels aerosols, RICTA 2014

Experts d'Espanya i Portugal s'han reunit al campus Catalunya de la URV per tractar sobre aerosols, com ara els efectes de les partícules a l'aire sobre el medi ambient i les persones.

Des de dilluns 7 fins al dimecres dia 9, ha tingut lloc a la URV la II Reunió Ibèrica sobre ciència i tecnologia d’aerosols. A la trobada s’han fet debats sobre progressos científics i tecnològics realitzats en la recerca sobre aerosols, especialment per la comunitat científica de Portugal i Espanya.

Més info

 3d Workshop on biomaterials and their interactions with biological and model membranes 2014

Mai 29, 2014

3d Workshop on biomaterials and their interactions with biological and model membranes 2014

Meeting Softmap Program

http://meeting.softmat.net/program/
 
which will be held at the hotel Magnolia****, Salou (Costa Dorada), Spain, 31 May - 3 June 2014

The meeting is organized within the scope of EU funded Marie Curie Initial Training Network Smart Nano-objects for Alteration of Lipid bilayers (SNAL) http://itn-snal.net/
 
First day (31 May) of the meeting is reserved for the management kick-off meeting for participants of the project. 1-3 June is a regular scientific workshop.

This meeting follows up the 1st Workshop held in Salou 19-23 September 2011 and 2nd Workshop 24-26 February 2013. The selected contributions to the meeting may be published in the web themed issue "Interaction of nano-objects with lipid membranes" in Soft Matter journal(http://rsc.li/P846Qr/ ).

The general topic of the meeting is the interaction of synthetic
polymers, nanoparticles, surfactants, proteins, small biomolecules with biological and model phospholipid membranes (check our web site).

Leading scientists and experts from biology, chemistry, physics,
engineering and industry will participate in the meeting to give it a true multidisciplinary environment.

El grup SEES:Lab desenvolupa una eina que permet predir conflictes en un equip de treball.

Abr 01, 2014

El grup SEES:Lab desenvolupa una eina que permet predir conflictes en un equip de treball.

El grup SEES:lab de l'ETSEQ-URV ha desenvolupat una eina que permet analitzar xarxes complexes (aquelles formades per les interaccions entre unitats d'un sistema), i predir-ne el seu comportament. Aquesta eina es pot aplicar tant a problemes socioeconòmics com biològics. L’aplicació permet anticipar conflictes en equips, però també identificar incompatibilitats entre medicaments, de forma fàcil i ràpida.

Quan el Roger Guimerà i la Marta Sales-Pardo, investigadors que codirigeixen SEES:lab, veuen un grup de gent, no hi veuen només persones: hi veuen un sistema complex format per nodes i relacions. Un node és cadascuna de les parts que forma un sistema, és a dir, les persones d’un grup; un conjunt de nodes i les seves interaccions formen una xarxa. El que fa interessant un sistema complex, segons Guimerà –investigador i professor ICREA–, és que “el comportament global del sistema no és només la suma de les parts”, sinó que hi tenen molt a veure les relacions entre cadascun dels nodes. I és aquí on la seva investigació pren rellevància: mitjançant l’estudi de les connexions entre aquestes unitats, són capaços d’entendre millor els sistemes i predir patrons de comportament.

Fruit de la investigació del grup, s’ha desenvolupat una eina que permet predir conflictes en un equip de treball: “Vam agafar diversos equips en dos moments, al mig i al final del treball, i els vam preguntar amb quins dels seus companys els agradaria treballar en el futur”, explica Marta Sales-Pardo. El resultat va ser que, amb les dades de la primera entrevista, l’eina va saber predir les persones que els seus companys van identificar com a conflictives al final del treball, amb una fiabilitat estadística elevada.

El treball del grup és “tan abstracte” que té usos molt diversos. Per exemple, el mateix algoritme es pot utilitzar per trobar incompatibilitats entre medicaments. Aquest és un dels darrers avenços que ha fet el grup: “Gràcies a les interaccions que sí que es coneixen”, explica Guimerà, “l’eina prediu altres interaccions que poden ser nocives per les persones”. “Típicament, caldria provar una per una totes les combinacions possibles entre medicaments per saber quins són incompatibles”, indica Sales. “Amb aquesta eina, en canvi, només s’haurien de provar empíricament els casos que l'eina indica com a més probables”. A més, si s’introdueix la informació recollida a la prova a l’eina, aquesta continua aprenent i millorant la forma com identifica les interaccions.

Però com és possible que el mateix algoritme es pugui aplicar a situacions tan diverses? Per al grup, la clau està en les connexions: “A nosaltres ens és igual si un sistema són persones o medicaments”, diu el Roger. “El que fem és estudiar-ne les interaccions i, a partir d’aquestes, predir-ne de noves”. “Els patrons que l’eina detecta són totalment diferents en els dos casos”, afegeix la Marta, “però el procés i la matemàtica que hi ha al darrera és sempre la mateixa”.

El SEES:lab porta 5 anys treballant en el desenvolupament de l’eina, en el marc del projecte Discovery, decomposition and dynamics of complex networks (DDDNET), finançat per la Fundació James S. McDonnell dels Estats Units; i dels projectes europeus GRODYNET –de Guimerà– i DEDINET –de Sales-Pardo–, finançats per la Comissió Europea. En essència, l’eina és capaç de dibuixar una xarxa sencera si li ensenyem només una part d’aquesta xarxa, és a dir, de predir les connexions que no coneix. A més, ho fa de forma automàtica i permet processar un volum molt elevat d’informació en molt poc temps. De fet, com més nodes hi ha i més informació s’introdueix a l’eina, més fiable en serà el resultat.

Per posar un exemple, imaginem que tenim un judici amb nou jutges, i coneixem el veredicte de vuit d’ells; volem predir el del darrer jutge. A més, coneixem el que tots ells han votat en casos anteriors. Si som capaços de trobar les afiliacions (connexions) entre els diferents jutges, analitzar-les i seleccionar aquelles que són rellevants, podrem trobar, per a aquest judici concret, si el darrer jutge té més connexió amb aquells que han votat “culpable” o amb aquells que han votat “innocent” i, per tant, podrem predir el seu vot. Això és, a grans trets, el que fa l’eina que han desenvolupat al SEES:lab: analitza un volum molt elevat d’informació, busca les connexions entre els nodes i els hi dóna més o menys rellevància, i genera grups de nodes segons les seves connexions.

Ara les investigacions de l’equip se centren en estendre’n el seu funcionament en dos àmbits: en primer lloc, a sistemes que no són una sola xarxa sinó que estan formats per diverses capes; és a dir, que són xarxes de xarxes. Per posar un exemple, les relacions (i, per tant, els patrons que l’eina hi identifica) no són els mateixos entre familiars, companys de feina o amics de l’escola. En segon lloc, es vol estendre la seva aplicació als problemes dinàmics, com per exemple entendre per on s'ha propagat una pertorbació causada per factors externs en una xarxa.

Roger Guimerà rep el dilluns, 31 de març a Dresden el premi Young Scientist Award for Socio and Econophysics, que entrega la Societat Alemanya de Física, pels seus treballs en l'àrea de l'econofísica i la sociofísica. Aquest premi, dotat amb 5.000 euros, reconeix contribucions excepcionals realitzades per un científic de menys de 40 anys, utilitzant mètodes físics per millorar la comprensió dels problemes socioeconòmics.

Es tracta d’un dels premis més prestigiosos del món en aquest camp. El jurat ha destacat, del treball de Guimerà, que "les seves contribucions metodològiques inclouen tant la identificació com la predicció dels enllaços que falten, la qual cosa és cada cop més important en l’anàlisi de grans quantitats d’informació”.

Roger Guimerà va néixer a Barcelona el 1976, es va graduar en Física a la UB el 1998 i va obtenir un doctorat en Enginyeria Química per la URV el 2003. Des de 2010 és investigador i professor ICREA al Departament d'Enginyeria Química de la Universitat, on codirigeix el grup de recerca SEES:lab. Abans d'aquest premi, ha rebut el Premi Nacional de Recerca al Talent Jove de la Generalitat de Catalunya (2010), i el Premi Erdos-Rényi de la Network Science Society (2012).

Roger Guimerà receives the Young Scientist Award for Socio and Econophysics 2014

Abr 01, 2014

Roger Guimerà receives the Young Scientist Award for Socio and Econophysics 2014

Roger Guimerà, ICREA Research Professor at Universitat Rovira i Virgili, in Tarragona, Catalonia, is this year's recipient of the "Young Scientist Award for Socio- and Econophysics" of the German Physical Society (DPG). The Prize, endowed with 5000 euros, recognizes outstanding original contributions by a scientist under 40 that uses physical methods to gain a better understanding of socio-economic problems, and is among the most prestigious prizes in the world in this field.

 

Guimerà's research is devoted to the study of complex systems, from cells to ecosystems and societies, whose behavior is the outcome of the interactions between many elements. In particular, the focus of his research has been on the intricate networks of interactions between such elements–networks of interactions between proteins within cells, of who-eats-whom interactions in ecosystems, or friendship networks in society.

Some of Guimerà's most recent studies revolve around the idea of using network analysis predictively. In a recent study, Guimerà and his coworker Marta Sales-Pardo set out to investigate whether it is possible to build a robot able to predict the decisions of US Supreme Court justices. Unlike previous studies, the robot they designed did not know anything about the law or the cases on which it had to make predictions; rather, it predicted the vote of one justice from the vote of the others in the same case, as well as the voting record of the Court. Strikingly, they found that such a robot is more accurate at predicting votes than human legal experts who have all the relevant information on the cases–the information hidden in the network of past decisions is, indeed, powerful.

The potential applications of the tools from mathematics and physics that Guimerà has used to predict decisions of the Supreme Court are as diverse as surprising. Together with his collaborators, he has been able to show that it is possible to predict which members of a work team are more likely to develop conflictive relationships (joint work with Núria Rovira, Marta Sales-Pardo, and Tània Gumí), or to predict whether someone will like a movie before they actually watch it (joint work with Marta Sales-Pardo, Alejandro Llorente, and Esteban Moro). And the applications go beyond the social sciences and into biology and medicine–the same methods are also useful to predict which combinations of drugs may result in harmful side effects (joint work with Marta Sales-Pardo).

Guimerà has made important methodological contributions which have been highlighted by the Award Committee: "His methodological contributions include module identification and the prediction of missing links, which is of growing importance in Big Data." His ability to apply these tools to a broad range of problems has also been recognized by the Committee: "Guimera's research is method-oriented, but always inspired if not driven by specific networks in a broad interdisciplinary range: from transportation networks, over metabolic networks, to social networks."

The prize will be awarded today in Dresden, during the spring meeting of the German Physical Society. The awardee will give an invited address on his research.

 

Short bio

Roger Guimerà was born in Barcelona in 1976, graduated in Physics at Universitat de Barcelona in 1998, and obtained a PhD in Chemical Engineering from Universitat Rovira i Virgili in 2003. He then moved to Northwestern University where he worked as a postdoctoral fellow, as a Fulbright Scholar, and as a Research Assistant Professor. Since 2010, he is ICREA Research Professor in the Department of Chemical Engineering of Universitat Rovira i Virgili, where he co-directs the SEES Lab together with Marta Sales-Pardo. Prior to this award, he has received the Premi Nacional de Recerca al Talent Jove from the Catalan Government (2010), and the Erdos-Renyi Prize in Network Science from the Network Science Society (2012).

Further information

Jornada "Salmonel·la a la cadena de producció càrnica"

Mar 25, 2014

Jornada "Salmonel·la a la cadena de producció càrnica"

El proper 9 d'abril, l'empresa de base tecnològica iMicroQ, organitza la jornada "Salmonel·la a la cadena de producció càrnica". En dita jornada, iMicroQ presentarà QFast Salmonella el seu kit ràpid de detecció de la salmonel·la, desenvolupat durant els darrers quatre anys en els seus laboratoris i ja a punt per ser comercialitzat. L'empresa va sorgir a partir d'una iniciativa de diferents investigadors del Departament d'Enginyeria Química que formen part del Centre d'Innovació en Biotecnologia DINAMIC (actualment part d'ATIC) de la Universitat Rovira i Virgili i constitueix un clar exemple de com la universitat pot generar productes innovadors d'alt valor afegit per satisfer les necessitats de la societat i generar riquesa. Podeu trobar més informació a la web d'iMicroQ (http://www.imicroq.com/jornadasalmonella2014-2/).

 

Més informació

Mar 25, 2014

3rd Workshop on biomaterials and their interactions with biological and model membranes 2014.

The 3rd Workshop on biomaterials and their interactions with biological and model membranes 2014 (http://meeting.softmat.net/) will be held at the hotel Magnolia****, Salou (Costa Dorada), Spain, 31 May - 3 June 2014

The meeting is organized within the scope of EU funded Marie Curie Initial Training Network (ITN) "Smart Nano-objects for Alteration of Lipid bilayers (SNAL)" http://itn-snal.net/.

First day (31 May) of the meeting is reserved for the management kick-off meeting for participants of the project. 1-3 June is a regular scientific workshop.

This meeting follows up the 1st Workshop held in Salou 19-23 September 2011 and 2nd Workshop 24-26 February 2013. The selected contributions to the meeting may be published in the web themed issue "Interaction of nano-objects with lipid membranes" in Soft Matter http://rsc.li/P846Qr.


The general topic of the meeting is the interaction of synthetic
polymers, nanoparticles, surfactants, proteins, small biomolecules with biological and model phospholipid membranes (check our web site). Leading scientists and experts from biology, chemistry, physics, engineering and industry will participate in the meeting to give it a true multidisciplinary environment.

Reunió Ibèrica de Ciència i Tecnologia dels Aerosols, RICTA-2014

Mar 14, 2014

Reunió Ibèrica de Ciència i Tecnologia dels Aerosols, RICTA-2014

Els Drs. Joan Rosell i Jordi Grifoll del Departament d’Enginyeria Química estan organitzant la Reunió Ibèrica de Ciència i Tecnologia dels Aerosols, RICTA-2014, que tindrà lloc el proper mes de Juliol a Tarragona.  Els AEROSOLS són suspensions de partícules en aire o un gas, i n’hi ha de fets per l’home (contaminació antropogènica, o aerosols tecnològics) i de produïts per la Natura (pol·len, sals marines, boira, etc). Aquesta reunió és un fòrum de discussió de la recerca d’investigadors principalment de Espanya i Portugal que treballin en aquest camp. Per a més informació podeu seguir l’enllaç a:

RICTA 2014

 

Mar 14, 2014

Investigadors de la URV creen un model matemàtic per minimitzar l'impacte ambiental dels processos industrials

Investigadors de la URV creen un model matemàtic per minimitzar l'impacte ambiental dels processos industrials. Els resultats de la recerca s’han publicat a la revista científica “AIChe Journal”, que publica l’Institut Americà d’Enginyers Químics.

Quan una companyia ha d’implementar millores en un procés productiu concret pot dur a terme accions de diferent tipus, analitzant les alternatives possibles. Però en situacions pràctiques, pot haver-hi milions de solucions alternatives per resoldre un problema, i avaluar-les una a una comportaria mesos de treball i inclús anys.

El grup de recerca SUSCAPE  (Sustainable Computer Aided Process Engineering), de l’Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química (ETSEQ), ha desenvolupat una eina matemàtica que permet valorar milions d’alternatives en un temps molt curt, inclús en minuts. Es tracta del desenvolupament d’un algoritme que permet identificar, de forma automàtica i ràpida, les opcions de millora òptimes en termes econòmics i mediambientals. 

D’aquesta manera, quan una empresa ha de dissenyar un procés industrial, l’eina li facilita saber, per exemple, com ha de ser un equip de procés, quin tipus de combustible hauran de fer servir a la planta, o quines són les condicions d'operació òptimes. “´És a dir, li permet prendre moltes decisions de forma simultània considerant l’impacte d'unes en altres”, explica Gonzalo Guillén, que ha dirigit el treball junt amb Laureano Jiménez. L’eina està enfocada a la presa de decisions en una planta i el que fa el model és optimitzar la decisió, amb l’objectiu de minimitzar l’impacte ambiental, tenint en compte tota la cadena de subministrament; és a dir, l’extracció de matèries primeres, l’emmagatzematge, la producció i el transport al client final. En aquest treball hi han participat també Nagore Sabio i Carlos Pozo, estudiants de doctorat del grup. Les dades que van fer servir per poder desenvolupar el model provenien de la companyia Exxon.

Guillén explica que, en general, les companyies que volen disminuir les emissions han d’invertir més diners, tot i que hi ha situacions on es poden assolir simultàniament millores ambientals i econòmiques. Com que la recerca s’ha fet tenint en compte tot el procés, aquest benefici es pot assolir en alguns casos “amb un increment marginal de la inversió, que es fa en l’esglaó de la cadena productiva amb més impacte en el resultat final”. A més, cal tenir en compte que les millores mediambientals comporten a l’empresa “un benefici social” i que la seva actitud respecte el medi ambient li suposarà, a la llarga, un increment o disminució dels clients.

Segons expliquen els autors de la recerca, el model que han creat ha tingut una bona rebuda a l’empresa. L’eina no és d’aplicació oberta, ja que s’ha dissenyat per la companyia petrolera ExxonMobil, amb qui ha treballat el grup de recerca. El mateix equip ha dut a terme també projectes d’optimització econòmica de processos per a empreses de les comarques de Tarragona (REPSOL, Sekisui, Maystar...). De totes maneres, aquests responsables expliquen que aquesta tecnologia és puntera. Si bé als Estats Units les grans empreses tenen departaments amb persones preparades en optimització de processos a les seves plantes, “aquí és més difícil i, tot i que alguna empresa gran o mitjana pot tenir algú especialitzat, normalment es troben als centres de recerca, que en la majoria d’ocasions estan situats al país d’origen de la companyia”.

Gonzalo Guillén té relació amb aquesta empresa americana des de fa 8 anys, arran del seu postoctorat a Carnegie Mellon University de Pittsburgh, sota la supervisió del catedràtic Ignacio Grossmann, un investigador molt reconegut a l'àrea de optimització de processos. Guillén és docent i investigador de l'ETSEQ de la URV, al Departament d'Enginyeria Química, i membre de SUSCAPE. L’any 2012 va rebre el premi Juan López de Peñalver, com a millor jove investigador de menys de 36 anys entre totes les branques de l'enginyeria a l'Estat espanyol.

ExxonMobil Corporation és una empresa petroliera d'Estats Units amb seu social a Chicago. Les seves activitats s'estenen per més de 40 països i inclouen, entre altres, l'explotació, elaboració i comercialització de productes petroliers i gas natural, i la fabricació de productes químics, plàstics i fertilitzants. L’any 2013 va ser l’empresa del món que va aconseguir més beneficis.

Article en linia

 

Thesis defended

Gen 17, 2014

Thesis defended

Ms. Núria Rovira defended her thesis last Wednesday January, 8th. The thesis was entitled COMPLEX NETWORK APPROACHES TO SMALL TEAM ANALYSIS: CONFLICT AND GENDER and her directors were
Dr. Tània Gumí, Dr Marta Sales and Dr. Roger Guimerà.
More info at: http://etseq2.urv.es/doctorat/web/?page_id=1256%20#nuria

Thesis defended

Des 11, 2013

Thesis defended

Mr. Albert Gasull defended his thesis last Friday December, 5th. The thesis was entitled SPRAY BASED POLYMERIC CORE-SHELL MICROCAPSULES PRODUCTION FOR FABRIC CARE APPLICATIONS and his directors were Dr. Ricard Garcia Valls  and Dr. Johann Smets.

Thesis defended

Nov 27, 2013

Thesis defended

Ms. Asta Sakalyte defended her thesis last Friday November, 22nd. The thesis was entitled PROTON TRANSPORT MEMBRANES BASED ON LIQUID CRYSTALLINE POLYMERS HAVING COLUMNAR MESOPHASES and her directors were Dr. Marta Giamberini and Dr. José Antonio Reina.

Tesi doctoral

Nov 13, 2013

Tesi doctoral

El Sr.Sarathiraja Ramakrishnan va defendre la seva tesi doctoral el passat divendres 8 de novembre de 2013 a les 11:00h a la Sala de Graus de l'ETSEQ.

Title:“ ENCAPSULATION OF OMEGA-3 FATTY ACIDS BY PREMIX MEMBRANE EMULSIFICATION “
More info at: http://etseq2.urv.es/doctorat/web/?page_id=921#sarathi

Jun 12, 2012

Sessió informativa per a la matrícula: 20 de Juny a les 12:00 aula 103

El proper 20 de juny a les 12:00 h a l'aula 103 hi haurà una reunió per informar-vos sobre aspectes importants de cara a la matrícula del proper curs.


Durant la reunió, us donarem informació sobre els següents temes:

1. Pràctiques externes: quan matricular-les, com es gestiona la relació amb les empreses, etc.

2. Mobilitat: Condicions mínimes per poder fer-la, procediment, dates importants a tenir en compte

3. Particularitats d'algunes assignatures en els diferents graus: Assignatures amb pre-requisits, convocatòria única. Assignatures integrades en l'avantprojecte.

4. Assignatures optatives: Activitats Universitàries Reconegudes. Seminaris Interdisciplinaris. Assignatures optatives específiques del GEQ

Us recomanem que participeu perquè tota aquesta informació és molt important per tal que pugueu planificar la vostra trajectòria durant els estudis.

US HI ESPEREM!

 

Jun 09, 2012

Enquestes opinió Estudiants de Grau

Cartell enquestes opinió

Empreses que donen suport al Grau Enginyeria Agroalimentària

Jun 06, 2012

Empreses que donen suport al Grau Enginyeria Agroalimentària

El conveni de col·laboració  signat a principis d'any entre el president de la Cambra de Comerç de Reus Sr. Isaac Sanromà  el Sr. Francesc Xavier Grau per part la URV ja dóna els seus fruits.

Les deu primeres empreses col.laboradores amb el Grau d'Enginyeria Agroalimentària (GEA) són:


INDUSTRIAS RODRÍGUEZ-VIRGINIAS
BORGES
UNIÓ CORPORACIÓ ALIMENTÀRIA
LA MORELLA NUTS
CONCENTRADOS PALLEJÀ
FEDERACIÓ DE COOPERATIVES AGRÀRIES DE CATALUNYA
BENU CONSULTING
DALMAU DE LA TORRE
AGRÍCOLA DE BARBERÀ i PADRENY VALLET.

La col•laboració resta oberta a altres indústries del sector.

Grup guanyador del premi DOW en la dotzena edició.

Jun 06, 2012

Grup guanyador del premi DOW en la dotzena edició.

El passat 30 de maig es va conèixer el guanyador per al millor equip de primer. El grup guanyador va ser el número 9. Es va entregar una còpia del llibre de: “Chemical Engineer’s Handbook” de Perry a cada membre de l’equip i al seu líder.

Líder: Alejandro Morató

Equip: Francisco J. Argaiz, J. Albert Duch, David González, Lluís Jímenez i Sergi Rocamora

Visita a DANONE

Jun 05, 2012

Visita a DANONE

Dintre del programa de visites a empreses del Grau d'Enginyeria Agroalimentària (GEA), el dia 26 d'abril, els alumnes de primer i segon del GEA juntament amb els alumnes del Màster en Enginyeria Ambiental i Producció Sostenible (MEAPS) i de l'Enginyeria Tècnica Agrícola, especialitat en Indústries Agràries i Alimentàries, varen visitar l'empresa Danone que es troba a Parets del Vallès.

Allí, vam visitar les instal·lacions d'aquesta coneguda empresa del sector làctic i ens van explicar els processos de producció dels diferents productes elaborats en aquella planta, la importància de la logística per la comercialització d'aquests productes alimentaris i també detalls sobre la història de l'empresa.

També es va fer un petit tast d'alguns productes de la marca.

Visita a empresa KELLOG'S

Jun 05, 2012

Visita a empresa KELLOG'S

El passat 25 d’abril, els alumnes de segon del Grau en Enginyeria Agroalimentària (GEA) i els alumnes del Master en Enginyeria Ambiental i Producció Sostenible (MEAPS) van fer una visita a les instal•lacions que ...l’empresa Kellogg’s té a Valls.
Els tècnics de l’empresa ens varen mostrar i comentar els detalls de la planta d’elaboració de cereals per esmorzar a partir de blat de moro i arròs. En aquest procés la tecnologia central per la transformació de les matèries primeres és l’extrussionat.

Visita a REPSOL

Abr 27, 2012

Visita a REPSOL

Un segon torn d'estudiants de 2n del Grau d'Enginyeria Química de l'ETSEQ van visitar les instal·lacions de REPSOL Refino a Tarragona el passat 3 de maig. De la mà del Sr. Ángel Gutiérrez, amb quasi 25 anys d'experiència com a tècnic de REPSOL, i la Sra. Paloma Valdés, representant el departament de Relacions Externes de l'empresa, els estudiants van poder conèixer els detalls del procés de fraccionament de petroli, observar d'a prop les diferents parts i equipaments de la planta i visitar la sala de control de la mateixa. La visita va acabar a la sala on s'exposen maquetes a escala de totes les unitats de la planta, on va tenir lloc un piscolabis. L'ETSEQ vol agrair la sempre magnífica acollida de l'empresa en aquestes visites i la seva desinteresada col·laboració en la formació dels nostres estudiants.

Abr 26, 2012

Concurs de mòbils autopropulsats.

Adjuntem cartell del IX Concurs de Mòbils Autopropulsats que tindrà lloc el dia 29 de maig de 2012, a les 15:30 h davant del Laboratori de Mecànica de l'ETSEQ.

Us hi esperem a tots!

Concurs de mòbils

L'Emprenedoria la Clau de l'Èxit

Abr 11, 2012

L'Emprenedoria la Clau de l'Èxit

Al Campus Sescelades.

Uns experts ens parlaran de les seves experiències com a pioners en el seu camp. Termini d'inscripció del 2 al 24 d'abril de 2012.

L'emprenedoria la Clau de l'Èxit

Abr 05, 2012

Proclamació definitiva a les eleccions de l'ETSEQ

Proclamació definitiva de candidats electes.

Proclamació definitiva Junta ETSEQ

Proclamació definitiva DEM 2012

Proclamació definitiva GEQ 2012

Abr 04, 2012

Guanyadora del premi DOW 2012

Ja tenim guanyador del premi DOW 2012!

Cartell guanyador

Mar 26, 2012

Digues la teva!

Per estudiants de 1er curs de GRAU i és la primera vegada que et matricules a la URV: Participa en el qüestionari d'opinió: La incorporació dels estudiants de 1er curs a la Universitat.  Accés a la WEB de l'ETSEQ: Intranet => Enquestes => "La incorporació dels estudiants a la Universitat. Qüestionari d'opinió" Tens temps fins al 25 de maig

Arxiu de referència

Mar 21, 2012

Calendari examens convocatòria addicional

Ensenyament d'Enginyeria Química. Ensenyament d'Enginyeria Tècnica Industrial, Química Industrial. Ensenyament d'Enginyeria Tècnica Industrial, Mecànica.

Calendari Examens Addicionals

Mar 14, 2012

Presentació dels màsters universitaris gestionats per l?'ETSEQ

Adreçada als estudiants de 5è d’EQ, 3r d’ETIQI i 3r d’ETIM i qualsevol altre ensenyament cientifico-tècnic. Sala de Graus de l’ETSEQ, 22-03-2012 (13.00h)

Màsters

Gen 18, 2012

Obtenir energia de fulles artificials?

Els científics poden haver creat una solució assequible per a aquells que viuen sense electricitat.

La invenció és una fulla artificial, alimentada per una cèl·lula solar avançada que imita la fotosíntesi ...

http://www.youtube.com/watch?v=bBylSGTHMkw&feature=player_embedded

Got clean water? More than 1 billion people don't.

Gen 17, 2012

Got clean water? More than 1 billion people don't.

A growing number of engineering students are tapping into clean water projects, some through campus chapters of Engineers Without Borders. As a nonprofit humanitarian orga

Gen 16, 2012

2012 Taiwan Scholarship - Revised Taiwan Scholarship Program Guidelines

Chung Hua University of Taiwan

Fichers adjunts:

CHUAAPPLICATIONFORM

Taiwan scholarship:

http://etseq2.urv.cat/home/arxius/noticies/bc4f13f96909d74_TaiwanScholarship.pdf

Nou grup de Facebook de Agroalimentària.

Gen 11, 2012

Nou grup de Facebook de Agroalimentària.

http://www.facebook.com/pages/AGROALIMENT%C3%80RIA-URV/239546639389387?ref=ts

Gen 10, 2012

La torre lego més alta del mon!

Uns 6.000 nens brasilers han participat en la construcció de una torre realitzada amb més de 500.000 peces lego…

http://www.youtube.com/watch?v=M2fDan4Qj68&feature=player_embedded

Gen 09, 2012

Antoni Martí i Franquès on the News (TV3 + TAC12)

La Química de l'Aire és una edició facsímil del text de més impacte del científic Antoni Martí i Franquès.

http://youtu.be/c_2SsrJvYDQ

Gen 09, 2012

Convocatòria addicional 2011-2012

Consultar calendari

Calendari_examens_addicionals_11-12gen_2012.pdf